Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

barbara_kraj... 21:39, 28 lip 2014

W tym roku kupiłam kilkanaście liliowców, ale zakwitły mi tylko cztery. Piąty miał chęć, ale ktoś mi pęd z pąkami złamał - pewnie chłopaki, jak się gonili
Oglądam Twoje i zasoby wypadałoby powiększyć. Pewnie pół działki będę musiała przemeblować
Bogdzia 21:40, 28 lip 2014

Milka napisał(a)
Bożenko, fajnie wiedzieć, ze zaglądasz ja z kolei mimo piękna liliowców, idę tylko w wybrane lilie a coś mi się zdaje, ze w tym roku nie było pokazu kwitnącej kolkwicji, czy mi umknęło; moja od ciebie ponad 1, tak do 1,4 i chyba za rok zakwitnie, tak doczytałam, ze po 3 latach
pozdrawiam, jak goście byli, znaczy się fajnie było

Chyba nie pokazywałam w tym roku kolkwicji , nie chcę stale pokazywac tego samego a na zmiany u mnie już za późno bo rh za wielkie , koniec przesadzania.Kolkwicja powinna zakwitnąc bo to była ukorzeniona sadzonka odsadzona od krzaka a nie robiona przeze mnie ale pewności nie mam.Goście mili ale ta pogoda bardzo uciażliwa , ugotowanie obiadu podnosi w domu mocno temperature a wywietrzyc dom nie tak łatwo bo nawet noce gorace.Pozdrówka śle.
Bogdzia 21:43, 28 lip 2014

barbara_krajewska napisał(a)
W tym roku kupiłam kilkanaście liliowców, ale zakwitły mi tylko cztery. Piąty miał chęć, ale ktoś mi pęd z pąkami złamał - pewnie chłopaki, jak się gonili
Oglądam Twoje i zasoby wypadałoby powiększyć. Pewnie pół działki będę musiała przemeblować

Ja kupiłam kilkanaście ale tez nie wszystkie kwitły a niektóre były inne niz miały byc. Moich na ogrodzie prawie nie widac bo poupychane po kątach, nie mam gdzie ich posadzic tak by miały dobrą ekspozycje. Dla mnie to dobre rośliny bo w tym wieku to juz niezbyt mam siłe na bardziej pracochłonne.
Bogdzia 21:44, 28 lip 2014

Kasya napisał(a)

pomalu dojrzewam do liliowcow

ale gdzie takie cuda sie trafia ?

Ten ciemny był kupiony w Sadzawka.pl
Kondzio 21:51, 28 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Liliowce masz przepiękne
yolka 21:57, 28 lip 2014

Ale piękne te fioletowe liliowce. Jego ekscelencja wśród liliowców, jesli wiecie co mam na myśli
Bogdzia 22:01, 28 lip 2014

Kondzio napisał(a)

Liliowce masz przepiękne

Dzięki Konrad. Pozdrawiam.
Bogdzia 22:02, 28 lip 2014

yolka napisał(a)
Ale piękne te fioletowe liliowce. Jego ekscelencja wśród liliowców, jesli wiecie co mam na myśli

Mnie też sie podoba, szkoda ze na razie to tylko jeden pęd bo w tym roku kupiony. Pozdrawiam Jolu.
Milka 13:31, 29 lip 2014

Bogdzia napisał(a)

Chyba nie pokazywałam w tym roku kolkwicji , nie chcę stale pokazywac tego samego a na zmiany u mnie już za późno bo rh za wielkie , koniec przesadzania.Kolkwicja powinna zakwitnąc bo to była ukorzeniona sadzonka odsadzona od krzaka a nie robiona przeze mnie ale pewności nie mam.Goście mili ale ta pogoda bardzo uciażliwa , ugotowanie obiadu podnosi w domu mocno temperature a wywietrzyc dom nie tak łatwo bo nawet noce gorace.Pozdrówka śle.

To prawda...a ja jak gotowałam i lubiłam, latem strajkuję, gdzieś po drodze jedzenie, gotowanie rzadko, wrócę zimą do tego
....po co cokolwiek u ciebie zmieniać, jak ogród piękny, doskonały, bogaty, różnorodny, tylko pielęgnować, no ja ani myślę stale zmieniać, raczej tylko tyle, aby mniej pracy mieć potem
Czy jakieś specjalne zabiegi wymaga kolkwicja? ma dość delikatne gałązki, uważam na nie
Ewa 16:01, 29 lip 2014

Stęskniłam się okrutnie Bogdziu
Liliowce cudne tak jak cały ogród ! Pozdrawiam serdecznie