Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Tess 14:44, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

I zdjęcie które mi sie bardzo podoba ..... i tyle tylko mam

Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.

Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)

Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.

Muminek zachwycający

edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale
ane3ka 14:49, 06 sie 2014

Jeżówki są przepiękne!
Mala_Mi 14:53, 06 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Teraz faktycznie piękne sa.Nie widzę takiej bardzo ciemnej.To różowe to gaura, u mnie zmarzła albo wygniła.

Nie mam foto ciemnej.. bordowej.. jakoś nie zrobiłam Ale pąki są jeszcze zakwitnie... to ta najbardziej na prawo. I lotos powoli kończy pokaz.. ale pąki kwiatowe jeszcze ma

A taką piękna dedykację mam dzięki Tobie... żeś zaproponowała mój ogród dla Mai

Mala_Mi 14:55, 06 sie 2014

agatanowa napisał(a)

dla mnie wyglądają jak główki jakiś egzotycznych ptaków, które nastroszyły piórka, świetne!

Główki kwiatowe są duże ... to duże ptaki

A to kosmosy...

Mala_Mi 14:58, 06 sie 2014

Magda70 napisał(a)
Ania a czemu wywaliłaś juki?? W ogóle czy przenioslaś gdzieś indziej?? Bo ja się właśnie mocno zastanawiam nad swoimi...

Wyrzuciłam... mam w innym miejscu i wystarczy.
Juki są piękne, ale nie nadają sie na rabatę... ciężko coś z nimi skomponować. One mogą rosnąć same na rabacie.. wtedy są fajne, a na bylinowej rabacie są tylko utrapieniem.. Ja przynajmniej nie umiałam ich wkomponować.

Jakieś dzisiejsze migawki z ogrodu...

MonikaH 15:00, 06 sie 2014

Ależ się dzieje . Ogród jest fascynujący, nie doczytałam kiedy emisja? I tak mam nastawione stałe nagrywanie to rozpoznam

Zdecydowanie zakochałam się w jeżówkach, w tym roku powoli... w przyszłym bardziej poszaleję na zakupach (jeszcze miejsce trzeba przygotować). Pierwsze moje jeżówki...są od Ciebie, aklimatyzują się powolutku, bo bardzo ciepło mają. Werbena nie odczuła przesiadki w ogóle.
Czy kupujesz jeżówki lokalnie czy w necie? W Poznaniu i okolicach niestety niewielki wybór.
Mala_Mi 15:01, 06 sie 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Aniu Twoje jeżówki są cudowne , jak zawsze pięknie, zdrowo, kolorowo.
Zaglądam i macham

Teraz z kolorami to nie tak hop-siup.. dlatego jeżówki królują I rudbekie.. hortensje..
Drugie tłoczenie róż się zaczęło, ale jakieś mizerne w tym roku... nawet nie widać tych róż..

Mala_Mi 15:17, 06 sie 2014

Tess napisał(a)

Zdjęcie rewelacyjne, wspaniale oddaje, jak dorodne są te trawy.

Uff, ale sie działo! Cudownie, że Twój ogród odwiedziła Maja.
To piękny ogród, a roslinki w nim wyrosłe - w postaciach różnych: nasion, siewek, sadzonek czy innych szczepek i odrostów - upiekszają wiele ogrodów w Polsce. W tym mój, mam od Ciebie cudowne różowe jeżówki.
Czy spomniałaś może Mai o tym? (że upiększają ogrody w całej Polsce, nie że mój)

Byłam przy sesji jeżówkowej. Rany, ile Ty ich masz. Różne, różniste! Co jedna, to piekniejsza.

Muminek zachwycający

edytuję, bo zapomniałam - akcja z lilią mnie powaliła. Na sygnale

Do Ciebie też pojechały jeżówki????
Już sama sie dziwię gdzie ja ich nie wypchnęłam..
Zwrócili uwagę na ilość siewek które wszędzie mam.. i było pytanie co z tym robię... wiec rzekłam, że idą w dobre ręce ... Zaskoczeni byli, że tak mi się wszytko wysiewa.. wytłumaczyłam, że to dzięki temu, że nie przesadzam z pieleniem i ....nie używam pazurków. Coś tam bełkotałam o jeżówkach, uprawie i odmianach.. jak przyszło do wybrania najfajniejszych to dziura w mózgu się zrobiła... i nie pozostało nic innego jak krzyknąć "cięcie" ha, ha, ha, ha.. klepki mi sie zagotowały...

Siewki werbenkowe... jakbym nie powysyłała iluś setek werben.. to jejku co to by tu było... busz werbenowy..

Mala_Mi 15:24, 06 sie 2014

ane3ka napisał(a)
Jeżówki są przepiękne!

Zgadzam sie w całej rozciągłości...

I widzę zmianę nazwy wątku..

Colorburst Orange.. jeszcze gdzieś powinnam je mieć.. trzeba wsadzić w jedna kupkę..

Marmalade już sie przebarwiła.. a był taki intensywny pomarańcz.

ane3ka 15:39, 06 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

I widzę zmianę nazwy wątku..

Za namową Danusi