Gdy liście stają się jasnozielone lub żółte, wskazuje to na zbyt zasadowy odczyn gleby, należy ją wzbogacić kwaśnym torfem ja również tak miałam ... podlałam MS i po kłopocie i pilnuję wilgotności podłoża
A tak ogólnie .. Dziś był dzień wysyłki .. Wykopałam bez czarny dla Gosi Joanny ( a łatwe zadanie to nie było .. Bez był całkiem spory . A na dodatek zapakować tego słonia...łooooo..to było prawdziwe wyzwanie ... Wykopałam , zapakowałam i bez ruszył w podróż w daleki świat
Mi się tez skojarzyło to zdjęcie z dmuchawcami. Czy to są Krzyśki?
I mam jeszcze jedno pytanko, czy na poniższym zdjęciu to też jarzmianka? CZy możesz Pszczółko zdradzić jaka odmiana? Ma piękny, fioletowy kolor.
Dziś podczas sadzenia limki na patyku zauważyłam ,że coś się dzieje z jej wewnętrznymi listeczkami.. ... Jekieś takie żółte są...W ciągu dnia okazało się ,że te żółte listki opadają .. Jak tak dalej pójdzie , to ona wnet będzie łysa
Hej Madzia!
Ja też na trochę zniknęłam, zaglądam do Ciebie i szok dopiero co oglądałam jak budujesz skrzynie, planujesz a teraz wszystko u Ciebie tak bujnęło, że mowę mi odebrało. Wszystko pięknie u Ciebie rośnie, milo popatrzeć Stworzyłaś bardzo dobre warunki dla swoich roślinek. Gratuluję!