Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

jolka 15:08, 20 lut 2016

Kawa napisał(a)
Joluś macham
no wiesz co jeszcze Ci runianki nakradnę bo ja nie dosyć że bidna jakaś taka to i trochę zmaltretowana przez psy póki co nic dla Ciebie nie mam w zamian ale może kiedyś

Kami, o czym Ty mówisz, jakie "w zamian", w ogóle nie ma sobie czym głowy zawracać. A runianki Ci dam, bo swoją na pewno będę cięła. Myślę, że się powinna ukorzenić, najwyżej coś sobie poczytaj na ten temat.

Wykiełkowały CI już rozplenice?? U mnie zaczynają wyłazić, cieszę się strasznie i mam nadzieję, że uda mi się ich nie zmarnować

jolka 15:09, 20 lut 2016

anbu napisał(a)
Joli racja. Mój eM mówi, że roślinki muszą mieć miejsce na korzenie, rozwój itd. Nie ma to już znaczenia, będziemy sadzić co jakieś 60 cm. Już się wyleczyłam ze zbyt ciasnego sadzenia
Pa pa.

Anusia.. dla roślin zdrowiej, ale budżetu - lżej

jolka 15:13, 20 lut 2016

I jeszcze macham wszystkim z wczorajszym ogrodem lutowym
W roli głównej Miskant MorningLight w "najostatniejszym" stadium ubiegłorocznego istnienia

Netka 12:06, 22 lut 2016

Jolu, Twoje bukszpany tak ładnie rosną ( tfu tfu ) Napiszesz mi gdzie kupowałaś i jak je pielęgnujesz ? Stosujesz program ochrony, te wszystkie Mospilany itd ?
Kawa 12:30, 22 lut 2016

Hej Joluś hej
Twoje rozplenice wyszły!!!!
teraz będę patrzeć jak rosną
tylko stipa bieda taka ale twoje jak na razie takie stojące na sztors

ML i tak cudny w każdej odsłonie
paulina_ns 12:37, 22 lut 2016

Jolu i jak tam u Ciebie przygotowania do wiosny idą? Byłaś już w jakiejś szkółce? Jak byś była i było coś fajnego daj znać
iwka 12:52, 22 lut 2016

a rozplenice to przy pikowaniu po jednym ździebełku, czy po kilka można? ja po jednym nie umiem i napcham zawsze za dużo, a tak w ogóle to jakoś sobie nie wyobrażam, że z jednego piórka urośnie ładna kępka
Kawa 13:29, 22 lut 2016

iwka napisał(a)
a rozplenice to przy pikowaniu po jednym ździebełku, czy po kilka można? ja po jednym nie umiem i napcham zawsze za dużo, a tak w ogóle to jakoś sobie nie wyobrażam, że z jednego piórka urośnie ładna kępka

no to tak jak ja Iwonka
próba nie strzelba kilka zrobię pojedynczych kilka w grupie i zobaczę co z tego wyjdzie
jolka 17:56, 22 lut 2016

Netka napisał(a)
Jolu, Twoje bukszpany tak ładnie rosną ( tfu tfu ) Napiszesz mi gdzie kupowałaś i jak je pielęgnujesz ? Stosujesz program ochrony, te wszystkie Mospilany itd ?

Netka, dzięki Bukszpany kupowałam u takiego gościa w Nawojowej, jak będziesz chciała to Ci dam namiary na priv. Pryskam je zapobiegawczo miedzianem, a potem olejowymi. Mospilany.. to już jak zauważę, że coś się złego dzieje. No i na wiosnę wszystkim roślinom daję dawkę startową, kiedyś dawałam azofoskę, a teraz YaraMileComplex.
jolka 18:01, 22 lut 2016

Kawa napisał(a)
Hej Joluś hej
Twoje rozplenice wyszły!!!! teraz będę patrzeć jak rosną tylko stipa bieda taka ale twoje jak na razie takie stojące na sztors ML i tak cudny w każdej odsłonie

Kami, u mnie też rozplenice wyłażą na potęgę I sipa (co mi dziewczyny nasionka wysłały) wygląda obecnie jak TRAWNIK Tak więc nic się nie martw, jakby Ci nie wyszła to ja Ci dam. ML.. niedługo wyląduje na dnie skrzyń warzywnych