Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kubusiowo II

Kubusiowo II

an_tre 21:42, 23 lip 2014

Gosia ale fajne przeżycie i co za widok! a nazwy łodzi nietuzinkowe
pozdrowionka
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
kaisog1 21:43, 23 lip 2014

Gdy żaglówki odpłynęły, a my wróciliśmy na górę czekała nas kolejna niespodzianka. Na polu obok, kolejny nasz sąsiad Krzysiek zbierał trawę. Nie mam pojęcia jak to się fachowo nazywa ale miał taką maszynę co robiła.... klocki O taką:

Tędy "jadła"....

...a tędy "klocek"

I mieliśmy piękny rządek zgrabnych klocków, które strasznie podobały się Kubie.

kaisog1 21:46, 23 lip 2014

Ale to co później nadjechało było lepsze bo można było na tym jechać. No przecież jak to być może żeby Kuba nie skorzystał z takiej okazji

Wieczorem odbył się jeszcze festyn we wsi, na którym mój Paweł zdobył dyplom, uwaga... "za najpiękniejszy głos"! No mało nie padłam jak przeczytałam na dyplomie A ja z Ardkiem, sąsiadem z Mazurskiej Kniei zdobyliśmy pierwsza nagrodę w konkursie pt.: "Żywieniowa piramida". Trzeba było z warzyw i owoców zrobić dzieło warzywne, więc by było coś dla Pań i Panów powstał "Babochłop" - jak wyglądał możecie się jedynie domyślać
Aneczka 21:49, 23 lip 2014

kaisog1 napisał(a)

I wypieliłam

Coś pięknego! Pięknie u ciebie Jak kosisz trawę przy rabacie, że tak ładnie wykończona? Kółkiem po piasku?
Ozz 21:50, 23 lip 2014

monteverde 21:51, 23 lip 2014

Gosiaku sianokosy były maszyna to snopowiązałka z prasą do trawyPiszesz, że kwiatki opadają?może za mało wody albo papu, pomidora można podlewać raz w tygodniu ale porządnie a regaty super pozdrówka
anka_ 23:43, 23 lip 2014

Gosiu trafiłam do ciebie z Bogdy wątku w poszukiwaniu tupiącego bicza.
W cudownym miejscu macie działkę. Jestem pod wielkim wrażeniem ogromu pracy jaki wykonaliście. No i oczywiście efektów.
Idę teraz dokładnie zwiedzić Kubusiowe włości i mam nadzieję, że się nie obrazisz jak wrócę z mnóstwem pytań.

Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
alinak 23:51, 23 lip 2014

wszystko na jednej stronie -żaglówki , żniwa i piękne rabaty ...masz jeszcze coś w zanadrzu ?-to nie wychodzę i czekam , wszak widoki wszystkie powalające
Gosia ogród dojrzewa !!!!!!-pięknie
monitka 23:53, 23 lip 2014

Gosiak super przygoda i śliczne widoki z żaglówkami W Kubiusiowie moc atrakcji szczególnie dla Kuby bo ta snopowiązałka i traktor pewnie zrobiły na nim wrażenie
pozdrawiam
hanka_andrus 00:06, 24 lip 2014

Będą piękne wspomnienia z tego lata. I z kolejnych, bo zawsze coś zaskakuje,jak nie ludzie, to pogoda.
No i integrujecie się ze stałymi mieszkańcami miejscowości, to miłe.