Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:58, 24 cze 2014

Do góry
Danusiu, spełnienia wszystkich marzeń i dużo zdrówka
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:50, 24 cze 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)

Małgosik, przyinwestowałam i duże 2 kępy kupiłam w ogrodniczym jakiś miesiąc temu. Więc mogłabym powiedzieć że czekam miesiąc Kupiłam też mniejsze sadzonki [żeby nie zbankrutować całkiem] no i one kwiatków mniej będą mieć.

jako że pierwszy rok ogródkuję to nie wiem czy jeżówki się same rozsieją i czy coś w przyszłym roku mi będzie kwitło, czy też będę musiała kupować gotowe sadzonki.Może dziewczyny bardziej doświadczone podpowiedzą czy badylki urosną za rok czy też trzeba będzie inwestować.

na tych pojedynczych sadzonkach, te badylki już dość duże są. i w sumie jest ich więcej niż 1 badylek na sadzonce. zdjęcie poglądowe.

sąsiadka miała w zeszłym roku i w tym ma bardzie okazałą kępę jeżówek
ale one chyba tylko 2-3 lata żyją i ogólnie rozsiewają się, na to chyba trzeba liczyć
ja kupiłam takie kłącze w woreczku, które wsadziłam do doniczki
jest 1 pąk i chyba z kącika liścia coś jeszcze wyrośnie...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:45, 24 cze 2014

Do góry
Kasik..........w okolicach Zielonej jest, jakaś część mojej rodziny, dalszej, raz byłam za dziecka,...masz rację, świat zaczyna przerażać, gdyby nie te kwiatki..

Łukasz.....dzięki i również za to, że tak pięknie ogród Ani pokazałeśdaję ci pierwszą dalię

Mirka.......udanego urlopowaniaposyłam zapach wiciokrzewu pomorskiego, jest cudny

makkasia...........takie wypady leczą duszępozdrawiam

Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:44, 24 cze 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Nasz grabowy zywopłocik

Masz coś wspólnego z Anitą...
Jak przeczytałam grabowy żywopłocik...
to się zapytałam samą siebie...No gdzie ?!
A jednak...
U Anity też wydaje mi się, że nie można nic już wcisnąć
...a jednak
Moja pierwsza hortensja w ogródku. 15:41, 24 cze 2014

Do góry
Ewa napisał(a)

No i poleciałam sprawdzic moje horti

...zapomniałam dorzucić ostatnio jeszcze te...
Fajne masz limonkowe parasolki w ogrodzie
No i zrobiła się limonkowa strona...
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 15:35, 24 cze 2014

Do góry
Fajne z Was dziewczyny, z dziećmi zawsze wesoło, a Dębicka Kasia super ma brzusio

Masz wielką radość z tych ptasich rodzin i klimat, w którym dobrze się czują

Zobacz u mnie, innego rodzaju zwierzątka mam

buziole
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 15:34, 24 cze 2014

Do góry
Malgosik napisał(a)

Widać że ładnie zakwitną te jeżówki.
Długo się czeka na taką kępkę?
U mnie dopiero 1 badylek...

Małgosik, przyinwestowałam i duże 2 kępy kupiłam w ogrodniczym jakiś miesiąc temu. Więc mogłabym powiedzieć że czekam miesiąc Kupiłam też mniejsze sadzonki [żeby nie zbankrutować całkiem] no i one kwiatków mniej będą mieć.

jako że pierwszy rok ogródkuję to nie wiem czy jeżówki się same rozsieją i czy coś w przyszłym roku mi będzie kwitło, czy też będę musiała kupować gotowe sadzonki.Może dziewczyny bardziej doświadczone podpowiedzą czy badylki urosną za rok czy też trzeba będzie inwestować.

na tych pojedynczych sadzonkach, te badylki już dość duże są. i w sumie jest ich więcej niż 1 badylek na sadzonce. zdjęcie poglądowe.
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:03, 24 cze 2014

Do góry
an_tre napisał(a)

Basiu moja też
pozdrawiam

No teraz widzę co mi wyrosło i zawkwitło z Twoich siewek
Choroby trawnika 15:00, 24 cze 2014

Do góry
Witam mam problem zalozyłem trawnik 6 tygodni temu i był koszony juz 3 razy co 3 dni (bardzo szybko rosnie ) i problem w tym ze pojawił sie w 4 miejscach zółty trawnik jak by gnił powierzchnia tego to jak dłon
To tylko początek...drogi do marzeń 14:57, 24 cze 2014

Do góry
Powstaje również rabata różano-lawendowa. Ale ona jeszcze nie skończona...

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:53, 24 cze 2014

Do góry
Endless Summer - od strony ocienionej róż bardzo delikatny

i tam gdzie dociera poranne słoneczko ........ perukowiec i świecznica jest na patelni

Invincibelle Spirit

Początki w Kruklandii 14:51, 24 cze 2014

Do góry
W końcu posadziłam!
Doniczki stały już za długo

Jeszcze jakiś kolor i będzie git
To tylko początek...drogi do marzeń 14:49, 24 cze 2014

Do góry
Takie coś powstaje pod altanke. Wcześniej stała na betonie teraz awansowała

Żurawka - Heuchera 14:47, 24 cze 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
.CO TO ZA ODMIANY? Obie przepiękne...... pozdrawiam

pierwsza to tiarella Mystic Mist a druga ? - może koś inny podpowie bo to nie moja bajka ważne że ładnie kwitnie i wytrzymuje słońce

Rododendronowy ogród II. 14:38, 24 cze 2014

Do góry
Odpowiem u ciebie na twój wpis u mnie, bo tak będę pewna,że przeczytasz....
Bogdzia napisał(a)
Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.

Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:37, 24 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.

Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 14:30, 24 cze 2014

Do góry

Pszczelarnia 14:24, 24 cze 2014

Do góry
Ewuś ciesze się ogromnie ze w koncu Cię poznałam a w nagrode za długie czekanie poznałam również Twojego bardzo sympatycznego M. Miło było pobyc z Wami , porozmawiac a nawet prawie razem pospac.Dzięki za zabranie mnie na wycieczkę i wogóle za wszystko. Nazywanie Ciebie pszczółką wynikło pewnie z Waszego zamiłowania do pszczół ale Ty jesteś prawdziwą pszczółką , małym miłym owadzikiem który ciagle jest w ruchu i ciągle miło bzyczy.Fajnie że pobzyczałas koło mego boku, dzięki.

Działka prawie w Borach Tucholskich 14:14, 24 cze 2014

Do góry
a teraz prawdziwy błękit

"..oprócz błękitnego nieba nic mi dzisiaj nie potrzeba..."

jodła grecka (karłowa) szaleje z igiełkami

a Inversa na luzie ma już 0,5m przyrostu , ................buk też jedzie z nowymi przyrostami

W kamiennym kręgu od początku 14:09, 24 cze 2014

Do góry
GorAna napisał(a)

Rabatki trzymam w ryzach.....ale trawnik po fachowcach ledwo dyszy...tutaj trochę widać

To zdjęcie mnie bardzo zainspirowało do zwrócenia uwagi na kamień polny, choć nie wiem, czy to polny jest, czy jakiś specjalny. Bardzo ładnie wygląda ta nawierzchnia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies