Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

Margarete 15:59, 23 lip 2014

Jeszcze raz wpadłam żeby watek sobie zahaczyc
ewakatowice 17:47, 23 lip 2014

Margarete napisał(a)
O rany jak u ciebie sie pozmieniało, dawno mnie u ciebie Ewciu nie było, widzę twoja buzie i spotykam w róznych innych wątkach ale do ciebie daaaaawno nie zagladałam.
Pamietam że byłam jakos tak wiosna jak tworzyły sie twoje murki/donice.
Alez masz teraz slicznie, nie wiem co najpierw chwalic bo i zamysł na aranżacje wąskiego i niewdzięcznego do aranzowania ogrodu, mi sie podoba i nasadzenia sliczne, takie ogrodowiskowe sa bo i trawy i hortki i buksy i trzmieliny na pniu oraz kilka pieknych drzew. Całośc wyglada super i na pewno budzi zachwyt a może nawet zawiśc sąsiadów którzy jak to w szeregowcach siłą rzeczy maja "wgląd" w twój ogród. Pomysł na zejscie do ogrodu z tarasu z górnego pietra tez super. GFeneralnie gratuluje projektu i wykonania! Teraz pozostało ci juz tylko takie "dosmaczanie" jak to robi teraz nasza Gabisia u siebie... Podgladam ją wieć bedę i ciebie podgladac w tej kwestii.
Ja sama mieszkam w szeregowcu z tym ze u nsa są po 3 budynki w jednym ciągu i mam to szczęście że mieszkam w skrajnym, ale za to w nagrode mam blok obok...no może bloczek.. bo 2 i pól kondygnacji, także sąsiedzi z pietra i tak sa na bieżąco z tym co dzieje sie u mnie w ogrodzie chocbym nie wiem jakie szczelne maty zastosowała, wychodząc z tego założenia nie mam mat, mam żywopłot, który rosnie a ja czekam az dorośnie do wysokości ogrodzenia i stworzy symboliczna bariere.
Ale sie rozgadałam.. ale jest o czym...Pozdrawiam.

Małgosiu, mieszkanie w zabudowie szeregowej jest specyficzne aby nie powiedzieć trudne
Jednak wchodzę z założenia, ze nie ma co narzekać a pokochać co się ma. Ot.
Może kiedyś otworzę nowy wątek z dużym ogrodem i domem wolnostojącym.
Zaletą małego ogrodu jest mała powierzchnia do „ogarnięcia” czyli prac porządkowych.
W związku z tym, ze moi sąsiedzi posiadają drzewa – ja mam grabienie, przycinanie.
Aktualnie muszę się zorganizować i zakupić nożyce do żywopłotów aby ręcznie nie ścinać ich krzaczorów.
Sądzę, że jeżeli wiemy co nam się podoba albo chociaż co nam się nie podoba to już milowy krok to stworzenia przestrzeni w której się dobrze czujemy.
Ponieważ mój eM lubi kolorowe kwiatki to sadzę to i owo. Sądzę, że to nie uległość a mądrość (hihihihihi).
Nie wiem z czego wynika mój ciężki gust, kamienny… uwielbienie do równych strzyżonych form, zimnych tworzyw jak metal, szkło, granit.
Lepiej nie robić sekcji to wyjdzie, że ja jakaś nudna i poukładana nazbyt… h ahhahah

Ale… dobrze się czuję w ogródku i jest bardzo praktyczny (o ile można nazwać ogród praktycznym).

Dziękuję za komplementy są budujące
Uściski serdeczne !

Ozz 20:49, 23 lip 2014

Czekaj no, muszę wrócić do tego grilla na fotkach, mój nadzorze budowlany

Ja Ci zazdroszczę i tej zabudowy szeregowej, bo u mnie to ogród można w dwóch krokach przemierzyć
ewakatowice 20:54, 23 lip 2014

Ozz napisał(a)
Czekaj no, muszę wrócić do tego grilla na fotkach, mój nadzorze budowlany

Ja Ci zazdroszczę i tej zabudowy szeregowej, bo u mnie to ogród można w dwóch krokach przemierzyć

Nie będziemy się licytować, masz małą przestrzeń przez co trudniejszą. Też zazdroszczę trudnej powierzchni...
Jedni wolą szachy a inni duże boiska. Zabawa na szachownicy wymaga przemyśleń a jak kopniesz na boisku to nie zawsze widać gdzie poleciała piłka…

bleebla 21:57, 23 lip 2014

ewakatowice napisał(a)

Super Ci to wyszło. Nie do uwierzenia, że ogród nawet roku nie ma.
Magda_ 22:25, 23 lip 2014

Ewcia jak się nazywają te wiszące trawki
Magdalena25 22:37, 23 lip 2014

Ewa, co to są za trawy? Ja mam carex buchanani, ale on jest taki sterczący, a Twoje tak fajnie się pokładają
Pięknie, zachwycam się każdego dnia
ewakatowice 22:39, 23 lip 2014

Magda_ napisał(a)
Ewcia jak się nazywają te wiszące trawki

Madziu, to turzyce Buchanana.
Tych celowo w donicy nie wyczesuje i się pokładają, w kamykach stercza pięknie
ewakatowice 22:42, 23 lip 2014

Magdalena25 napisał(a)

Ewa, co to są za trawy? Ja mam carex buchanani, ale on jest taki sterczący, a Twoje tak fajnie się pokładają
Pięknie, zachwycam się każdego dnia

Buchanana
Ale w życiu grzebienia nie widziały, maja kwitnące kłosy, które je tak figlarnie kładą.

Może zdjęcie udane dlatego ten zachwyt
ewakatowice 22:44, 23 lip 2014

bleebla napisał(a)

Super Ci to wyszło. Nie do uwierzenia, że ogród nawet roku nie ma.

Ciekawe jak za rok będzie wyglądał ogródekTy kochana masz pięknie