Moje narzędzia na razie nigdzie nie wiszą, a stoją w metalowych baniakach lub mają pod metalowym warsztatem zabytkowym taką półkę i leżą poziomo. Stoją też w wózku takim
Rok 2006 Maja w ogrodzie, jeden z pierwszych odcinków
W garażu mamy specjalne uchwyty kupowane w Anglii, nie wiem czy mam zdjęcie, poszukam.
Ja ten sposób ściągnęłam do posadzenia hortensji w miejscu po chorej hortensji. Właśnie tu, u Ciebie Danusiu to zobaczyłam.
W ubiegłym roku chyba w sierpniu, wrześniu, w każdym razie latem padła mi hortensja piłkowana. Na jej miejscu pasowało mi posadzić inną, hortensję Magic Candle. Posadziłam ją właśnie w kartonie. Zobaczymy jak będzie rosła.
Wiecie, że nawet zapomniałam, że tam jest karton, latem był trochę widoczny a teraz nie.
Zaraz odszukam na której to było stronie bo zrobiłam zdjęcie.
Już mam. Chora hortensja jest na str 181 zdj 31, 32, 33. A zastosowany karton i nowa hortensja są na str 186 zdj 5 i 6.
Pani Danusiu proszę o podpowiedź jakie rośliny w tych pięknych i moich ulubionych kolorach mogę posadzić, załączam mapkę gdzie widać z góry układ tej strony, zaznaczyłam na brązowo rabatę, której kształt zmieniłam, aby nie była taka śmieszna plamka. Drzewa nie wrzucałam w rabatę, ponieważ to orzech i łatwiej ogarnę z trawnika zbieranie orzechów i liści
Podoba mi się drzewko i myślę o śliwie wiśniowej i mam ochotę na 3 szt.
Dodaję też moją radosną twórczość pod kolory i proszę o podpowiedź czy to dobry kierunek. Nie wiem co posadzić pod różowymi hortensjami. Jestem otwarta na krytykę bo zależy mi aby wyglądało to gustownie, a Pani ogrody są dla mnie wzorem. Wcześniej na 930 stronie wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć.