Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:28, 26 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

ja ze swoim wiązem holenderskim "męczę się" już 4 rok
ma chyba kiepskie miejsce i cały czas choruje albo tak już jego natura

Wiązy to sa kłopotliwe drzewa i wymagają nieustających zabiegów, tak ich natura, są piękne, ale to drzewa dla wymagających ogrodników...damy radę

bo nie wyobrażam sobie bez nich naszych ogrodówi bez catalpy

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:20, 26 cze 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
ale perspektywy
cudownie jest !!!
wspaniałe kompozycje - wszystko tak cudnie dobrane - super !

Przywrotnik wkrótce pójdzie pod nożyce, ale tutaj w pieknym jeszcze wybarwieniu swoich drobniutkich kwiatków

Na preriowej rozrastają się trzcinniki, wertykalnie pasują do werbenek

Rozbujane miskanty

Ogród Margaret-ki :) 10:20, 26 cze 2014

Do góry
Moje róże jeszcze nie kwitną tak jakbym sobie marzyła, ale mam inne różyczki. Będąc na weselu obcykałam ogród właścicieli sali i dostałam do domciu także jeden z bukietów zdobiących salę.

Zakochańce dwa - dwa pączki tulące się do siebie na jednej wspólnej łodyżce:

Biała w bukiecie- nazw nie znam

Uwielbiam takie łososiowe - ta też w bukiecie:

Te na krzaczku:

I kolejne cudeńko:

I jeszcze jedno:

Całe krzaczki:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 10:09, 26 cze 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Troszke zaległości się narobiło, ale pismem obrazkowym się zachwyciłem

Liliowce dopiero nieśmiało zaczynają kwitnienie, tak jak u Ciebie

ale mam coś nie coś dla Ciebie
Moja "przyziemna" :) pasja 10:03, 26 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Juzia upominała się o szałwię

Fajowy widok
Dokarmiasz czymś trawy ?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:51, 26 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)

Perspektywy pierwsza klasa. Kiedy patrzę na zdjęcia Twojego ogrodu, dopiero widzę ogrom pracy, jaką wykonałaś i jaka mnie czeka Nasadzenia roślin tak, żeby tworzyły kolejne piętra i nic na siebie nie wchodziło, wydają się na razie czarną magią, ale to dzięki nim ogród zyskuje oddech Dziękuję, że mogłam się przespacerować po Twoim ogrodzie

Agnieszko, nic tak nie cieszy jak sadzenie i tworzenie piękna w ogrodzie, kiedy sama możesz podziwiać swoją pracę i powiedzieć sobie, że to twój ogród i poczuć dumę i zadowolenie z własnej pracy...życzę ci z całego serca takich wrażeń i efektów w twoim ogrodzie

Ja ponad wszystko uwielbiam tworzyć kompozycje z klonami i ważnym krokiem w tworzeniu jest sprawdzenie jakie drzewa i rośliny dobrze u nas rosną

a to klon pospolity Red Sunset

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:44, 26 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jeżówki

Te się mnie najbardziej podobają. Takie pełne z płatkami w dół. Mam podobne ale dopiero wiosną sadzone...ciekawa jestem jak będą wyglądać
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:43, 26 cze 2014

Do góry
No to taki pomysł - oczywiście kolory to są tylko takie żeby narysować nie mają wiele wspólnego z rzeczywistością by nie rzec - nic. Legenda poniżej. I pomysł chyba trochę szalony ale wczoraj do głowy mi przyszedł więc zamieszczam i pytam:

Trochę poszerzyć rabatę - czarna kreska mniej wiecej
wrzosy - zielone kropy po lewej
azalie - fiolet przy ciurkadełku
seledyn przed to Uline carexy tak na przykład
pod drzewem - hosty - zielone - może zdjąć jeden rząd kamieni albo i nie bo hosty może zarosną, przed nimy może coś innego dla odmiany - tiarelle, żurawki, tawułki?
wypełnienie - jeszcze nie wiem
i teraz ta czerwona plama na środku - to pomysł który wczoraj mi się rzucił na mysli i nadal tam siedzi proszę o weryfikację... aż się boję... niski klon czerwony, ale chyba tam jest za mało miejsca na niego... No to teraz możecie "bić"
Buziaki i do roboty
Ogrodnik Mimo Woli cd 09:41, 26 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, jeszcze pytanie: dlaczego w Twoim wzorowym warzywniczku (nacisk na słowo wzorowy), grządki są lekko wyniesione?

Podniesione grządki.. ziemia szybciej sie nagrzewa, nadmiar wody odpływa.. a i pielić łatwiej bo są ciut wyżej.

Ewa... na mojej glinie wszytko by utonęło i zgniło po obfitych opadach deszczu. To taka wersja grządek podniesionych, coś jak skrzynie drewniane tylko bez obudowy. Myślałam nawet o skrzyniach, ale ... sama widzisz jaka to trudna ziemia do urobienia i przekopanie łopatą i rozdrobnienie ziemi jest bardzo pracochłonne, a tak przekopuję łopatą byle jak, a potem glebogryzałka idzie do roboty. Łopatą i grabiami sie tworzy "nagrobki" i jeden dzień i wszytko jest przygotowane i zrobione.

Glebogryzałka urobię ziemię sama, a łopatą by mnie śmierć tam zagryzła. Nagrobki wychodzą mi krzywe, ale to nie o to chodzi, warzywom jest wszytko jedno

Podstawowy sprzęt do warzywnika I w szklarni też tym urabiam ziemię, godzina na przekopanie i pół godziny na rozdrobnienie...

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 09:39, 26 cze 2014

Do góry
podepne się o pytanie w kwestii żółtych plam - u mnie w zasadzie większość trawnika jest żółtawa - a zielone są plamy i paski - w dziwnych kształtach

zasiane 2 maja
3 razy koszone

zastosować po całości z wyjątkiem tych ładnych zielonych miejsc nawóz z niskim azotem?

może a nisko koszę? pierwsze było na maxa w kosiarce - pozostałę 2 po tygodniu na środkowe ustawienie kosiarki 3,5-4 cm

regularnie podlewane - tym bardziej, że raczej cały czas pada deszcz

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:35, 26 cze 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Zaskroniec niezbyt przyjemny, u nas też się pojawia.

Tylko, gdzie jest matka, nie chciałabym się z nią spotkać......specjalnie to się za nią nie rozglądam, ale ostatnio przezornie podziwiam ogród z tarasu

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:34, 26 cze 2014

Do góry
Gabrysiu, jest, tylko nie zauważyłaś

Wiosną i teraz

W cieniu - zacieniona 09:29, 26 cze 2014

Do góry
Nowy Clematis Niobe...jeszcze w pączkach.
Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:29, 26 cze 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
Jaga będziesz sprawczynią znowu wielkiego przesadzania u mnie ha ha .Czekam na deszcz i do dzieła >am piękny świerk srebrny i wsadzony na trochę pod dużą choinę Muszę go zabrać jak zobaczyłam u Ciebie w niej klematisa Mój świerczek cierpi tam więc dałaś mi kopa Dzięki duże Ci za to Pozdrówka To ten świerszek. Już koło niego działam ha ha

Zawitka nie wiem czy się cieszyć ,czy bać jeśli stałam się sprawczynią przesadzania to mimo woli ,ale jeśli wszyscy na O .dążymy do coraz piękniejszych ogrodów to przsadzenie tego świerczka wyjdzie mu pewnie na dobre i dodasz mu towarzystwo clematisa to się ucieszy i będzie pięknie pozdrawiam serdecznie i zapraszam do odwiedzin u mnie ,ja będę zagladać na pewno
W cieniu - zacieniona 09:28, 26 cze 2014

Do góry
Rozwijają się listki ukorzenianych wiosną patyczków róż okrywowych.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:27, 26 cze 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Anek coś nababzgrałam chodziło mi o coś takiego Kolorki mniej więcej bo roslinki do wyboru; Czerwone admirationy albo żurawki. Pod drzewem hosty a na szpalerek tawułki mini w kozach po 4 zł albo trzmielina
Kamienie poprzesuwasz najwyżej coby takie cuś wyszło

Gosia - prawa strona na pewno - hosty na próbę przynajmniej. Tak jak to narysowałaś. Lewa jeszcze zobaczymy. Powyżej napisałam o tych wrzosach, azaliach i carexach - co sądzisz? Dzięki Gosiek za rysunek. Ciągle mam czas na myślenie bo nie mam czasu na robienie Buziaki wielkie
W cieniu - zacieniona 09:26, 26 cze 2014

Do góry
...komarzyca przy wejściu do domku.
Ogrodoterapia czyli uspokojenie wśród tylu spraw :) 09:22, 26 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
carexy o których mówię

z takich małych sadzonek jak widzisz poniżej

po jednym sezonie mam fajne kępki

nawet między kamieniami fajnie by wyglądały
kombinuj - mi ogród zajmuje przynajmniej w głowie 30% dnia
i przyjdź zobacz moje nowe trawki pod jabłonką

Ula - super - już próbuję je wkomponować. Wczoraj znalazłam 15 minut na patrzenie z balkonu całkiem dobre miejsce do kombinacji. I pomysła mi się zrodziła. Tyle że nie potrafię narysować. Spróbuję. Bo jak opiszę to nic nie wyjdzie. Myślę o wrzosach na obwodzie - ale nie calym tylko od strony lewej, bliżej ciurkadełka posadzić te azalie które tam są, bliżej ale bardziej z boku i za ciurkadełkiem, a z przodu mogłyby być carexy??? to tak tylko ta lewa strona. Co myślisz?
W cieniu - zacieniona 09:22, 26 cze 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)

Dzięki za odpowiedz
mam 2 już duże i chce je podzielić i masz rację że do jesieni to już sie rozrosną a miejsca do posadzenia ci u mnie dostatek
dobrej nocki
...życzę udanego dzielenia żurawek...
Nasz przydomowy ogródek 09:22, 26 cze 2014

Do góry
Jeżówki od Ani w pąkach.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies