Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W cieniu - zacieniona 17:06, 22 cze 2014

Do góry
...zaczyna kwitnąć Niobe.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:06, 22 cze 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Posiedziałam na cudnym tarasie
miałam dziś coś małego dokopać ale pogoda mnie wietrzna i barowa jakoś nie nastroiła, więc skorzystałam z pięknych miejsc Twojego ogrodu i widoki wyśmienite popodziwiałam

Pogoda nas przegania zamiast zapraszać do ogrodów..ale się nie poddaję jak nie leje, to o roślinki trzeba zadbać....mam już też zakątki bezobsługowe

Mój mały raj na ziemi :) 17:05, 22 cze 2014

Do góry
jeszcze wkleję fotę mojej ulubionej ostróżki - jej urodzie nie mogłam się oprzeć i jej urody nie umiem oddać na zdjęciu ... kolor miała obłędny.... nieopodal mała (nie, nie Mi ) ale naparstnica. Muszę mieć ich więcej - bo wg listy Małej Mi to roślinka dla mnie

i zmykam do rodziny zanim się mnie wyprą.............
Ogród wśród pól i wiatrów 17:03, 22 cze 2014

Do góry
jolka napisał(a)
A co tam, nie będę się dołować żurawkami. Znajdę wrotycz i zawalczę o nie.
Póki co .. z innej beczki, weekend hostowy

piękna kolekcja host już w przyszłym roku będą sporo większe
Ogród niby nowoczesny ale... 17:01, 22 cze 2014

Do góry
A jak już wyskoczyłam po fotki seslerii to cyknęłam jeszcze kilka przy okazji

Moje Beatlesy mają czuprynki zaczesane w jedną stronę...ale fajnie się zagęścily...

Kilka dni temu podciełam modrzewie a eM prysnął miedzianem bo dwa zaczeły żółknąć...

W krainie gliny i jaskrów 16:59, 22 cze 2014

Do góry
Tak dla porządku, to należy jeszcze dodać, że na zdjęciu widoczny jest jeszcze puste, niezagospodarowane miejsce przeznaczone docelowo na ścieżkę wychodzącą spod pergoli,

na altanę i taras.

Póki co, to te miejsca jeszcze straszą
Ogród niby nowoczesny ale... 16:57, 22 cze 2014

Do góry
Mażednka pytala o seslerię h. u siebie na wątku i ja się chwalę, że mam takową od zeszlej jesieni Dostałam fajne sadzoneczki od Magnolii...
Tak wyglądały jesienią po posadzeniu:

a tak prezentują się dziś:

W cieniu - zacieniona 16:56, 22 cze 2014

Do góry
...zaczynają kwitnąć...na razie niewielkie...
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:55, 22 cze 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Agatko moje to rzeczywiście rabatki, a u Ciebie są rabaty i bardzo mi się podobają

Wieje tak okropnie, że głowę chce urwać, z róży sypią się płatki na gwałt, jak śnieżyca zimą, ło matko dudni, że hej....ale deszczu nie ma, brakuje roślinkom wody, już odrobninkę podlałam

Fragment rabaty z języczką i krwawnicą, wkrótce dołączy do kwitnienia na tej rabacie sadziec konopiasty

Mój mały raj na ziemi :) 16:51, 22 cze 2014

Do góry
i na tarasie.....zaczęło się ! fairy nieśmiło też ruszyła nareszcie ! leniuch jeden...

W krainie gliny i jaskrów 16:48, 22 cze 2014

Do góry
Zwiększenie sił (firma ogrodnicza) i środków (niestety, moich )oraz zaangażowanie mojego M w wykonanie trejaży ogrodowych spowodowało, że wiosną 2009 ogródek wyglądał tak:

Pojawił się jak widać trawnik, na nim, na niewielkiej okrągłej podniesionej rabacie, pod młodą ozdobną wierzbą posadziłam trochę kwiatków, które już zakwitły.

Na boku ogrodu, którego na zdjęciu nie widać oraz na boku, który widać po prawej stronie zdjęcia, rosną sobie już iglaki, kwitną rododendrony i azalie.

