Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

Dominika11 14:10, 22 lut 2016

Paulinko ty chyba nie masz zamiaru nic teraz realizowac - planować a i owszem - ale się oszczędzaj i dbaj o siebie i maleństwo
paulina_ns 14:31, 22 lut 2016

Anusia napisał(a)

Jeszcze poczekaj ja swoje zamawiałam w zeszłym roku 5-go marca a przyszły 12-go jakoś tak. Posadziłam po 15-tym marca. W wątku dokładnie nie mam zapisane.
Co do projekciku jeszcze tak kuleję z doradzaniem. Dla mnie ok. bo lubię bukszpanowe kule z niskimi trawami.

No właśnie ta pogoda teraz taka zdradliwa jest, u nas dzisiaj do słońca 18 stopni! Zrobiłam sobie sadzonki z bukszpanu ale chyba nie będę jeszcze ryzykować i posadze je w domu w doniczce jak myślisz?
paulina_ns 14:33, 22 lut 2016

Dominika11 napisał(a)
Paulinko ty chyba nie masz zamiaru nic teraz realizowac - planować a i owszem - ale się oszczędzaj i dbaj o siebie i maleństwo

Dominiczko ciężkie prace takie jak ściąganie darni zostawiam mężowi, sama na pewno nie dam rady, ale z sadzeniem spokojnie sobie poradzę no chyba,że jakaś wielka dziurę przyjdzie mi wykopać
Anusia 15:00, 22 lut 2016

paulina_ns napisał(a)

No właśnie ta pogoda teraz taka zdradliwa jest, u nas dzisiaj do słońca 18 stopni! Zrobiłam sobie sadzonki z bukszpanu ale chyba nie będę jeszcze ryzykować i posadze je w domu w doniczce jak myślisz?

Jeszcze nie robiłam własnych sadzonek. Tutaj wyczytałam, że muszą się dobrze ukorzenić w doniczkach a wtedy ciach do ziemi

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/408-rozmnazanie-bukszpanow-z-sadzonek
paulina_ns 15:08, 22 lut 2016

Anusia napisał(a)

Jeszcze nie robiłam własnych sadzonek. Tutaj wyczytałam, że muszą się dobrze ukorzenić w doniczkach a wtedy ciach do ziemi

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/408-rozmnazanie-bukszpanow-z-sadzonek

W takim razie dam je do doniczki i zobaczymy Ja raz próbowałam, ale od razu do ogrodu je dalam , niestety pies zadeptal. A jak je przechowywać w domu, na parapecie jak pozostałe sadzonki?
Anusia 15:21, 22 lut 2016

Myślę, że trochę w chłodniejszym miejsu, może na parapecie w garażu. Tylko nie zapomnij o podlewaniu
paulina_ns 15:31, 22 lut 2016

Anusia napisał(a)
Myślę, że trochę w chłodniejszym miejsu, może na parapecie w garażu. Tylko nie zapomnij o podlewaniu

Dzięki Aniu
KasiaW76 21:27, 22 lut 2016

paulina_ns napisał(a)
Dziewczyny nie wiem jak u Was, ale ja dzisiaj w ogrodzie znalazłam dwa maleńkie tulipany kurcze czyżby w lutym wiosna???

U mnie małych wystających tulipanow pełno bo wschodzą jak szalone
paulina_ns 07:36, 23 lut 2016

KasiaW76 napisał(a)

U mnie małych wystających tulipanow pełno bo wschodzą jak szalone

Nawet Kasiu nie strasz, ja wsadzilam ok 100 szt , więc mam nadzieję, że nie wyjdą tylko dwa dzisiaj wracam do domu i już nie mogę się doczekać jak pójdę do ogrodu i zerknę co już zakwita i czy przybyło wystających tulipanów no i mam nadzieję, że stipa i werbena w doniczkach ruszyła
paulina_ns 19:00, 23 lut 2016

Nareszcie w domu chociaż wróciłam dosyć późno wybrałam się na szybki spacer po ogrodzie zauważyłam,że rozchodniki fajne się pokazują, znalazłam zapomnianego hiacynta, którego posadziłam w tamtym roku, póki co krokusy u mnie nie widoczne, tulipany może ze dwa się pokazały. Jak pogoda jutro pozwoli porobie kilka zdjęć, póki co u nas pada deszcz ze śniegiem.

A i pokazało mi się kilka zasianych stip, werbena żadna, dosialam dzisiaj jeszcze zebrane nasionka z rozplenicy halmen, zobaczymy czy coś z nich będzie