Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:24, 31 lip 2014

Do góry
Agania napisał(a)

i kot Grafit

kot zawsze wie, gdzie coś ciekawego można wykombinować

Pozdrawiam Agatko!
Moje ukochane miejsce na ziemi 17:19, 31 lip 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
ulica niczym rzeka

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads

a popatrz jak grzecznie skręca mój M był w tym czasie w Kro... i mówił, że masakra się działa
i dziś znów nalało nam a inni mają suszę, pokręcona ta pogoda
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:14, 31 lip 2014

Do góry
Aniu kochana, szalejesz ze zmianami, że ho ho. Te rabaty są przepiękne, floksy i jeżówki...cud miód Ja bym niczego nie zmieniała.
Pozdrawiam.

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 17:11, 31 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Pokażę trochę mojego chaosu rabatowego Zdjęcia poranne, godz. 6.20, słońce jeszcze nie wychyliło się z zza lasu...

Białe floksy się wściekły i urosły mi do szyi...
Hortensje mam nadzieję, że urosną a wtedy zrobię im miejsce... zresztą i tak będzie przebudowa

wow wow wow miej litość aż mnie skręca w żoładku jak patrzę na te cuda. Mogę się na Tobie wzorować? Wysokościowo piękne wygląda ten kształt trójkąta. Podobają mi się też te iglaki. A czym obsadziłaś obwódkę?
Kwitnące skarpy 17:07, 31 lip 2014

Do góry
Floksy masz cudne, ten kolor...

Rozplenica już zaczyna kwitnąć? U mnie nic...zaglądam codziennie, ale żadnego kłoska nie widać.

i te liatry...piękne kępy masz. U mnie niestety w tym roku słabo kwitną, jakaś choroba się chyba przytrafiła

Twój ogród Pawle jest taki piękny, zdrowy...sama przyjemność patrzeć na te zdjęcia.
Pozdrawiam.
Mój "Ogród" 16:57, 31 lip 2014

Do góry
vagnieszka napisał(a)
Toszko,

cięłam brabanty. Powiedz mi proszę, czy o to chodziło, tak powinnam to robić, czy może coś nie tak.. ? Tak ma to wyglądać po cięciu?

Według mnie tujki wyglądają elegancko . Ja się nie znam, ale widziałam u znajomego górą też wyrównane.
Ogród, a najlepiej piękny ogród - jak się do tego zabrać? 16:56, 31 lip 2014

Do góry
Kamajla napisał(a)
w drodze do domu

Cudny kwiatek

Dzięki za odwiedziny w moim ogrodzie. Widzę, że projekt Danusi będzie u Ciebie. Koniecznie musze zaglądać, życze powodzenia w realizacji i chociaż jakieś małej wygranej w radiu Z, bo na pewno by się przydało.

Zaznaczam i pozdrawiam
Kiedyś będzie tu ogród 16:31, 31 lip 2014

Do góry
Na prośbę Katiaxx- Połączenie kosówki (Pinus mugo var. pumilio) i berberysa Green carpet.
Na tym zdjęciu niewiele widać, roślinki jeszcze młode. Cały czar połączenia oddaje jesień.

Rozmowa była o pumilio więc wstawiam zdjęcia swojej.

Tu od góry.

Nie jestem w stanie tym aparatem zrobić lepszych zdjęć i nie oddają one wielkości, ale ta kosówka ma 15 cm wys i 40 cm szerokości. I jest cudna.

U Przemka była mowa o warzywniakach- no naprawdę mam....

A co ta- pochwalę się jeszcze- zakwitła moja Limelight

Ogród Zabaewy ... i nie tylko ... ;) 16:04, 31 lip 2014

Do góry
Ostróżka dla duszy

Działka prawie w Borach Tucholskich 15:34, 31 lip 2014

Do góry
Ewa nic na siłę

jeden z pozostawionych późniejszych pędów sztywniak na całego słabsze poszły pod nóż

mix

a w miksie Ayesha

Levana jeszcze mizerna
Moja "przyziemna" :) pasja 15:32, 31 lip 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Trawiaste trawy moje

Możesz zrobić zdjęcie od przodu jak przestanie padać ???
Podobają mi się przerywniki rozplenicowe.
Rozpoznawanie bylin 15:27, 31 lip 2014

Do góry
Może ktoś jakimś cudem rozpozna, co to za roślinki..? Pewnie dałam trudne zadanie, ale niestety właściciel zdjęć odmówił odpowiedzi na pytanie za darmo, a bardzo bym chciała wiedzieć, co to za gatunki..

