Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kosolkowa Pasja

Kosolkowa Pasja

kosolka 21:34, 17 sie 2014

Czyli też myślisz Aniu że lepiej będzie wyglądała na tym słupie niż bluszcz z winobluszczem? Ona mi się wydaje taka dosc mocno egzotyczna.. Czy tylko na zdjęciach tak wygląda? Zwłaszcza te owoce. Czytam o niej. Dość późno gubi liście podobno? To byłby plus.I tylko ją mialabym posadzić? Czy bluszcz dodać? Jejku, głupi słup a ja znów mam problem..
Kasial 21:55, 17 sie 2014

Też mam mało gustowny słup na działce, przy granicy z sąsiadami. Nie posadzę nic pnącego, bo mi przejdzie do sąsiadów i będą się dąsać. Mieli jakiś bluszcz i narzekali,że nie mogli się pozbyć. No i nie wiem co mam z nim zrobić i tak sobie stoi. Może kiedyś coś wymyślę.
Sabina76 22:45, 17 sie 2014

kosolka napisał(a)

A tu po lewej? Może ktoś wie co to takiego? Przyniosło mi się z babcinej działki razem z hortensją

Olu, pięknie Podoba mi się irga. Wrzucam zaraz zdjęcie u siebie tej roślinki o którą pytasz. Chyba mam to samo, ale niestety nie znam nazwy. Wiem tylko, że w słońcu kwiaty zamykają się,a w pochmurne dni otwierają.
monteverde 22:47, 17 sie 2014

Sabina76 napisał(a)

Olu, pięknie Podoba mi się irga. Wrzucam zaraz zdjęcie u siebie tej roślinki o którą pytasz. Chyba mam to samo, ale niestety nie znam nazwy. Wiem tylko, że w słońcu kwiaty zamykają się,a w pochmurne dni otwierają.

To trzykrotki Olu http://zojalitwin.wordpress.com/2010/12/14/trzykrotka-andersona/
monteverde 22:49, 17 sie 2014

kosolka napisał(a)
Czyli też myślisz Aniu że lepiej będzie wyglądała na tym słupie niż bluszcz z winobluszczem? Ona mi się wydaje taka dosc mocno egzotyczna.. Czy tylko na zdjęciach tak wygląda? Zwłaszcza te owoce. Czytam o niej. Dość późno gubi liście podobno? To byłby plus.I tylko ją mialabym posadzić? Czy bluszcz dodać? Jejku, głupi słup a ja znów mam problem..
drugą akebie bo jedna nie owocujeprzywarka bardziej pasuje na ściany
Sabina76 23:01, 17 sie 2014

monteverde - dziękuję Wygooglowałam, że cyt. "kwiaty rozwijają się kolejno jeden po drugim (każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień)". Ciekawa roślina.
asiach 00:10, 18 sie 2014

Olu miłego dnia
monteverde 00:32, 18 sie 2014

Sabina76 napisał(a)
monteverde - dziękuję Wygooglowałam, że cyt. "kwiaty rozwijają się kolejno jeden po drugim (każdy kwiat kwitnie tylko jeden dzień)". Ciekawa roślina.

marta_d 08:50, 18 sie 2014

kosolka napisał(a)
Misiaki

Vanilki

I moje ulubione na koniec:

jak patrzę na Twoje Vanilki to wydaje mi się, że moje nowe to też one jeden kwait co prawda ma okrągły, ale na Pinky Winky też jeden jakiś zmutowany okrąglak
Kasial 19:10, 18 sie 2014