Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój 4 arowy azyl...

Mój 4 arowy azyl...

Kindzia 12:57, 23 lip 2014

Matko i córko!!! Jakie Ty masz piękności u siebie!!! I niebieski tojad Ci TERAZ kwitnie? U mnie zawsze późno, w drugiej połowie sierpnia. Biały już dawno ścięty, ten jakoś późno zawsze.
Moje białe odętki też na baczność stoją, może tylko różowe słabsze.

I jeżówek masa...i lilii...cudo!!!
Bogdzia 19:48, 23 lip 2014

Piękne roślinki pokazujesz jak zwykle zreszta a u mnie grad dzis wszystko zniszczył i będzie przerwa w zdjęciach.Pozdrawiam Basiu.
barbara_kraj... 21:28, 23 lip 2014

AgnieszkaW napisał(a)
Masz Basiu cierpliwość do ukorzeniania, ja takowej chyba nie mam... Śliczne kwiatuchy u Ciebie. Ożanka długo Ci kwitnie? Jak wygląda wiosną i jesienią, gdy nie kwitnie? Pozdrawiam

Agnieszko, z tym ukorzenianiem to zabawa. Wtykasz w ziemię i... zapomnieć można. Ukorzeni się, albo nie

Te ożankę mam od dawna. najpierw rosła powoli, ale potem przyspieszyła, może wysiewać się jeśli po kwitnieniu nie zetniesz. Ja ścinam.

tak wyglądała po zimie w lutym 2013

tak w maju 2012

tak w końcu czerwca 2012

a tak w końcu lipca 2012

Muszę dodać, że to całkiem inna odmiana niż ta, której nasiona dostałam od Vivy. Ale ona jeszcze mi nie kwitła. Przypuszczam, że zakwitnie dopiero w przyszłym roku
barbara_kraj... 21:31, 23 lip 2014

Bogdzia napisał(a)
Piękne roślinki pokazujesz jak zwykle zreszta a u mnie grad dzis wszystko zniszczył i będzie przerwa w zdjęciach.Pozdrawiam Basiu.

Bogdziu, widziałam! Okropność!
U mnie po południu zaczęło padać. Akurat byłam na działce i zdążyłam tylko trochę borówek zebrać. Już w deszczu zdjęć kilka zrobiłam i wróciliśmy do domu.
barbara_kraj... 21:36, 23 lip 2014

Kindzia napisał(a)
Matko i córko!!! Jakie Ty masz piękności u siebie!!! I niebieski tojad Ci TERAZ kwitnie? U mnie zawsze późno, w drugiej połowie sierpnia. Biały już dawno ścięty, ten jakoś późno zawsze.
Moje białe odętki też na baczność stoją, może tylko różowe słabsze.

I jeżówek masa...i lilii...cudo!!!

Trochę tego mam, ale do zadowolenia daleko Taki ogrodowy miszmasz - pomieszanie z poplątaniem. Zupełnie inaczej niż u Ciebie, gdzie ład i konsekwencja w nasadzeniach
Na kwitnienie tego tojadu trzy lata czekałam! Na zaaklimatyzowanie aż tyle czasu potrzebował!
Białego nie mam
ewsyg 21:37, 23 lip 2014

Nie znam Basiu nazwy tej lilii. Trudno fotografuje się czerwone kwiatki. Róża piękna. U mnie też zaczęły powtarzać kwitnienie i zawiązują nowe pąki.
barbara_kraj... 21:49, 23 lip 2014

Mala_Mi napisał(a)
Basiu.. 4 stronki cudowności obejrzałem... co jedna roślinka to piękniejsza.. masz do tego rękę... a odetka sie pokłada jak ma za dobra ziemię.. i białę są sztywniejsze od różwej.. takei moje obserwacje.

W takim razie moim pokładanie się nie grozi - mimo użyźniania ziemia w dalszym ciągu słabiutka.
A to odętka w OB w Powsinie. Prawda że ładna?

barbara_kraj... 21:50, 23 lip 2014

ewsyg napisał(a)
Nie znam Basiu nazwy tej lilii. Trudno fotografuje się czerwone kwiatki. Róża piękna. U mnie też zaczęły powtarzać kwitnienie i zawiązują nowe pąki.

Chyba u Łukasza taką widziałam, może ma jej nazwę?

Też mam kłopot z foceniem czerwieni, żółci a nawet bieli!
AgnieszkaW 21:56, 23 lip 2014

Basiu, bardzo dziękuję za foty ożanki. Widzę, że ona ładna cały czas, chyba troszkę podobna do kocimiętki? Ciekawa jestem tej od Vivy, jak ci zakwitnie. Buziolki
monteverde 22:03, 23 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
Zwykła rabatowa NN - ale jaki kolor!

Basiu jaka zwykła ona jest pięknaeukomisy u Ciebie rosną w cieniu? pozdrówka