Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

Urszulla 15:56, 22 sie 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Duży urok w ilości i powtarzalności - zapisuję do kajecika. Niby wiadomo ale jak widać, to lepiej uwierzyć. A u Ciebie widać.

U mnie oset plewię ale skrzypowi mówię NIE.

Nie mam planów ogrodniczych - jakieś zaćmienie.

Ewo
zobaczyć i uwierzyć to powiedziałabym jeden z wątków ogrodowiska nie miałabym takiej rabaty gdyby nie forumowa nauka a propos planów ja też miewam zaćmienia i brak koncepcji. A czasem bywa jeszcze okrutniej- koncepcja jest a możliwości brak (przeróżnych)więc głowa do góry, natchnienia przychodzą niespodziewanie.

ka1sia napisał(a)
Ilość i powtarzalność, trafiłaś w dziesiątkę, Ula
u mnie też hortusie królują, czy mi się wydaje, czy jakoś wcześnie przebarwiają się w tym roku? jesień? oj, nie... jeszcze nie!
buziaczki, Ula

Kasiu, dzięki za pozytywną opinię. Tak szybko można mieć piękniej w ogrodzie. Rzeczywiście jesień szybko nadchodzi, ale zauważyłam również że hortki wypuszczają jeszcze nowe kwiatostany zielone, więc może będzie piękna złota jesień

Urszulla 19:47, 22 sie 2014

Werbena dała czadu na maksa, nie przypuszczałam że u mnie taka urośnie i w takiej ilości z kilku sadzonek. Ciekawa jestem czy przezimuje w gruncie.

boguslawa_ma... 21:03, 22 sie 2014

Ula już po urlopie?Odpoczywałaś a w ogrodzie rosło,fajnie
U mnie werbena przezimowała
Czytałam że kosmosu nie masz a jak ci się ten podoba siarkowy?
Bogdzia 21:09, 22 sie 2014

Urszulla napisał(a)
Werbena dała czadu na maksa, nie przypuszczałam że u mnie taka urośnie i w takiej ilości z kilku sadzonek. Ciekawa jestem czy przezimuje w gruncie.

Jeśli nawet nie przeżyje to pewnie się wysieje i będzie w przyszłym roku , tylko musisz uważac żeby nie wypielic . Możesz też przed zimą wsadzic do doniczki jedną czy dwie i na wiosnę zrobic sadzonki.Pozdrówka.
Gabriela 21:15, 22 sie 2014

Werbenie patagońskiej potrzebna taka zima jak miniona. Moje porosły w tym roku na 2 metry. Sposób z zimowaniem w doniczce niezawodny w razie "normalnej" zimy, wtedy można na wiosnę zrobić sadzonki, bo łatwo się ukorzeniają i mamy wcześniej kwitnącą werbenę niż ta z siewu.

Podziwiałam hortensje prześliczne. Dzisiaj nabyłam spory egzemplarz hortensji Haye's Starbust z białymi, pełnymi kwiatami i od zeszłego roku tworzę dwie nowe rabaty z hortensjami krzewiastymi, w tym z Magical Candle.
zawitka 07:37, 23 sie 2014

Ula dzięki takiej trawki nie mam wsadziłam inną i zobaczę jak będzie ale ten kolor by mi bardziej pasował Zapisałam sobie .Widzę że Ty to tak jak ja wsadzasz a potem hajda dalej bliżej Ja to rozsadzam na razie
Kasik 07:52, 23 sie 2014

Dopiero po dłuższej nieobecności można zauważyć zmiany w ogrodzie. Oczywiście chwastowe też. , ale ja mówię o tym jak roślinki ładnie przyrastają. Cudnie te Twoje trawki poszły i hortusie też w pełnej krasie. U mnie hortensje tez niektóre dopiero kwiatostany rozwijają, a niektóre już się przebarwiają i śmiesznie, bo dzieje się to na takich samych sadzonkach, posadzonych w jednym momencie.

Pozdrawiam.
ewa004 09:42, 23 sie 2014

Wpadłam zobaczyć jak tak pourlopowe samopoczucie ?
Urszulla 14:21, 23 sie 2014

boguslawa_madejska napisał(a)
Ula już po urlopie?Odpoczywałaś a w ogrodzie rosło,fajnie
U mnie werbena przezimowała
Czytałam że kosmosu nie masz a jak ci się ten podoba siarkowy?

Bogusiu, podoba mi się. Tylko ja nie mam w planach pomarańczowych rabat, ograniczyłam kolorystykę
Urszulla 14:24, 23 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Jeśli nawet nie przeżyje to pewnie się wysieje i będzie w przyszłym roku , tylko musisz uważac żeby nie wypielic . Możesz też przed zimą wsadzic do doniczki jedną czy dwie i na wiosnę zrobic sadzonki.Pozdrówka.

Gabriela napisał(a)
Werbenie patagońskiej potrzebna taka zima jak miniona. Moje porosły w tym roku na 2 metry. Sposób z zimowaniem w doniczce niezawodny w razie "normalnej" zimy, wtedy można na wiosnę zrobić sadzonki, bo łatwo się ukorzeniają i mamy wcześniej kwitnącą werbenę niż ta z siewu.

Ale gdzie te doniczki trzymacie? w garażu czy w gruncie????