Na środku tego pierwszego zdjęcia widoczna jest rabata, która była przeznaczona na małe iglaki (po prawej stronie rabaty - w miejscu, które miało sąsiadować w przyszłości z altaną i tarasem), na kilka bylin i kwiaty cebulowe

A na końcu ogródka, pod płotem rabata, na której znalazły się piwonie, które sadziła jeszcze moja Mama i rośliny cebulowe, głównie tulipany, ale także krokusy, szafirki, hiacynty, żonkile, narcyze, szachownice, ixie i wiele innych, których rok wcześniej wysadziłam całe mnóstwo. A sadziłam je aż do połowy grudnia.
Pierwszy dzień lata u Małej Mi - czerwiec 2014 16:43, 22 cze 2014

Do góry
sobota z Małą Mi ... w ogrodzie na szóstkę i w gronie jej bliskich i przyjaciół to dzień pełen uśmiechu ... wrażeń ... emocji ... to moc krążącej energii ... z taką ilością endorfin w powietrzu, że bez procentów można się upić ...

kofam Małą Mi bo jak tej fariatki nie kofać ... jestem zachwycona ogrodem jaki stworzyli z Kazkiem ... ale tym razem absolutnie przepadłam dla niego !!! Muminek jest najsłodszym szkrabem w galaktyce !!! ... i nie mogę nie zacząć od małej prywaty ...

Zakątek z fioletową ławeczką 16:37, 22 cze 2014

Do góry
Zakwitły liliowce i rojniki

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 16:24, 22 cze 2014

Do góry
Byłem jakiś czas temu w arboretum Syców rośnie tam jeden jedyny egzemplarz berberysu o pięknych prawie czarnych liściach bez nazwy- pracownicy również nie więdzą co to za odmiana nikt nie wie. W związku z tym może ktoś z ogrodowiczan sie domyśla?

Podczas kwitnienia w maju

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:23, 22 cze 2014

Do góry
dorciabe napisał(a)
Agata preriowa pięknie się prezentuje ma w sobie dzikość
róża na pergoli zachwycająca

Dorotko, preriowa mam nadzieję, dopiero pokaże swoją urodę, jak ślimaki jej nie zniweczą

Amator - marzyciel i jego kilka metrów kwadratowych... 16:19, 22 cze 2014

Do góry
Oto kilka fotek mojego zakątka:
na pierwszym planie sosna koreańska

w oczekiwaniu na kwiaty juki karolińskiej

w tle mój ulubiony klon

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:17, 22 cze 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Agatko, nacieszyłam oczęta.

Zrobiłam dzisiaj foty moim wiązom, jak wyglądają teraz i jak używają sobie na nich mszyce...one zostawiają na liściach galasy, z których uwalniają się mszyce i liście pozwijane z tymi ssącymi, mają takie białawe otoczki, usuwam te listki

Camperdownii

wiąz holenderski

wygląda najgorzej, jak z tym skutecznie walczyć, sama nie wiem przygotuję confidor i oprysk trzeba wykonać, kilkakrotnie aż do jesieni, może wiosną będzie zdrowiej wygladał jeden i drugi
Leśne Wzgórze 16:10, 22 cze 2014

Do góry
Jak tam ogrodomaniacy z pogodą u Was? U mnie leje... ale dobrze bo wolę deszcz niż wiatr i zimno...

niczym piesek preriowy
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 16:05, 22 cze 2014

Do góry

A Kasieńka rozmarzona patrzyła i patrzyła....

Największym hiciorem był jednak wujcio i gra w piłkę

Dziekuje Wam za szalenie miłe spotkanie!
Do zobaczenia u Was
Ogrodnik Mimo Woli cd 16:04, 22 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Znak, że Ogrodowisko TU BYŁO

Anek piękny i pożyteczny prezent super pasuje do Twojego ogrodu na ogrodomaniaków można zawsze liczyć niezła liczebnie grupa mogła oglądać Twój piękny ogród ,a szefowa to już wisienka na tym ogrodowiskowym torcie pozdrawiam serdecznie i pozytywnie zazdraszczam uczestnikom
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies