Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw

Madzenka 06:54, 01 sie 2014

Przyszłam na zdjęcia a kabelek wcięło
yolka 08:15, 01 sie 2014

Witaj Joasiu, dawno nie byłam czas mnie tak goni,że aż po d... kopie, z niczym nie nadążam. Rabaty cudowne, o warzywniku już pisałam. Moje - Twoje scipki chyba kwitną, mają takie rozczapierzone końcówki. Powiedz w jakim momencie można zebrać nasionka i jak to zrobić z takich delikatnych roślin.
Pozdrawiam serdecznie
10:30, 01 sie 2014
Dzień dobry Joasiu
Kosmos już kupiony...
Pani z obsługi czyściła przekwitłe kwiatostany...a ja w myśli...a kysz dobra kobieto zostaw choć trochę bo to poszukiwane dobrodziejstwo
Dobrze,że nie przyłożyła się do pracy...poszłam po niej poprawić i znalazłam jeszcze kilka zaschniętych pączków z nasionami
Miłego dnia
11:46, 01 sie 2014
Asiu a oto i on Mój ci on A jak nasionka będą dobre to będzie i Twój
Kolor jest w rzeczywistości ciemniejszy..niesamowicie słońce tu praży...

JoannA 18:22, 01 sie 2014

BusyBee napisał(a)

Stipy chuderlaczki, ale już kwitną kostrzewy i naparstnice też wyglądają zdrowo cieszy mnie to, że nie zmarnowałam cennych sadzonek. Przydaje mi się wszystko, bo mój ogród nadal pusty miejscami. Poza tym planuję karczowanie, więc wszystkie roślinki ważne

Nowe drzewa- surma i ambrowiec mają się dobrze, ale niepokoi mnie buczek. Widać, że choruje. Część listków podeschła a wierzchołkowe listki mają ten biały nalot pryskałam na mszyce, nie wiem czy dobrze....co myślisz?

Jeśli liście mają biały mączysty nalot to może być mączniak Kasiu.
Szybciutko opryskaj bo szkoda klona, nie wiem co tam masz dostępne pod ręką Topsin, Dithane, Amistar, Discus.
Jak możesz zrób zdjęcie.
JoannA 18:24, 01 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)
Przyszłam na zdjęcia a kabelek wcięło

Kabelek już jest Marzenko i fotki też będą.
JoannA 18:27, 01 sie 2014

yolka napisał(a)
Witaj Joasiu, dawno nie byłam czas mnie tak goni,że aż po d... kopie, z niczym nie nadążam. Rabaty cudowne, o warzywniku już pisałam. Moje - Twoje scipki chyba kwitną, mają takie rozczapierzone końcówki. Powiedz w jakim momencie można zebrać nasionka i jak to zrobić z takich delikatnych roślin.
Pozdrawiam serdecznie

Witaj Jolu, wszyscy jesteśmy teraz zapracowani i zabiegani. Zaległości będziemy nadrabiać w czasie zimy.
Nasionka zbierz październik-listopad. Jak pociągniesz ręką za kłos to nasionka zostaną w garści Te co wysieją się same też powschodzą wiosną. U mnie cały ogród zastipowany.
pozdrawiam
JoannA 18:28, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Dzień dobry Joasiu
Kosmos już kupiony...
Pani z obsługi czyściła przekwitłe kwiatostany...a ja w myśli...a kysz dobra kobieto zostaw choć trochę bo to poszukiwane dobrodziejstwo
Dobrze,że nie przyłożyła się do pracy...poszłam po niej poprawić i znalazłam jeszcze kilka zaschniętych pączków z nasionami
Miłego dnia

Szybka i słuszna decyzja z tym zakupem. Spryciula z Ciebie bo nawet nasionka pozyskałas
JoannA 18:29, 01 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Asiu a oto i on Mój ci on A jak nasionka będą dobre to będzie i Twój
Kolor jest w rzeczywistości ciemniejszy..niesamowicie słońce tu praży...

Piękny ci on, oj piękny.
Szczęściara
JoannA 18:36, 01 sie 2014

Lilia drzewiasta jest piękna i obłędnie pachnie