Popcarol wybacz nie powiedziałam co to ten domek to jest reklama - mój mąż jest dekarzem

domek nie jest skończony od strony podwórka, nie mogę go zasłaniać ze względu na jego funkcję. A rabata służyła wkomponowaniu tego domku w otoczenie i ułatwienie koszenia trawy
Mam włókninę pod żwirkiem a czemu pytasz? Przeczytalam że tutaj agrowłóknina nie jest polecana ale ja zrobiłam takie duże wycięcia na rośliny wiekości większej niż korona, tak żeby dookoła rośliny było bez. Nie chcę się pozbywać włókniny bo bardzo mi życie ułatwia, niedługo zacznę w pracy dyżury nocne, zaczęłam specjalizację, muszę się uczyć, mam 2 maluchów w domu słowem - no way... Wyściółkowanie rabat to najlepsze co zrobiłam na ogródku. Żwirek lubię - po prostu mi się podoba tak jak iwę i jałowca, miałam nadzieję na bonsai z niego ale jeszcze jest za mały ma cieniutkie gałązki - tak naprawdę to są dwa jałowce posadzone jeden przy drugim.
Lubię tą iwę listki staram się wydmuchać na zimę dmuchawą do liści tyle że ona ma taką zaletę że sypie te liście pod koronę i sama je zakrywa więc nie wygląda tak tragicznie nawet kiedy obsypuje liście. NAwet bym przeżyła to wydmuchiwanie byleby nie robić totalnego przemeblowania.
Właśnie jakoś tak spodobał mi się ten buk płaczący purpurea - przepraszam za zmianę koncepcji - może jego dać zamiast tych pęcherznic. Tutaj wklejam zdjęcie prawie całości - nie objęłam tego, a dalszy ciąg na drugim zdjęciu.
Pod siatką rośnie żółta trzmielina.
A twoja obwódka jest śliczna - zakochałam się w princessie