Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

popcorn 19:20, 17 sie 2014

Z jeżyn zrobiłam galaretkę na białym wytrawnym winie, przepis z netu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Maliny zasypałam cukrem, po 3 dniach zleję sok i do słoiczka. Słoiki muszę kupić, bo właśnie zużyłam ostatni hmm...
Obrałyśmy z Młodą aronię, 2 miski owoców... zupełnie nie mam pomysłu, no i oczywiście słoików
Fasolkę zamroziłam, M odmówił współpracy a jeszcze 3 skrzynki obsiane fasolą.. ta najwcześniej siana zbiera się do wydawania strąków właśnie hmm
Juzia 21:25, 17 sie 2014

Karola gdzie Ty te wszystkie ozdoby ogrodowe kupujesz???
Tylko nie pisz, że na bazarku bo się załamię...
Nikita 22:07, 17 sie 2014

Carola, oglądnęłam fotki... ogród ja zwykle piękny, ale i Młoda ci jakby wydoroślała i wypiękniała... rośnie śliczna dziewczyna. A zdjęcie w jeżynowym "ubranku" - rewelacyjne !!!

U mnie moja/twoja jeżyna rośnie jak szalona, ma już chyba ze 160 cm.
popcorn 08:45, 18 sie 2014

Justyś, nie załamuj się! Bazarek
Mam panią z którą mam cichą umowę - zostawia mi takie różności, czasem

Magda, dzięki, Młoda rośnie nie da się ukryć! Dzisiaj w przedszkolu ledwo wcisnęła stopę w buciki kupowane w czerwcu nie pytaj dzisiaj trzeba kupić nowe.
Jeżynce ciachnij końcówki pędów, niech rośnie na boki - wtedy wypuści boczne gałązki

Miłego dnia!!
Po dłuższym weekendzie jeszcze mniej mogę się zabrać za pracę niż w "zwykły" poniedziałek.. ech
popcorn 08:57, 18 sie 2014

Ciemne fotki mi wyszły, a nie było jeszcze 20tej, wczoraj.. no trudno. Nie mam czasu na nowe.

Graham Thomas i poszarpany po gradzie Mariken

Pierwsze kłosy spartyny i żurawki-mutanty, z mojego dzielenia rok temu

Kontrasty

Werbenowo
popcorn 09:00, 18 sie 2014

Chopin i żurawina

Nowy ciemiernik korsykański - mutant od babci na targu tylko za 15 zł i jarzmianka od Roberta.

Hortka do oddania i kwitki nie kwitnącej do tej pory hortki która vanille fraise raczej nie będzie

Z kompostu którym ściółkowałam rabatki wyrosło stado chwastów.. pożerają małe żurawki i moje ubiegłoroczne sadzonki limek...
popcorn 09:02, 18 sie 2014

Patriot przy tarasie się powoli zadomawia A bluszcz nie odpuszcza

Przenoszone miesiąc temu buksiki i trawki też sobie radzą i mój ulubiony morning light - aż żal go dzielić, ale podzielę wiosną bo potrzebuję między hortki

Słonecznik i ostatni liliowiec

Ciąć jeszcze, czy za późno już?? chyba utnę.. piórkówka też mimo przesadzania dobrze sobie radzi
popcorn 09:08, 18 sie 2014

Trawkowo

Zawilce - nagroda w konkursie o żurawkach obok pomidorek

Nowy kumpel pozostałych ptaszków i hortki - limki

Fasolkowo

Nowe lawendy - z patyczków po wiosennym cięciu i busz - z kompostu wyrosły... ziemniaki
popcorn 09:20, 18 sie 2014

Hortki dębolistne, coraz ładniejsze, chociaż ich pokrój pozostawia wiele do życzenia

Miodunkę rok temu kupiłam jedną Biała pnąca róża znowu powtarza

Cynie szaleją Ubiegłotygodniowy zakup - 10 brzózek Doorenbos. Niech rosną szybko, bo na razie byle chwast by je prześcigną

Nowy zakup - hortka Sundae Fraise i Eukomis

Miłego!!
malkul 12:10, 18 sie 2014

popcarol napisał(a)
Z jeżyn zrobiłam galaretkę na białym wytrawnym winie, przepis z netu, zobaczymy co z tego wyjdzie. Maliny zasypałam cukrem, po 3 dniach zleję sok i do słoiczka. Słoiki muszę kupić, bo właśnie zużyłam ostatni hmm...
Obrałyśmy z Młodą aronię, 2 miski owoców... zupełnie nie mam pomysłu, no i oczywiście słoików
Fasolkę zamroziłam, M odmówił współpracy a jeszcze 3 skrzynki obsiane fasolą.. ta najwcześniej siana zbiera się do wydawania strąków właśnie hmm

uwielbiam sok z malin moja babcia na mazurach robi jak ty i zawsze mam na zimę sporo sloiczków najlepszy na grypę

jak ci sie sprawdzi przepis na jezyne to koniecznie o mnie nie zapomnij imi przeslij przepis kochana

fasolkę blanszowalaś?