Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To właśnie tu 10:56, 20 cze 2014

Do góry
Dzidka, chcieliśmy podziękować za cudowne spotkanie, wspaniałe jedzenie i oczywiście wymarzone roślinki cudownie było dzielić się doświadczeniem, sporo znowu się nauczyłam, a przede wszystkim mieliśmy możliwość w realu zobaczyć ten ogromny, piękny i tajemniczy ogród i do tego tak pachnący, te róże są bajkowe, a przecież nie tylko one są, bo skarbów u ciebie co nie miarapodziwiamy cię, ze dajesz radę to wszystko obrobić, jesteś niesamowita
fajnie, ze dopisała nam pogoda, bo okazuje się, ze u nas zimno około 17 stopni, wiatr i pochmurno, zaraz po powrocie było podlewanie i naprawianie szkód po psach, tak to jest...kota nie ma myszy grasują
jeszcze raz dziękujemy i czekamy na spotkanie u nas

i kilka fotek, jakość może nie najlepsza, bo z telefonu, ale są
Jasia, Dzidka i ja
tłem cudowny zakątek z wielkimi czereśniami i pięknym, naturalnym oczkiem

z wielką przyjemnością podziwiałam twoje dzieła sztuki, niesamowita cierpliwość do tej igły, ale jak coś takiego powstaje, to warto

na tym tarasie jest cuuuudownie! ten klimat, gra światła i naturalny dach z wisterii, pewnie jak kwitła, było czadowo
Chatka Baby Jagi 10:45, 20 cze 2014

Do góry
Dziś na poczatek WIEEEELKAA przestroga.... Znacie na pewno ten niepozorn w tej chwili krzaczek...

Nowięc, przestrzegam przed nim każdego rodzica, babcię, ciocię i każdego kto ma styczność z małymi dziećmi...

Moja córcia przez ten krzczek, który teraz ma owocki.. (tzn na zdjęciu ich nie ma, bo już są oberwane...)trafiła do szpitala... Bogu dzięki wszystko skonczyło się dobrze... ale nie chcę myślec co mogło się stać....

Ten krzczek WAWRZYNEK WILCZEŁYKO jest trujący... cały... a owcki szczególnie te czerwone sa baaaardzo niebespieczne dla dzieci. Już jeden dwa owocki mogą się okazać dla maluchów śmiertelne.

Moja Anielcia jest nauczona, że nie można jeść żadnych owoców z ogrodu bez mamusi, czyli mnie, ale jak powiedziała lekarka: "Mądrych dzieci nie ma"... Ponadto zdawałam sobie sprawę, że mam niebespieczne rośliny, ale zawsze owocki zrywałam jak się pojawiły... W tym roku.. nie wiem zapomniałam, miałam mnóstwo innych rzeczy na głowie... nie będe się usprawiedliwiać....
Anielcia przyniosła mi owocek Wilczegołyka ze słowem "Mniam mniam"... A mnie wszystko stanęło na wysokości uszu i gorączkę miałam chyba odrazu 39 stopni...
Niestety Anielcia nie dużo jeszcze mówi i nie mogłam się dogadać, czy zjadła czy tylko rzyszła zapytać czy może... więc bez namysłu do łazienki i próba sprowokowania wymiotów... nic... do lekarza, do szpitala...

Kroplówka, badania, podpięta do monitorów...

Bogu dzięki objawy żadne nie wystapiły... Biedna Anielcia po prostu przyszła się zapytać, czy ten owocek jest mniam mniam, czy nie... ale ja znając niebespieczeństwo wolałam nie czekać...

Teraz widzę, że byłam baaaardzo głupia zostawiając w ogóle ten krzew w moim ogrodzie... Spodziewam się drugiego dzieciaczka i już wiem, że w sobotę oba moje Wawrzynki wylądują posadzone w lesie...
Działka prawie w Borach Tucholskich 10:39, 20 cze 2014

Do góry
Asia o limce napisałem w hortensjach

Mirella hortensje dopiero zaczynają -będzie do oporu

Ania

ogród ma też inne oblicze bo z przodu róże a z tyłu zbiornik na deszczówkę i kompostownik o reszcie już nie wspomnę
różyczki oczywiście dla Gości a bałagan dla mnie

jeżówki startują

Hirutkowy raj:)) 10:29, 20 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Krysiu...nie wiem co najpierw chwalić...i róże piękne, i ostróżki, i liatry gęściutkie już niedługo...rabaty wypasione, lubię taki przepych

Interesuje mnie berberys u Ciebie, ładny kolor ma. Zastanawiam się nad jedną taką dziurą u mnie na rabatce i potrzebowałabym koloru, ale to musi kolumnowo rosnąć...i berberys mi do głowy przyszedł...jak ten Twój rośnie? I jak się nazywa?

Pozdrawiam

Dziękuję za pochwały Kasiu te bordowe czy orange berberisy nie rosną kolumnowo a raczej kulki mozna z nich ciac ale to klopotliwe bo mam straszne kolce.Wszystkich nazw nie znam jeden ten bardziej pomaranczowy to Berberys Thunberga 'Orange Beskid'
Ogrodniczek - pętliczek ..... 10:26, 20 cze 2014

Do góry
a takie coś mi sie podoba tylko wiem że przez wiosnę kiedy dopiero wszystko sie budzi do życia a trawy są przycięte skarpa byłaby nieatrakcyjna

Ogród u stóp klasztoru 10:17, 20 cze 2014

Do góry
Piękne.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 10:03, 20 cze 2014

Do góry
Skoro Ascot się podoba, to może jeszcze amant z Wichrowych Wzgórz..., nieco potargany po deszczach - Heathcliff :

Madżen, sorry że się szarogęsię Mogę usunąć zdjęcia, daj znać jakby co.
Ogród w otulinie Biebrzy 09:48, 20 cze 2014

Do góry
Witajcie Jestem z Wami bardzo długo, podglądam, podziwiam i postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieję, że przyjmiecie do siebie rolniczkę z krowami, belami siana i całą resztą Wśród tego rozgardiaszu, mam kawałeczek mojego raju w otulinie Biebrzańskiego Parku. Okolica piękna, ogródek taki sobie, ale jest i cieszy. Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do mnie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 09:46, 20 cze 2014

Do góry
Asia tyle słońca wystarczy , może zamiast magicznej siły daj jej zwykłej azofoski, zostaw 3-5 najgrubszych pędów (wytnij , wyprostuj, usuń zbędne rozgałęzienia)
gdzieś tutaj już pisałem jak przycinam swoja limelight

zrobiłem fotki to będzie łatwiej moja limka ma teraz około 1,7m
przez ostatnie 3 lata stopniowo podciągałem ja w górę zostawiając możliwość kwitnienia na pośrednich piętrach
od południa jest osłonięta

kilka pędów szkieletowych daje jej sztywność

po prawej rośnie młodsza Pinky Winky tez tak ja traktuję -maja być krzaczory kwitnace od ziemi w górę
Ogród u stóp klasztoru 09:38, 20 cze 2014

Do góry
alinak napisał(a)

ja nie mogę ...ale wspaniała rabata !!!
Jurajski Ogród 09:32, 20 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dzień dobry

Też bym posiedziała jak ten kotek na schodkach i popatrzyła na te cudne zestawienia. Dobrego dnia Aga
Siedlisko na Podlasiu 09:26, 20 cze 2014

Do góry
Kochane pomóżcie mi obsadzić to miejsce pod siatką przy borówkach myślałam o azaliach ale nie wiem same czy jeszcze coś ??

Mój ogród w tujach 09:24, 20 cze 2014

Do góry
Witajcie Jestem z Wami bardzo długo, podglądam, podziwiam i postanowiłam dołączyć do Was. Mam nadzieję, że przyjmiecie do siebie rolniczkę z krowami, belami siana i całą resztą Wśród tego rozgardiaszu, mam kawałeczek mojego raju w otulinie Biebrzańskiego Parku. Okolica piękna, ogródek taki sobie, ale jest i cieszy Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do mnie
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:11, 20 cze 2014

Do góry
Madżen,
Ascot to świetny wybór, bardzo zdrowa i obficie kwitnąca róża, a kwiaty ma ogromne jak peonie!
Goethe z kolei należy do najmocniej pachnących róz Tantau'a, niestety jest podatny na plamistość, więc nie zaszkodzi go potraktować bioseptem w sezonie.
A propos czerwonego Leonarda - kwiat różni się od klasycznego nie tylko kolorem, ale też budową. Jest bardziej upakowany, rozetkowy, a kolor wpada w ciemną malinę.
A zastanawiałaś się nad Piano? Ma bardzo trwały kwiat, choć kolor bardziej karminowy niż purpurowy.

Ascot

Siedlisko na Podlasiu 09:06, 20 cze 2014

Do góry
A ta posadzona na jesieni i już ładnie będzie kwitła widać miejsce jej tu pasuje bo mam taką starszą i nie bardzo kwitnie

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I będę Was zamęczać James Galeway

I jeszcze raz Alnwick rose w lawendzie. Na zdjeciu widać potwory budleje, które pożerają mi buki...

Szalejąca aspirin rose... jesienią jeden krzaczek do przesadzenia....
Siedlisko na Podlasiu 09:03, 20 cze 2014

Do góry
I moje biedne hortki limonkina wiosnę kupiłam 4 i nic z nich nie ma teraz dokupiłam 2 nawet już w tym roku zakwitną ale posadzziłam jedną tu drugą tam jak cielepa i muszę jeszcze jedną dokupić bo tu az sie prosi o drugą

A to już trzy letnie ale też późno zakwitną bo przymarzły na wiosnę

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 09:01, 20 cze 2014

Do góry
Róże okrywowe fairy zaczynają tworzyć mgiełkę

Alnwick rose
Ogród Bogusława 09:00, 20 cze 2014

Do góry
Zaglądam co słychać...a tu duże zmiany widzę...Kosteczka brukowa pierwsza klasa (fajny ten wzór przed garażem) i nowe kloniki też są !

boguslaw_r_ napisał(a)
na ten lewy bok nie mam pomysła.

A na tej rabatce po lewej stronie przed żółtymi iglakami posadziłaby niewielkie czerwone berberysy (np Atropurpurea Nana lub Admiration) i jeszcze gdzieś pomiędzy wcisnęłaby jakieś nie za wysokie zielono-żółte trawki. A jeśli ta rabatka raczej w cieniu jest (bo chyba widzę, że sąsiada świerk dość duży cień rzuca) to pomyślałaby o hostach...może kilka odmian ładnie skomponowanych kolorystycznie.
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 08:59, 20 cze 2014

Do góry
Przetaczniki wreszcie zakwitły. Na tę rabatę w głębi będą dosadzone diwe duże kule bukszpanowe, jedna ze zdjeć z wczorajszego cięcia

Hortensje sadzone w czasie upałów dały radę, nawet wypuszczają nowe pędy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies