Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 22:08, 23 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
Agatko super spotkanko w superowym gronie miło Was widzieć uśmiechnięte i szalone pozdrawiam
spotkania z mrówkami współczuję ale czytam , że już w miarę ok.

Elusia, dzieki ,że zaglądasz, fajnych miałam gości, uroczych i przemiłych, moje perypetie z mrówkami dopiero zaczynam, ale ich jad ustępuje, taka mróweczka mi dokucza.......no wyobrażasz sobie

Dużo czasu zajmuje mi teraz odkurzanie nasion z brzóz , jak ktoś chce brzózkę, to może do mnie walić jak w dym, mam setkę siewek, a będę ich miała teraz tysiące, zamiatam od pn,i dalej nasion przybywa, ech same rarytasy do mnie przywiewa

Moje miscanty i brzoza w tle, piękna....mam siewki...kto chce...nawet w sypialni mi wyrosną heh

buziak Eluś
Między pasjami 22:07, 23 lip 2014

Do góry
Moje malwy dają popis, znowu zacznę je malować...

Słonecznie"D

Ogród cichy i przytulny 22:06, 23 lip 2014

Do góry
Dawno nie pokazywany cis - pójdzie do fryzjera

I ten mój deszcz

Amatorka z mazakiem w ręku 22:03, 23 lip 2014

Do góry
Czy mogę poprosic mądrzejszych i bardziej doświadczonych o opinię na temat mojego projektu będę wdzięcznaDziałkę mam od 3 miesięcy,żadnego doświadczenia ,nie chcę popełnić błedów.Obecnie są prawie wszystkie nasadzenia,dorysowałam tarasik,furtkę,kostkę,bujawkę i sciankę z pociętych,poukładanych konarów,jedna ma za zadanie ukryć warzywnik i być "domkiem" ,a w zasadzie rezydencją dla owadów,druga "kończy" tarasik boczny gdzie bąda rośliny w donicach,Sciana nad bocznym tarasikiem obrasta winobluszczem trójklapowym.Dodam,że celowo od furtki do domku nie ma kostki ponieważ z działki korzystamy tylko my i wchodzimy od wjazdu,goście sa bardzo sporadcznie ,a nie chcę zakostkować tej części od furtki bo tam będzie rosła trawka żeby dzieciaki sobie pobiegały,pograły w piłkę.
Proszę o ewentualne sugestie?
Serdecznie pozdrawiam

Mój 4 arowy azyl... 22:03, 23 lip 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Zwykła rabatowa NN - ale jaki kolor!

Basiu jaka zwykła ona jest pięknaeukomisy u Ciebie rosną w cieniu? pozdrówka
Ogród cichy i przytulny 22:02, 23 lip 2014

Do góry
Mój mały busz

Ogród cichy i przytulny 21:59, 23 lip 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Asiu wielkie dzięki ,buziaki zawsze pomagają szczególnie serdeczne piękne ujęcia owadów Asiu deszczu zazdroszczę bo u nas ledwo pokropiło ,ale zyję nadzieją ,ze w końcu przyjdzie upragniony deszcz
pozdrawiam cieplutko

Tobie również życzę spokojnej nocy i porządnego opadu
Buziaki
A tak wyglądał perukowiec tuż po

Jurajski Ogród 21:59, 23 lip 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Na dobranoc

Aguś jak to możliwe ,ze pokazujesz za każdym razem jeszcze piękniejsze widoki Twoje dobranocki są jedyne i nie powtarzalne pozdrawiam serdecznie
Miejsko & sielsko 21:57, 23 lip 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)

Super Ci to wyszło. Nie do uwierzenia, że ogród nawet roku nie ma.
Ogród Eli 21:55, 23 lip 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)
i na szybko wczorajsze,wieczorne fotki

Ela jestem pod wielkim wrażeniem!Jakie śliczne zakątki komponujesz,a jak rozważnie i gustownie,no mocno mi się u Ciebie podoba!
Pozdrawiam serdecznie
Pomóżcie wyczarować mi ogród 21:55, 23 lip 2014

Do góry
Wiolu! to ta róża, tylko kolor przekłamany,bo zdjęcie trochę prześwietlone.Kupiłam ją tej wiosny, ale nazwę mam zapisaną w notesie,który jest na działce. Jutro Ci prześlę.Pozdrawiam

ma badzo ciemny biskupi kolor i jest dość wysoka
Ogród cichy i przytulny 21:54, 23 lip 2014

Do góry
Nigdy nie przypuszczałam, że będę cieszyła się z deszczu jak dzisiejszego dnia

W trakcie spaceru wyszło słońce ale znacznie spadłą temperatura. Z +30 do 22. W końcu można życ

Moja codzienność - ogród Oli 21:54, 23 lip 2014

Do góry
leon60 napisał(a)
Ewcia teraz dla odmiany zdjęcia bure i ponure
Podziałałam na podjazdowej i lunęło... żwirku na składzie brak, czekam.. i dumam co sadziś w tym kwadracie bo jest większy niż zakładałam

i w końcu pierwszy kwiat ketmii

perfekcjonizm w 100 %
Ogród cichy i przytulny 21:50, 23 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Tuż po deszczu

Asiu nie wiedziałam ,a juz przynajmniej nie widziałam ,że masz takie sympatyczne i klimatyczne oczko wodne bardzo ładne , deszcz cudny a po deszczu świeży oddech
Kubusiowo II 21:49, 23 lip 2014

Do góry
kaisog1 napisał(a)

I wypieliłam

Coś pięknego! Pięknie u ciebie Jak kosisz trawę przy rabacie, że tak ładnie wykończona? Kółkiem po piasku?
Mój 4 arowy azyl... 21:49, 23 lip 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Basiu.. 4 stronki cudowności obejrzałem... co jedna roślinka to piękniejsza.. masz do tego rękę... a odetka sie pokłada jak ma za dobra ziemię.. i białę są sztywniejsze od różwej.. takei moje obserwacje.

W takim razie moim pokładanie się nie grozi - mimo użyźniania ziemia w dalszym ciągu słabiutka.
A to odętka w OB w Powsinie. Prawda że ładna?

Ogród cichy i przytulny 21:47, 23 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)

To bardzo przykre
Wiem, że już jest lepiej
Podwójne buziaki dla maluszka i T.
Pozdrawiam ciepło

Dla K. buziaki i ....

Asiu wielkie dzięki ,buziaki zawsze pomagają szczególnie serdeczne piękne ujęcia owadów Asiu deszczu zazdroszczę bo u nas ledwo pokropiło ,ale zyję nadzieją ,ze w końcu przyjdzie upragniony deszcz
pozdrawiam cieplutko
Kubusiowo II 21:46, 23 lip 2014

Do góry

Ale to co później nadjechało było lepsze bo można było na tym jechać. No przecież jak to być może żeby Kuba nie skorzystał z takiej okazji

Wieczorem odbył się jeszcze festyn we wsi, na którym mój Paweł zdobył dyplom, uwaga... "za najpiękniejszy głos"! No mało nie padłam jak przeczytałam na dyplomie A ja z Ardkiem, sąsiadem z Mazurskiej Kniei zdobyliśmy pierwsza nagrodę w konkursie pt.: "Żywieniowa piramida". Trzeba było z warzyw i owoców zrobić dzieło warzywne, więc by było coś dla Pań i Panów powstał "Babochłop" - jak wyglądał możecie się jedynie domyślać
Ogród cichy i przytulny 21:46, 23 lip 2014

Do góry
Tuż po deszczu

Kubusiowo II 21:43, 23 lip 2014

Do góry
Gdy żaglówki odpłynęły, a my wróciliśmy na górę czekała nas kolejna niespodzianka. Na polu obok, kolejny nasz sąsiad Krzysiek zbierał trawę. Nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa ale miał taką maszynę co robiła.... klocki O taką:

Tędy "jadła"....

...a tędy "klocek"

I mieliśmy piękny rządek zgrabnych klocków, które strasznie podobały się Kubie.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies