i vis a vis ... tojeść w szpalerze ... trochę się zmieni po zainspirowaniu obrazkami z CHFSh ... w narożniku stanie bukszpanowy płotek (czyli pierwsza od góry wypadnie) ... co dać w pasie przed nią ... nie fiem ...
na lewo ... Phantomy ... jeden kwitnie ... drugi jeszcze spi ... nie pojmuje o so chodzi
Witaj Mariolu po przerwie ja też jestem za Falstaffem a po za tym obejrzałam przepiękne kwiatki u Ciebie w ogrodach ślicznie na przywitanie zostawiam moja Jacequline
Bardzo podoba mi się ta gabionowa donica w której rośnie lawenda
Możesz powiedzieć jak jest ona technicznie wykonana pod kątem roślin Interesuje mnie jak gabion jest zabezpieczony aby ziemia się nie mieszała z kamieniami ? Czym jest wypełniony gabion i czy cały aż do ziemi ? I jeszcze jedno pytanie jak radzą sobie rośliny zimą Zabezpieczas je w jakiś sposób by nie zmarzły ? Trochę dużo tych pytań ale chcę zrobić coś podobnego
od przodu część rabaty frontowej ... wyginałam się jak umiałam ... jakimś cudem sąsiedzi przyjaciół z kaftanem nie wezwali ale jeden pan z rogu amstafa wypuścił i nie wiem czy to nieuwaga czy chłop nie zniósł ... no ale chciałam napisać, że żebym nie wiem jak chciała nie oddam tego jak fajnie się łączy viva ze swym lekko seledynowym zadęciem ... z różem the fairy i wyobrażeniem o innym różu jeżówki na tle miskanta ... którego chyba wcale nie widać
a ta viva - lawenda czy nie - świetnie wygląda!! i jeśli kwiaty idą w górę i w boki to wszystko ładnie osłania. gorzej jeśliby tylko na boki szły....
rozmiary bardzo pokaźne!
Ale o zdjęć więcej się upomnę jak tam działeczka od strony drogi? wierzby poszły w górę i boki?