Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dębowe zakątki 14:01, 02 paź 2022

Do góry

Dębowe zakątki 13:59, 02 paź 2022

Do góry
anpi napisał(a)
Aniu gratuluję wystawy! I cieszę się że mam obraz naszej chełmskiej artystki Mój anioł czuwa nade mną w kuchni
I widziałam kilka innych twoich obrazów na żywo Piekne są!!!

Dziękuję Bardzo Asiu
Anioły bardzo lubię. I takie mają zadanie czuwać nad nami i naszymi domami
Obrazów co raz przybywa. Ale trochę juz też sprzedałam.

Dębowe zakątki 13:55, 02 paź 2022

Do góry
Kordina napisał(a)
Gratuluję Aniu, fajnie mieć różne pasje czy zauważyłyście, że na różne warsztaty plastyczne, rozwojowe to głównie dziewczynki się piszą? Jesteśmy jako energia żeńska bardziej otwarte, ciekawe nowych rzeczy i twórcze

To prawda, dobrze mić różne hobby, pasje w których człowiek się odnajduje , spełnia i daje mu to Sas fakcje
Ale ja wciąż też się uczę O tak kobitki malarze u nas przeważają

Jesienne klimaty ogrodowe

Wymarzyłam sobie wrzosowisko 13:44, 02 paź 2022

Do góry
Wciąż myślę nad lokalizacją basenu. Tu gdzie jest na pewno nie może zostać, bo mi się nie podoba. To najważniejszy powód Drugi to taki, że będzie zasłaniał widok na rabaty, i to w ich najlepszym czasie.

Rozważam dwie miejscówki. Może coś doradzicie. Muszę zdecydować zanim posiejemy trawę w miejscu zerwanej darni, żeby się później nie okazało, że będę chciała ją zrywać ponownie

Opcja nr 1:
To właśnie rozważane rok temu miejsce przy warzywniku i rabacie. Zrobiłabym tam kwadratowy placyk, ok. 4x4m. Poza sezonem mogłaby tam stać ławka, ew. jakieś leżaczki czy palenisko. To miejsce widać z kuchni i salonu, więc można obserwować dzieci, ale sam basen ukryłby się trochę za żywopłotem z cisa. Miejsce dość słoneczne, po południu może być trochę w cieniu klona, gdy ten się rozrośnie. A no i najważniejsze, darń jest już zerwana, trzeba tylko zrobić placyk.

Opcja nr 2:
Miejsce na prawo od tarasu. Nie widoczne z kuchni. Teraz nie ma to znaczenia, bo dzieci są jeszcze małe i nie korzystają z basenu same, ale za kilka lat to może być problem. Mniejsze poczucie prywatności, bo też bliżej tarasu sąsiada, chociaż rośnie już sporo roślin, które mają stanowić przesłonę. Placyk byłby niemal otoczony rabatami, można osiągnąć ciekawy efekt. Miejsce dość słoneczne, ale po południu będzie w cieniu budynku.

Dębowe zakątki 13:41, 02 paź 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Na razie to jej nigdzie w szkółkach nie widziałam. Jak jest tak jak mówisz, to warto i o internetowe zamówienie się pokusić. Ale to już nie w tym roku.
Gratuluję uczestnictwa w wystawie - chyba całkiem sporą grupkę tworzycie.

Mam nadzieję, że i w tym roku ta werbena dobrze mi przezimuje i może gdzieś się wysieje Dziękuję Dziękuję bardzo Kilkanaście osób jest w tej Pasji

Bylinowa łąka 13:32, 02 paź 2022

Do góry
Gosialuk napisał(a)
Chciałam się pochwalić.

Po pierwsze tak wyglądają teraz okolice pokrywy odstojnika na odpady stałe. Jak bodziszek się przyjmie i trochę podniesie, to będzie niewidoczna. Już teraz patrząc z boku, tego środka nie widać.

Po drugie mam nowe roślinki.

Kalina St'Keverrne, na którą już dawno polowałam.

Kalina Onondaga.

Bodziszek Dreamland

Ogród ci się zagęszcza i coraz piękniejszy
A nowe ,barwne roślinni teraz są wyjątkowe
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 13:32, 02 paź 2022

Do góry

Blaski i cienie nowego życia 13:30, 02 paź 2022

Do góry
Urszulla napisał(a)

Molinię przywiozłam spod Bochni bo u mnie nie mogłam spotkać. A jesienią jest najładniejsza, poza tym cały sezon właściwie niezauważalna. Kup koniecznie

Pierwsze hortensje kupowałam na początku ogrodowiska nie mając nic i dlatego,że Danusia twierdziła - jak ktoś chce szybki efekt w sezonie to najlepiej kupić hortensje. Pojechałam po 24szt. Phantoma (chyba), ale ponieważ nie było wzięłam to co mi polecili Magical Candle. Powiem że to był czas kiedy zaczęły się pojawiaç coraz to nowe odmiany i człowiek był ogłupiały nie żałuję tego zakupu, a ciekawe było to że wśród tych 24szt dwie okazały się pomyłką. Więc mam jeszcze nieznane A potem kupiłam 3szt Silver Dollar za sprawą oczywiście Ogrodowiska, po wielu latach jeszcze 1sz. Vanilia Freise. Mam też takie, które wyhodowałam z patyczków od Kindzi. A ostatnie, dostałam w prezencie.
Właściwie to nie mam już zapotrzebowania na inne odmiany.

Po lewej przebarwienia Magical Candle, a po prawej chyba Litlle Lime, takiego bordo nie widziałam w zeszłym roku- chłód stworzył kolorystykę.

Z patyczka

Silver Dollar bardzo reprezentacyjne, najpóźniej u mnie kwitną bo za sobą mają tuje i większość są w cieniu Dużego obok drzewa

No to sobie od razu dużo sprawiłaś hortek i masz tak już ślicznie.
Słuszny wybór i bardzo ddużo ich masz.
Ja mam ich dużo mniej.
Ale to nic.Każdy ogród jest inny i ma swój klimat

April podbija las... 13:24, 02 paź 2022

Do góry
April napisał(a)
Na razie tyle, trzeba się zająć pracą

powtarza dzwonek Poszarskiego, ale tylko ten biały, świeżo rozsadzany wiosną. Niebieskiego nie przycięłam i to pewnie był błąd, bo teraz nie kwitnie. Zapamiętać w przyszłym roku żeby wszystkie ciąć

Jolu, cieszę się, że masz najgorsze za sobą
Do ogrodu widać jak jesień się wdarła.
Ale wciąz masz pięknie.
Piękne zawilce. I koty też je lubią
A Chantilly ma wyjątkowe, duże , bardzo ładne kwiaty
pozdrawiam
W moim małym ogródeczku II 13:19, 02 paź 2022

Do góry
Dorota321 napisał(a)
Piwonie to piękne kwiaty i pachnące, szkoda, że ten zapach tylko w pamięci zostaje.

Pięknie Dorotko
To róża jest taka wrzosowo- fioletowa ?
Piękności A jak ona ma na imię ?
Zacisze Alicji 13:17, 02 paź 2022

Do góry
Alija napisał(a)

Piękne paprocie
Patrząc na nie to za skrzacikiem sie rozglądałam
Takie ładne, klimatyczne te zdjęcia
Wzgórze chaosu 13:13, 02 paź 2022

Do góry
Iwonka napisał(a)
Agnieszko dziękuję
Zobaczysz jak twoje śmigną, już pięknie wszystko widać.

Polecam ci rozchodniki, terminatory jak hortensje
Ten szczególnie fajny, z Ulą i dziewczynami na zakupach kupiłam. Nazwę mus przypomnieć sobie

Ależ piękny ten rozchodnik .
Musze i ja sobie go zapisać
Mój ogrodowy pamiętnik 13:11, 02 paź 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Mimo wszystko nawet w niepogodę po przymusowym siedzeniu w domu przyjemnie zaliczyć spacerek ogrodowy. Przesadzanie rutewek i uzupełnienie skarpy chyba zostawiam już na wiosnę. No chyba że będzie piękny październik ale kto to wie.

Jesiennie, barwie i wciąż pięknie
Mój ogrodowy pamiętnik 13:10, 02 paź 2022

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Idzie jesień. Nie cieszy mnie to ale taka kolej rzeczy.

Miałam pokazywać Roald Dahl to pokazuję .
Ciemniejsza niż w czerwcu jak wiele róż.

Tu mi jakieś uszy weszły w kadr .

cudnie.
Co to za ognista trawa w 1 zdjęciu ??
Możesz dać jej zdjęcie bliżej ? Proszę
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:39, 02 paź 2022

Do góry
Alicja a ja doczekałem się kilku prawdziwków na rabacie wysypanej korą

Basia robią i to przeogromne nawet po latach od pierwszego zauroczenia

Nicol wprawdzie tuż obok jest Szczeliniec i Błędne Skały a u Czechów Skalne Miasto to Skalne Grzyby to jest to !!!!!!

The bigger the N-cer 12:33, 02 paź 2022

Do góry
Miały być dęby błotne ale będą dopiero na wiosnę, na pocieszenie kolejne duże drzewo dąb czerwony który wyjątkowo wyróżniał się wśród innych intensywnym kolorem. Liczę że będzie taki w kolejnych latach najwyżej pójdzie pod siekierę
Pokażę nasz ogród 12:11, 02 paź 2022

Do góry
[
Pokażę nasz ogród 12:10, 02 paź 2022

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:10, 02 paź 2022

Do góry
Pokażę nasz ogród 12:09, 02 paź 2022

Do góry
Powiało dziś ciepłem. Na chwilę przegonilo chmury. Udalo się chwycić odrobinę słońca.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies