Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodniczek - pętliczek ..... 11:38, 17 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:31, 17 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
Irenkio, byłam i na bieżąco jestem Pięknie u Ciebie

Agnieszko cieszę się, bo wiem, że ostatnio nieczasowa jesteś, tym bardziej doceniam
....cała w skowronkach jestem, jednak mi te maki wzeszły, ależ jestem ciekawa, jakie będą, mus przyjaciółce pokazać, bo się martwiła, że tak kiepsko mi z nimi poszło
Ogród cichy i przytulny 11:31, 17 cze 2014
Do góry
asiach napisał(a)
Dla Meli perukowce w odsłonie jesiennej
na pierwszym planie:
- odmiana 'Golden Spirit'
po prawej stronie w narożniku
- podolski Royal Purple

Dla mnie bombowe są i nie straszne mi ich peruki (posprzątam). A na wiosnę nie mogę doczekać się ich peruk. Podsypuję skorupkami po jajkach, bo słyszałam, że intensywnej wtedy kwitną. I chyba jest w tym trochę racji
Skorupki potłuczone (mieszam z ziemią)

W ubiegłym roku wyglądał tak

Asiu, dziękuje bo mnie przekonały te foty. Perukowce przepiękne i zakupie sobie i ja i posadze tam gdzie radzisz. SUPER!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:30, 17 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

Miodzio widze, że pergola skończona a wcześniej jakoś nie widziałem na fotach...jeszcze się chwalić nie chcesz, że tak dawkujesz widok na nową realizację?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 17 cze 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)

Irenko, te fotki są cudne ! przepięknie to uchwyciłaś

Dzięki Anula, tam na żywo jest przepięknie i pachnąco...niestety, jak okiem rzucisz w bok....tak z 8 metrów, to już widać gruzowisko

i już w tym zakątku hortensje ogrodowe dają pokaz, ale szybko!
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 11:27, 17 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:24, 17 cze 2014

Do góry
eda napisał(a)
Pięknie zieloniutko i kolorowo soczyście Pozdrówka zostawiam

O, nowy fajny avatarek
oj schnie już u mnie, mimo podlewania, co robić...czaruję, ma popadać pozdrawiam
i chyba będą kwiatki na bodziszku od Monic, potem je stąd zabiorę i dam do donic
Ogród nad Nogatem 11:23, 17 cze 2014

Do góry
Muszę się pochwalić, wreszcie udało mi się kupić miłorząb Mariken i to za jaką cenę...35 zł...jestem prze szczęśliwa.

I kolejne łupy:

Rabatka od strony sypialni z dosadzonymi trawkami i żurawkami, przesadziłam je z innego miejsca bo tam trochę je słonko spaliło, zobaczymy czy tu będzie im lepiej.

No no hosta, chora czy spalona?

Dwa ogrody 11:23, 17 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Małgoś, szałwia i u mnie szaleje, będę ciąć i przesadzać, bo podobnie jak u Ciebie róże zagłusza. Kolejne potworry, cięte pęcherznice znów się rozpychają, za nimi kaliny, jeszcze sezon i jak kaliny podrosną pęcherznice pójdą wek. Ale te ciemne miały zostać i coś mi się wydaje, że też za duże będą. ML zaczyna wreszcie porządnie się ruszać, za to rude trawy do wyciepania, straciły na urodzie

U mnie na rabatach tez ciasnawo sie robi, chyba bede ja wiosna poszerzac i na nowo przemieszczac rosliny, niektóre posadziłam bez głowy, jedne wyłaża na drugie i zasłaniaja je... ale tak to jest jak sie nie ma doswiadczenia...
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:22, 17 cze 2014

Do góry
Przy skalniaku

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:21, 17 cze 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Po moich czosnkach już dawno wspomnienie zostało, Twoje jeszcze fioletowe!!! Lawendzia już Ci kwitnie, moja w pąkach jeszcze. Ale liatry chociaż w podobnym stadium mamy

Też nie lubię sprzątać po różach...Alhymist mi śmieci okropnie, czeka mnie wielkie sprzątanie.

Piękne róże Irciu masz!!!

One i w ubiegłym roku tak długo kwitły, chyba późniejsze i mają jakieś inne liście..
dzięki, że róże się podobają, podlewam wywarem z pokrzywy, może będzie im lepiej, bo jedne mam, co gubią liście, zostają gołe patyki...dziś chyba część wyczyszczę,o ile nie zboczę z obranego kursu i czymś innym się nie zajmę
po całym ogrodzie posiałam maciejkę, ale mi pachnie

i w końcu zobaczę jeżówki z ubiegłorocznego siania, ciekawe jaki kolor będą mieć? u ciebie już kwitną
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:20, 17 cze 2014

Do góry
Hortki

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:20, 17 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Wszytko czytam, ale nie mam czasu... musicie wybaczyć.... ale zostawiam Wam zdjęcie moejgo wnusia i synusia Dziś ma urodziny..skończył 5 miesięcy...

Fajne te moje chłopaki...

Anek chłopaki fajowe zdjęcie super ,mój wnusio tez chodzi na pływalnie ,ale takiego zdjęcia nie ma ;( fantastyczne ujęcie pozdrawiam serdecznie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:19, 17 cze 2014

Do góry
Błękit nieba

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:18, 17 cze 2014

Do góry
Wiciokrzewy

Ranczo Edy 11:17, 17 cze 2014

Do góry

The best

Uwielbiam takie klimaty. Jestem ze wsi i zawsze one wywołują u mnie miłe wspomnienia.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:15, 17 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
W ogrodzie masz bajkowo, zachwyca mnie ta różnorodność

Sebciu dzięki powoli ograniczam gatunki i idę w ilościowo z jednej grupy, dążę do mało absorbującego ogrodu, czy to się uda przy tym kuszeniu nowościami?
kolejna lilia, ona właściwie jest czarna, nie umiem tego na focie pokazać

i przypalone liście magnolii parasolowatej
Jurajski Ogród 11:12, 17 cze 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
na dobry dzień

Aga nowa odsłona Twojego cudnego ogrodu ,jeszcze z takiej perspektywy go nie widziałam wyglada wspaniale pozdrówka
Ogród Bogusława 11:12, 17 cze 2014

Do góry
boguslaw_r_ napisał(a)
będzie piękny - za 2 lata

Bogusiu ten klon to Atropurpureum?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:11, 17 cze 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Irenko ta żurawka wkoło magnolii to jaka odmiana- bo zdaje się, że ona w słońcu rośnie i to jak rośnie. Metasekwoję też miałam taką na pniu ale coś strasznie posmakowała mojej suni ( owczarek niemiecki ) bo nie dość, że wyłamała to pogryzła pień. Innych roślin w pobliżu nie ruszała. Pozdrawiam.

Gosia, tam mam chyba 3 rodzaje pomieszane, jednej jestem pewna, że Maghony
Moja metasekwoja nie jest na pniu, to drzewo, ale mąż podcina od dołu, bo to będzie wielkie drzewo, więc tak co 2 lata usuwa dolne gałęzie, aby była wyżej nad pergolą
a u mnie psy upodobały sobie moją gnojówkę z pokrzyw, pół wychlipały....w końcu resztę wykorzystałam i podlałam róże i znowu nastawiam, ale chowam przed nimi
...no i 3 dni było szukanie buta ogrodowego, jedna zabrała, a druga zakopała na rabacie!
pozdrawiam

a tu uliczny widok, jakie to w sumie jest piękne, pokrzywa i zwykła trawa
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies