Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

O....! 22:13, 16 cze 2014

Do góry
dzięki za odwiedziny
nie wiem jak Wy wszystkie/scy dajecie radę odwiedzać tyle ogrodów i jeszcze komentować...ja się już pogubiłam i nie nadążam...

Zbysiu, kółko warzywne-powoli się rozkręca...

nicol21, to zielsko to mój ulubiony winobluszcz trójklapowy, nic nie obcinamy...sam sie zatrzymuje przed drutami, słowo , jeszcze nikt nie miał zastrzeżeń do niego

Mira, to białe to rzeczywiście róża, to New Dawn na pergoli
Moja "przyziemna" :) pasja 22:12, 16 cze 2014

Do góry
Relacja MUR

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:11, 16 cze 2014

Do góry
Mój jeszcze ma sporo pąków ale miałam ochotę go dzisiaj podzielić bo i tak lezy na ziemi jakoś go bardzo wyciągło w górę a ziemia wcale nie jest dobra i nie zasilałam niczym Z serca ofiarowany to rośnie jak oszalały hi,hi.Ostrózki bardzo mi się marzą do róz.i na pewno je kupię .Chciałabym jeszcze kocimiętkę no i sporo traw .Na razie tyle aby skończyć rabaty które mam .Potem zobaczymy

Moje róże już w wazonie
.

Drugie zdjęcie to ta rzekoma Nahema Poznajesz może co to jest? Nie pachnie więc to nie jest nahema Powinnam reklamować bo nie była tania i w koncu nie taką zamawiałam prawda?

Moja "przyziemna" :) pasja 22:08, 16 cze 2014

Do góry
bleebla napisał(a)
Jagoda, dzięki za info. Moje cisy też mają to paskudztwo. Wczoraj pryskałam cały ogród znowu. Szkoda, że cisy ominęłam Nic to. Jutro znowu pryskam a co mi tam jeszcze trochę proszku mam

Pomidorki pysznie wyglądają. Mogę prosić o zdjęcie rukoli?

Ja leciałam mieszanką Mospilanu i Topsinu jakieś półtora tygodnia temu cały ogród, więc nawet dobrze się złożyło . Zrobię powtórkę na Danicach (bo chyba z rozpędu u Ciebie napisałam o cisach) pod koniec miesiąca.

Rukola dla Ciebie . To największe ziele na pierwszym planie. Zrobię Ci zbliżenie jutro, jak nie zapomnę .

Powojnik - Clematis 22:07, 16 cze 2014

Do góry
katel napisał(a)
Wow! Dzidzia pięknie Ci kwitną, od jak dawna je masz? Są w donicach, jak zimują? Wstawiaj więcej zdjęć, uwielbiam oglądać powojniki.

Mają dwa lata i rosną w gruncie, kwiaty utrzymują bardzo długo

Popiełuszko

Westerpatte

Dudusiowy ogród kiedyś tu wyrośnie... 22:06, 16 cze 2014

Do góry
MamaMagda napisał(a)
oooo niezle zakupy! a gdzie zdjecia?

Specjalnie dla Ciebie...

Wojtki już rosną w rządku z kancikiem (no, teraz wszędzie robię kancikiem dosłownie)
Reszta musi odczekać swoje.

Za wszystko zapłaciłam lekko ponad 100PLN, uczciwie, prawda?

Mam jeszcze morning lighty szt 4,
bo chyba szybciej one mi zarosna ten krąg niz my sie z eM weźmiemy za murowanie
Rododendronowy ogród II. 22:06, 16 cze 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Zgadzam się że takiego jak Twój ogrodu to ze świeca szukać
Pozdrawiam niedzielnie i zostawiam ślad obrazkowy

Tak duzo tej świecy się nie zużyje bo na Ogrodowisku pięknych ogrodów nie brakuje a jednym z nich jest i Twój. Dzieki za fajne zdjecie.
Pokażę nasz ogród 22:05, 16 cze 2014

Do góry
Toszka napisał(a)
Jeszcze jedna wersja (bo dzisiaj dopiero zobaczyłam, że dokleiłaś zdjęcie z Danusiową inspiracją.

W tej wersji, gdybyś w powstałym z łączenia koła i łuku ścieżki trójkącie nasadziła coś niższego to aż się prosi by optykę przy furtce zamknąć czymś wyższym.

Toszka, myślisz może o czymś wyższym przy furce typu szmaragd, czy może drzewko na pniu?
Dwa ogrody 22:02, 16 cze 2014

Do góry
Miro, liliowce sadzone wiosną, sadzonki przyzwoite były. Sama jestem w szoku, bo takich z falbankami nie miałam do tej pory Widzę jeszcze jakieś ciemne pąki.
Ascot ładna, w fazie przekwitania już troszkę mniej, wygląda jak przypalona ( kwiat po prawo) a deszcz przecież padał. Będziemy obserwować. Dziś pierwsza próba z gałązką róży poczyniona, włożyłam ją bezpośrednio do ziemi. Ciemnoamarantowa, pnąca nn, kolców mało
Z patyczków hortensjowych ok. 80 procent ma listki, ale korzonków jeszcze na pewno brak. W zacienionym miejscu jednak mają się dobrze, trzeba tylko pamiętać o podlewaniu.

Ta dla Vivy

Kordesa Lions Rose, kiedy ją kupowałam jesienią środki miała wybarwione bardziej na kremowo/żółto, chociaż z każdym kolejnym kwiatkiem jest coraz bliżej właściwej barwy.

Dokupione do szpalerku wiosną dwie, Bonica to raczej nie jest, w takim razie co?
Ogród w budowie - nieustającej 22:02, 16 cze 2014

Do góry
Zobaczcie jak tryb w aparacie potrafi przekłamać kolor, no i my potem przeglądamy katalogi, internety i się dziwimy. To jest ten sam liliowiec, jest żółto-pomarańczowy, tylko pierwsze zdjęcie jest prawdziwe:

Zawilce, które powinny kwitnąć w sierpniu mają już takie pąki.

Na żółtej rabacie pojawiły się niebieskie niespodzianki, ale pasują do żółtego, a ja znowu wykazuję brak konswekencji. No ale szkoda wyrwać. Łubin miał być żółty, podobno. A ogórecznik się przyniósł z kompostem, szkoda wyrwać.

Kończę zdjęcia dla Was różą White Fairy (podobno) i Bonicą.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 22:01, 16 cze 2014

Do góry

Powojnik - Clematis 22:01, 16 cze 2014

Do góry
Choroby i szkodniki świerków - ochojnik 22:01, 16 cze 2014

Do góry
Podłączę się pod temat,żeby nie tworzyc nowego.
Na przewodniku świerka pospolitego zauważyłam galasy.Planuję spryskac całego czymś na ochojnika,wyciąc przewodnik i wyprowadzic nowy z bocznej gałązki.
Proszę o pomoc.
Czy dobry mam plan z tym przewodnikiem?
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:58, 16 cze 2014

Do góry
kolejne czosnki startują

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:57, 16 cze 2014

Do góry
Powojnik - Clematis 21:56, 16 cze 2014

Do góry
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:56, 16 cze 2014

Do góry
hortensje się budzą

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:56, 16 cze 2014

Do góry

Pszczelarnia 21:56, 16 cze 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

A tutaj - ku pamięci - rabatka do poprawki. Zostanie wykonana na nowo na jesieni. Za dużo różu. Muszę wysadzić powojniki. Za dużo wyraźnych roślin na tej rabacie, nie ma lekkości. Nie ma pleców, nie ma jeszcze układu.

Ewuś ... Ewuś jest marudna ... za duzo różu ... za duzo wyraźnych roślin ... ja zwariuje ... dziefczyny no przecież tu siem doktoryzuje z nasadzeń ... jak ja to lubię
Moje ukochane miejsce na ziemi 21:56, 16 cze 2014

Do góry
kwitnie jak szalona róża przesadzona wiosną od Małej mi...
jest PIĘKNA !!!!!!!!!!!!!!!!

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies