Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

U Agi - czyli słońce i piach 13:39, 23 lut 2016

Do góry
Nic u siebie nie pisałam bo nie mogłam się zdecydować co chcę....bywałam w różnych ogrodach, oglądałam różne drzewa, patrzyłam przez okno....
Z tymi drzewami to problem - tyle ładnych i prawie wybrałam....nie ukrywam że platan nadal w głowie mi siedzi mimo tych wszystkich Waszych pomysłów
Ale chciałabym jednak coś tu w zimie mieć

Tak myślę czy dalej za tą choiną jakieś drzewo by wsadzić....
Kasya pisała o kwitnących...wiśnia?
A może grujecznik...
Derenie będą.
Jeszcze jakaś choinka/świerk/sosna.
Budleja. takie zboczenie - podoba mi się

O i do tego stipa która już rośnie rozplenica rozchodniki (lecę po kosztach)
Ogród pewnej ogrodniczki 13:27, 23 lut 2016

Do góry
Ładna stipa
Na swoją werbenę czekałam miesiąc. Na pewno wzejdzie
Ogród pewnej ogrodniczki 13:21, 23 lut 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)
Pięknie Ci stipa rośnie, a groszek możesz przyciąć, będzie się rozkrzewiał. Groszek pierwszy wystawiałam do hartowania, bo on się chłodów nie boi.

Gosiu a kiedy ten groszek przycinać i w jakim miejscu ?
Jesteś pierwszą osobą która się przyznaje że wysiewała groszek ☺
Ogród pewnej ogrodniczki 13:18, 23 lut 2016

Do góry
Pięknie Ci stipa rośnie, a groszek możesz przyciąć, będzie się rozkrzewiał. Groszek pierwszy wystawiałam do hartowania, bo on się chłodów nie boi.
Typografia ogrodu 13:17, 23 lut 2016

Do góry
Ale fajny patent na podlewanie. Moja stipa za niedługo też będzie pikowana.
Póki co robię oprysk spryskiwaczem ale gdy zacznie się pokładać będę musiała kombinować.
Ogródek Iwony 11:40, 23 lut 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mirelko, za dzisiejszy dzień po nosie dostaniesz, bo ja nadrobić u Ciebie weekendu nie mogę. Nawet nie wiem, co się tam działo, tyle stron do nadrobienia
Ja mam tylko rok stipę, pamiętaj, ze ja 26 maja 2014 trafiłam tutaj, a stipa jest Ogrodowiskowa. W zeszłym roku siałam po raz pierwszy. Ewa Bacowa niedawno pisała, ze najładniejsza jest jednoroczna, potem się robi wielka i w kulki nie pasuje, bo całe pożre. Mi jednoroczna pożarła jeżówki. Wcale ich ostatecznie nie było widać. Nie będę wymieniać całej stipy, to jest fajna zapchajdziura, ale bardziej cenię też carexy, molinię, bo zimą też są ładne, ale to już inna bajka
Jeszcze nie mam doświadczenia dwuletniego ze stipą. Sieję ją, bo
* najładniejsza jest jednoroczna
* może przemarznąć, potrzebny zamiennik
* w puste miejsca można ją upchać, daje fajny efekt

Iwonka zaspokoiłaś moją ciekawość odnośnie stipy.
Fakt ona to fajna zapchajdziura i dlatego ciągle czuję jej niedosyt.
Tam gdzie rabaty będą jeszcze do obsadzenia, a nie mam koncepcji, albo mam koncepcję, ale obsadzenie musi poczekać mam zamiar właśnie posadzić stipę.

Zastanawiam się nad molinią. Muszę poczytać o tej trawce

U mnie na wątku dyskusje o roślinkach, o szpadelku do kancików, o kancikach, trochę o ciąży, o krwawniku - streściłam Ci, jesteś na bieżąco

Iwonka odbierz wiadomość
Pogubiłam się po drodze... 10:23, 23 lut 2016

Do góry
Trochę ogrodowych wieści mi się nazbierało

Zamówiłam seslerię skalna szt 20, na dobry początek, 3 turzyce Bronze Perfektion na murek i nasionka białej jarzmianki,bez odmianowe bo jakoś mi na odmianie nie zależny

Stipa rośnie, już do pikowania się nadaje, cosmosy czarne nie wyszły jeszcze, trudno

Patyki perovski które na próbę wsadziłam do ziemi wypuszczają listki, to samo hortensja, dereń z czerwonymi łodygami i kalina angielska nie daje znaku życia, czekamy

Ogród tworzony z pasją 09:32, 23 lut 2016

Do góry
MUZA napisał(a)
Karolu ale piękne sieweczki, ja swoje też codziennie sprawdzam i jak na razie najszybciej wykiełkowała stipa a dzisiaj widzę dodatkowo pierwsze cleome, ożanki i kocimiętki reszta nabiera mocy

Ja właśnie mam do wysiania cleome i ozanke. Miałaś cleome w zeszłym sezonie? Bo chciałbym zobaczyć jak wygląda w ogrodzie. Na googlach słabo widać.
Ogród tworzony z pasją 09:04, 23 lut 2016

Do góry
Karolu ale piękne sieweczki, ja swoje też codziennie sprawdzam i jak na razie najszybciej wykiełkowała stipa a dzisiaj widzę dodatkowo pierwsze cleome, ożanki i kocimiętki reszta nabiera mocy
Ogródek nad jeziorem 07:48, 23 lut 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie stipa też rosnie , dwie paczuszki.

stipa będzie królować we wszystkich ogrodach
Małymi kroczkami do celu... 07:36, 23 lut 2016

Do góry
KasiaW76 napisał(a)

U mnie małych wystających tulipanow pełno bo wschodzą jak szalone

Nawet Kasiu nie strasz, ja wsadzilam ok 100 szt , więc mam nadzieję, że nie wyjdą tylko dwa dzisiaj wracam do domu i już nie mogę się doczekać jak pójdę do ogrodu i zerknę co już zakwita i czy przybyło wystających tulipanów no i mam nadzieję, że stipa i werbena w doniczkach ruszyła
Ogród Małej Mi - sezon 2016 06:54, 23 lut 2016

Do góry
U mnie tez taki wyhodek byl i dlugo...potem juz nie moglam na niego patrzeć.
Trawy masz obledne, ilosc powala, najbardziej urzeka mnie to zdjecie ze stipa, wyjatkowej urody
Ogródek Iwony 23:58, 22 lut 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka gdzieś na wątku czytałam, że napisałaś odnośnie stipy, która w drugim roku jest mało atrakcyjna i należy ją wysiewać każdego roku, albo wymienić na seslerie

Ty co rok wysiewasz stipe?
A Beatka Szemusia ma ładną i chyba drugi sezon teraz miała.

To jak to jest z tą stipą?

Mirelko, za dzisiejszy dzień po nosie dostaniesz, bo ja nadrobić u Ciebie weekendu nie mogę. Nawet nie wiem, co się tam działo, tyle stron do nadrobienia
Ja mam tylko rok stipę, pamiętaj, ze ja 26 maja 2014 trafiłam tutaj, a stipa jest Ogrodowiskowa. W zeszłym roku siałam po raz pierwszy. Ewa Bacowa niedawno pisała, ze najładniejsza jest jednoroczna, potem się robi wielka i w kulki nie pasuje, bo całe pożre. Mi jednoroczna pożarła jeżówki. Wcale ich ostatecznie nie było widać. Nie będę wymieniać całej stipy, to jest fajna zapchajdziura, ale bardziej cenię też carexy, molinię, bo zimą też są ładne, ale to już inna bajka
Jeszcze nie mam doświadczenia dwuletniego ze stipą. Sieję ją, bo
* najładniejsza jest jednoroczna
* może przemarznąć, potrzebny zamiennik
* w puste miejsca można ją upchać, daje fajny efekt
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:36, 22 lut 2016

Do góry
stipa Pony Tails.
trawa co raz zimuje a raz nie, ale i tak najładniejsza jest nowa, młoda.. dlatego zbieram jesienią siewki, przenoszę do szkalarni i mam ciągle nową dostawę A zacznę chyba wysiewać ..bo wtedy są naprawdę najlepsze

sesleria heuflera?? dostałam od Pszczółki i Magnolii.. fajna jest... tylko nie jestem pewna czy to hauflera. Proszę o info Od Magnolii mam dwie różne.. ale foto drugiej nie mam.

Trawa "Out" - nawet dziś miałam ochotę ja wykopać i wyciepać.. gorsze od perzu......

Mam jeszcze na pewno 3 inne trawy, ale ani foto, ani nazwy nie mam
Własny kawałek ziemi i początkująca ogrodniczka ;) 21:46, 22 lut 2016

Do góry
i moje stipa zebrana i wysiana własnymi ręcami ... wschodzi
Moja bajka 21:03, 22 lut 2016

Do góry
Moja stipa

pokazał się też krwawnik

i godzinkę popracowałam w ogrodzie, znów trawy ubyło

Moja bajka 20:43, 22 lut 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Ojej ojej
ale pudełeczek

Wiesz co? Myślałam, że mam ich dużo, a wszystko prawie poszło. A w kolejce czeka stipa, werbena i krwawnik, że o ziołach nie wspomnę .
Ogród wśród pól i wiatrów 19:10, 22 lut 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
nie wiem co Ci doradzić, a te pokrywy to będą tam cały czas czy tylko do majowych przymrozków, a potem ściągniecie?
Czytam, że stipa Ci wzeszła, ja dopiero dziś sieję, bo mnie nie było i nie miał kto podlewać. A co do rozplenicy, to jak siałaś, bo z nią nie mam doświadczenia żadnego?

No właśnie Edyta, ja też nie wiem co zrobić. Czekam jeszcze, może ktoś się jeszcze wypowie Pokrywy oczywiście będą tylko wczesną wiosną, potem się je zdejmie... chyba A rozplenice posypałam nasionka na ziemię w takim prostokątnym korytku, przykryłam cieniutką warstwą ziemi i tyle. Po ok 2 tygodniach wyłażą Też je siałam po raz pierwszy

Ogród wśród pól i wiatrów 18:54, 22 lut 2016

Do góry
nie wiem co Ci doradzić, a te pokrywy to będą tam cały czas czy tylko do majowych przymrozków, a potem ściągniecie?
Czytam, że stipa Ci wzeszła, ja dopiero dziś sieję, bo mnie nie było i nie miał kto podlewać.
A co do rozplenicy, to jak siałaś, bo z nią nie mam doświadczenia żadnego?
Ogród wśród pól i wiatrów 18:01, 22 lut 2016

Do góry
Kawa napisał(a)
Hej Joluś hej
Twoje rozplenice wyszły!!!! teraz będę patrzeć jak rosną tylko stipa bieda taka ale twoje jak na razie takie stojące na sztors ML i tak cudny w każdej odsłonie

Kami, u mnie też rozplenice wyłażą na potęgę I sipa (co mi dziewczyny nasionka wysłały) wygląda obecnie jak TRAWNIK Tak więc nic się nie martw, jakby Ci nie wyszła to ja Ci dam. ML.. niedługo wyląduje na dnie skrzyń warzywnych

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies