sąsiadka miała w zeszłym roku i w tym ma bardzie okazałą kępę jeżówek
ale one chyba tylko 2-3 lata żyją i ogólnie rozsiewają się, na to chyba trzeba liczyć
ja kupiłam takie kłącze w woreczku, które wsadziłam do doniczki
jest 1 pąk i chyba z kącika liścia coś jeszcze wyrośnie...
Kasik..........w okolicach Zielonej jest, jakaś część mojej rodziny, dalszej, raz byłam za dziecka,...masz rację, świat zaczyna przerażać, gdyby nie te kwiatki..
Łukasz.....dzięki i również za to, że tak pięknie ogród Ani pokazałeśdaję ci pierwszą dalię
Mirka.......udanego urlopowaniaposyłam zapach wiciokrzewu pomorskiego, jest cudny
Masz coś wspólnego z Anitą...
Jak przeczytałam grabowy żywopłocik...
to się zapytałam samą siebie...No gdzie ?!
A jednak...
U Anity też wydaje mi się, że nie można nic już wcisnąć
...a jednak
Małgosik, przyinwestowałam i duże 2 kępy kupiłam w ogrodniczym jakiś miesiąc temu. Więc mogłabym powiedzieć że czekam miesiąc Kupiłam też mniejsze sadzonki [żeby nie zbankrutować całkiem] no i one kwiatków mniej będą mieć.
jako że pierwszy rok ogródkuję to nie wiem czy jeżówki się same rozsieją i czy coś w przyszłym roku mi będzie kwitło, czy też będę musiała kupować gotowe sadzonki.Może dziewczyny bardziej doświadczone podpowiedzą czy badylki urosną za rok czy też trzeba będzie inwestować.
na tych pojedynczych sadzonkach, te badylki już dość duże są. i w sumie jest ich więcej niż 1 badylek na sadzonce. zdjęcie poglądowe.
Witam mam problem zalozyłem trawnik 6 tygodni temu i był koszony juz 3 razy co 3 dni (bardzo szybko rosnie ) i problem w tym ze pojawił sie w 4 miejscach zółty trawnik jak by gnił powierzchnia tego to jak dłon
Odpowiem u ciebie na twój wpis u mnie, bo tak będę pewna,że przeczytasz....
Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !
Bogdziu dzieki, nie mysłałam że pamiętasz...miałam co prawda wczoraj tylko albo aż ....urodziny bo imieniny obchodze w październiku, ale niezmiernie mi miło, że w nawale spraw pamietałaś...
Za zyczenia od serca płynace i za róże dziekuje !
Małgoś przez moje wojaze pomyliły mi się dni. Miałas wczoraj Imieniny a ja myslałam że dzis jest wczoraj więc spóźnine ale serdeczne zyczenia zdrówka i wszelkiej innej pomyslnosci składam. Zdjęcia obejrzałam , róże imponujące.Buziaki.Do życzeń róża od Małej Mi.
Ewuś ciesze się ogromnie ze w koncu Cię poznałam a w nagrode za długie czekanie poznałam również Twojego bardzo sympatycznego M. Miło było pobyc z Wami , porozmawiac a nawet prawie razem pospac.Dzięki za zabranie mnie na wycieczkę i wogóle za wszystko. Nazywanie Ciebie pszczółką wynikło pewnie z Waszego zamiłowania do pszczół ale Ty jesteś prawdziwą pszczółką , małym miłym owadzikiem który ciagle jest w ruchu i ciągle miło bzyczy.Fajnie że pobzyczałas koło mego boku, dzięki.
To zdjęcie mnie bardzo zainspirowało do zwrócenia uwagi na kamień polny, choć nie wiem, czy to polny jest, czy jakiś specjalny. Bardzo ładnie wygląda ta nawierzchnia.