Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:22, 01 mar 2020

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Danusiu można już ciąć stipę czy jeszcze się wstrzymać?

Ja się w ogóle zastanawiam, żeby zostawić i wcale nie ciąć. Jest zielona u mnie w miarę, tylko zamierzam ciąć taką co ma zawiązane nasiona (kołtuny).
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:02, 01 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Rabaty narysowałaś za wąskie, nieproporcjonalne do szerokości trawnika, zwiększ co najmniej podwójnie. Oczywiście te wąziutkie.

Tak zrobię bo nie zmieszczę tych roślin. Mogę prosić jeszcze o podpowiedź co do legendy Pani propozycji, będę wdzięczna
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:23, 01 mar 2020

Do góry
Rabaty narysowałaś za wąskie, nieproporcjonalne do szerokości trawnika, zwiększ co najmniej podwójnie. Oczywiście te wąziutkie.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 21:18, 01 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Pani Danusiu proszę o podpowiedź jakie rośliny w tych pięknych i moich ulubionych kolorach mogę posadzić, załączam mapkę gdzie widać z góry układ tej strony, zaznaczyłam na brązowo rabatę, której kształt zmieniłam, aby nie była taka śmieszna plamka. Drzewa nie wrzucałam w rabatę, ponieważ to orzech i łatwiej ogarnę z trawnika zbieranie orzechów i liści
Podoba mi się drzewko i myślę o śliwie wiśniowej i mam ochotę na 3 szt.
Dodaję też moją radosną twórczość pod kolory i proszę o podpowiedź czy to dobry kierunek. Nie wiem co posadzić pod różowymi hortensjami. Jestem otwarta na krytykę bo zależy mi aby wyglądało to gustownie, a Pani ogrody są dla mnie wzorem. Wcześniej na 930 stronie wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć.

Bawarka 21:05, 01 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Niesamowita jest natura

Dana, masz calkowita racje
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 21:03, 01 mar 2020

Do góry
Mostek jest śliczny, taki masywny ... kształty słupów doskonałe.
Bawarka 21:02, 01 mar 2020

Do góry
Niesamowita jest natura
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:55, 01 mar 2020

Do góry
pawel2806 napisał(a)
Danusiu co ile sadzisz serby a co ile cisy (baccata zwykłe prawda? ) i ile docelowo przeznaczasz na nie szerokości?

W ogrodach sadzę różnie, nawet co metr. Tutaj u siebie sadzę co 150 cm.
Baccata co 50 cm, a Hicksii sadziłam co 30 cm.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:54, 01 mar 2020

Do góry
basia3012 napisał(a)
Oglądam i oglądam. Bardzo wszystko ciekawie się zapowiada. A gdy wiosną dojdą jeszcze tulipany i inne kwiecie to dopiero będzie się działo.

I jeszcze będą przebiśniegi, moc przebiśniegów. W samochodzie kolejna dostawa na jutro.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:53, 01 mar 2020

Do góry
Sonka napisał(a)
Odnośnie kompostownika, koleżanki mąż zbudował ściany z elementów betonowych, uzywanych do budowy ogrodzeń, tych wąskich, chyba 40 cm, czy 50 cm, dobrze się sprawdza, bo można szybko wyjąc w razie potrzeby i jest dobry dostęp, jak też dołożyć jedną czy dwie warstwy w górę w razie potrzeby. No i bez problemu można przestawiać w inne miejsca.

Super, też tak u nas będzie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:53, 01 mar 2020

Do góry
gosika67 napisał(a)

P. Daniusiu ogrom donic, ja na jarmarku szukam takich donic i zawsze coś tam znajdę.Ale to jest mikro w porównaniu do Pani.Pozdrawiam.

Te donice były zastreczowane trzy lata... Nie można było ruszyć, nareszcie je odzyskałam i zaraz pójdą na placyki.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:52, 01 mar 2020

Do góry
anna_grreen napisał(a)
Śliczna kocia, chyba poluje.Pozdrawiam.

Bardzo poluje, jest niezwykle łowna.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:51, 01 mar 2020

Do góry
Mgduska napisał(a)
Powiem szczerze - dech zapiera rozmach, z jakim działacie. Naprawdę TAK PIĘKNY ogród będziemy mieć w Polsce? To jest fantastyczne, jeździmy przecież za granicę, żeby oglądać ogrody... Ja się bardzo cieszę z tego Waszego ogrodu Bardzo!

Dziękuję, mam nadzieję na Moją Anglię odwiedzisz kiedyś?
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:50, 01 mar 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Bardzo ładny masz już szkielet z iglaków, a teraz jeszcze te świerki - bomba! Ławki pięknie wyglądają na tle tej fontanny, bardzo pasują wzorem geometrycznym. Widok Twojej gliny mnie lekko przeraził - szacun za zagospodarowanie tak trudnej ziemi - naprawdę macie moc zmieniania na lepsze

Ech nie Kasiu, glina to tylko jest na drodze, ale tutaj to my sypiemy gruz a potem pospółkę Glina moja jest mieszana z ziemią urodzajną, cały teren był nawożony obornikiem, siane nawozy zielone etc. więc ziemia jest świetna do sadzenia. Tu gdzie sadzimy świerki nie jest tak jak są te kałuże. Jeszcze ziemia nie jest utwardzona.

Widzisz różnicę? Rabata a droga.

Bawarka 20:46, 01 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Zostałam po północy

Dana
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:25, 01 mar 2020

Do góry
Nie wiem, trudno powiedzieć, w środku każda kępka żyje. Badanie gleby konieczne. Wertykulacja gdy kwitną forsycje.
Dębowe zakątki 19:57, 01 mar 2020

Do góry
Naciśnij "CYTUJ" i skopiuj to co pod kreskami

====================

Ania***Dębowe zakątki 1***Dębowe zakątki 2
Ogród z nasion, wysiew, siew nasion 09:19, 01 mar 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Powinien być jakiś termostat gwarantujący taką temp. jaką się ustawi. Czy ma? nie wiem.

Temeratura jest stała o 8 stopni wyższa niż otoczenie. Sprawdziłem, woda na tacy jest letnia, nie zimną więc raczej to nie powinno zaszkodzić. Pytanie dotyczy czy to ma jakieś znaczenie dla procesu kiełkowania nasion. Do tej pory wysiewy bez podgrzania nie przynosiły dobrych efektów. Taca produkcji angielskiej.

Ogrodowy spektakl trwa ... 21:43, 29 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Jak nic siewki ciemiernika.

O to super wiadomość. Poczekam jeszcze i je przepikuję do doniczek.

Czytałam że Dan Person wywala siewki bo uważa że osłabiają mateczną roślinę - tylko te największe zostawia na rozsady.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 09:49, 29 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ten wazon ma większy prostokąt, coś wsadzę

Zmieniam położenie dużej wazy, ogród węzłowy będzie w prostokącie na szerokość szklarni, wazon centralnie.

Ten wazon jest przepiękny, już sobie wyobrażam jak posadzone rośliny jeszcze podkreślą jego urodę
Dzisiaj planowałam porządki w ogrodzie. Pogoda jak na Twoich zdjęciach. Już chciałam zrezygnować, ale mnie zmobilizowałaś do pracy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies