Pani Danusiu proszę o podpowiedź jakie rośliny w tych pięknych i moich ulubionych kolorach mogę posadzić, załączam mapkę gdzie widać z góry układ tej strony, zaznaczyłam na brązowo rabatę, której kształt zmieniłam, aby nie była taka śmieszna plamka. Drzewa nie wrzucałam w rabatę, ponieważ to orzech i łatwiej ogarnę z trawnika zbieranie orzechów i liści
Podoba mi się drzewko i myślę o śliwie wiśniowej i mam ochotę na 3 szt.
Dodaję też moją radosną twórczość pod kolory i proszę o podpowiedź czy to dobry kierunek. Nie wiem co posadzić pod różowymi hortensjami. Jestem otwarta na krytykę bo zależy mi aby wyglądało to gustownie, a Pani ogrody są dla mnie wzorem. Wcześniej na 930 stronie wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć.
Ech nie Kasiu, glina to tylko jest na drodze, ale tutaj to my sypiemy gruz a potem pospółkę Glina moja jest mieszana z ziemią urodzajną, cały teren był nawożony obornikiem, siane nawozy zielone etc. więc ziemia jest świetna do sadzenia. Tu gdzie sadzimy świerki nie jest tak jak są te kałuże. Jeszcze ziemia nie jest utwardzona.
Temeratura jest stała o 8 stopni wyższa niż otoczenie. Sprawdziłem, woda na tacy jest letnia, nie zimną więc raczej to nie powinno zaszkodzić. Pytanie dotyczy czy to ma jakieś znaczenie dla procesu kiełkowania nasion. Do tej pory wysiewy bez podgrzania nie przynosiły dobrych efektów. Taca produkcji angielskiej.
Ten wazon jest przepiękny, już sobie wyobrażam jak posadzone rośliny jeszcze podkreślą jego urodę
Dzisiaj planowałam porządki w ogrodzie. Pogoda jak na Twoich zdjęciach. Już chciałam zrezygnować, ale mnie zmobilizowałaś do pracy