1.

2.

3. Te krzewy na pierwszym planie:

4.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 15:17, 31 lip 2014

Do góry
magda_szydlowska napisał(a)
Witam. Od dłuższego czasu śledzę po cichutku forum. Mimo, że przejrzałam je chyba ze trzy razy brak u mnie jakiegokolwiek pomysłu na zagospodarowanie przodu domu (strona południowo - zachodnia). Największy problem: co wsadzić w donice, które są po obu stronach schodów o średnicy 60cm?!?! Chyba jakieś iglaki coby zima łyso nie było... Proszę o jakieś sugestie, bo utknęłam w martwym punkcie

Znaczy tu, po obu stronach schodow?
Ja bym poczekala na oblozenie schodow, bo Ci zniszcza to co posadzisz. A potem - stozki, duze, z cisa? Drzewko kuliste na pniu - katalpy? klony? trzebaby wycyrklować żeby Ci widoku z okien nie zasłaniały - gdybys kupowala to powinny byc szczepione na "dobrek" wysokosci.
Ladny dom, bez ogrodzenia z przodu- suuuper!
Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:45, 31 lip 2014

Do góry
Ania74 napisał(a)
Pokażę trochę mojego chaosu rabatowego Zdjęcia poranne, godz. 6.20, słońce jeszcze nie wychyliło się z zza lasu...

ładny ten chaosik w soczystych barwach a ja nie mam floksa ani jednego mus do sąsiada się zakraść
Ogród Eli 14:39, 31 lip 2014

Do góry
Kasia o próżnowaniu nie ma mowy, ostatnio nie wiem w co ręce włożyć, a na samą myśl, że we wrześniu wracam do pracy to mi się płakać chce...jak ja to wszystko ogarnę

Agataa ja też nie mogę do końca załapać jak on ma w ogóle wyglądać taka ze mnie projektantka jak z koziej.....
może takie porównanie coś ci pomoże

Marta planuję korę i w końcu rabatę bez szmaty

moja jedynaczka

jako jedyna na razie z dzielonej rozplenicy ma pędzelki

Ogród raczej wiejski czyli leśniczówka 14:09, 31 lip 2014

Do góry

Białe floksy się wściekły i urosły mi do szyi...
Hortensje mam nadzieję, że urosną a wtedy zrobię im miejsce... zresztą i tak będzie przebudowa
Słoneczny ogród safikey, czyli mega dużo pracy przed nami 14:00, 31 lip 2014

Do góry
przeglądając zdjęcia z prac ogrodowych znalazłam zdjęcie ogrodu z początku maja, kiedy zaczynaliśmy przywracac porządek po układaniu kostki

masakryczny bałagan

i zdjęcie z wczoraj

błogi spokój i relaks

jeszcze tylko ten rok trochę więcej pracy w ogrodzie, bo ciągle zakładamy rabaty, siejemy trawę i nie za wiele czasu mamy na inne rzeczy - w przyszłym roku tylko zabiegi pielęgnacyjne i wszystko spokojnie, na luzie....

a to przed domem 2 lata temu:

i zdjęcie obecnie:

widać ogrom pracy jaki został włożony w przywrócenie porządku no i jeszcze trochę pracy przed nami.....

pozdr przeogromnie szczęśliwa
Mój nowy stary ogród 13:52, 31 lip 2014

Do góry
Dorotko - gratki na 100

Norweski ogródek... 13:43, 31 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

jestem oczarowany twoim ogrodem ale o tym juz wiesz
Norweski ogródek... 13:42, 31 lip 2014

Do góry
zaczarowanaa napisał(a)

ale slicznie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies