Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Ewy 16:18, 14 cze 2014

Do góry
Moje parzydło choć nie duże to już ładnie kwitnie.

Zebrinus idzie jak burza

Działka prawie w Borach Tucholskich 16:18, 14 cze 2014

Do góry
było zielono to odrobina koloru

powojniki bylinowe pierwszy ma 15cm drugi dzwonkowy około 10cm

Betty Corning dopiero teraz we właściwym kolorze

Kłopoty - problemy z trawnikiem 15:53, 14 cze 2014

Do góry
marcin_adamczyk napisał(a)
Witam ponownie,

Pojawił się jednak kolejny problem...

Sprawdź czy nie masz czasem pędraków albo innych gadów typu rolnice.
Ogród do kwadratu 15:37, 14 cze 2014

Do góry
Sebek... zawsze waham się jak ciąć szałwie... nie chce mi się po gałązce ... ale to chyba najlepsze wyjście... ona wtedy jednak lepiej i dłużej kwitnie drugi raz.
Niedługo zetnę też przywrotniki, ale one do golasa polecą Niedawno czytałam, że szałwie dobrze jest sypnąć wiosną nawozem długodziałającym. Spodobało mi się połączenie szałwii z carexem Ice Dance... podsadziłam ją na próbę i rozmnożę by nóżki szałwii były przysłonięte... o zobacz na fotkę

Reniu... lecę po kawkę na jednej nodze ... róże upychaj... boskie są w ogrodzie , ale to wiesz

Jagoda... no wiesz... te wszystkie rabaty to nie moja zasługa, a dobrego projektu ... jednak częściowo sami wprowadzamy zmiany... dosadzamy, przesadzamy, likwidujemy ... Serby w tym roku moocno przyrosły... niektóre nawet 40cm... może więcej... widać, że sie już zadomowiły... teraz czas ciąć... ale boje się tego, bo nie wiem kiedy...
Werbena jeszcze w przechowalni ... Jedna z hortek ma korzonek...na drugą czekam... reszta kosz

Ewuniu... jak ty ładnie piszesz... ja tak nie potrafię. Dzięki za komplimenty... co do róż ciężko doradzać... ja też się miotam... nie do końca jestem zadowolona...
W cieniu - zacieniona 15:35, 14 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Byłam, pozdrawiam ciepło i słoneczka na Z życzę
Już mam dosyć deszczu i tej zimnicy...nawet truskawkom skwasiły się minki...
W cieniu - zacieniona 15:33, 14 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Kapryśna pogoda temu winna
Za to u Ciebie najdłużej kwitną i oglądających przyciągają
Basiu...pogoda nic sobie z tego nie robi,że czekamy na ciepełko...grymasi...
Ogród Sylwii od początku cz.II 15:32, 14 cze 2014

Do góry
Syla napisał(a)
prace w gabionie ... przesadzanie i wsadzanie ....

Elegancja-francja Tylko szczenę trzymać wypada
Przypomnij ,jak te trawki się nazywają.
Wilcza Góra 15:22, 14 cze 2014

Do góry
wg mnie najpiekniejsza "Circus-circus"

Ogród to życie 15:02, 14 cze 2014

Do góry
Wczoraj zrobiłam murek rabatce dla róż. Wstępnie wybrałam cztery odmiany. Widziałabym tu jeszcze jedną, tylko czy nie będzie im za ciasno, w przyszłości oczywiście

Moja "przyziemna" :) pasja 15:01, 14 cze 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Podsumowanie tygodnia

Niestety na przyczepce jest piach do tynkowania i nie mogłam jej usunąć z kadru... wybaczcie .

No wiesz....że też nie odciągnełaś tej przyczepki....foch
Boćkowe perypetie ogrodkowe 14:56, 14 cze 2014

Do góry
Bocku kochany, najpierw przytule i poplacze razem z Toba, potem...dam Ci roze...

a potem...dam Ci cos na zaped i wcisne lopate do reki Kcesz?

Odbieralam ostatnio porod w ogrodzie...Nerwa mialam okropnego...i stracha , czy wszystko dobrze pojdzie...relacja u mnie- zapraszam
p.s kcesz byc matka chrzestna?

Pod słońcem Toskanii 14:45, 14 cze 2014

Do góry
Jeszcze kilka wnętrz:

I pożegnalny wieczór z Florencją.

Polecam na ferie zimowe każdemu taki wyjazd. Galerie z dziełami największych artystów, które miałam niebywałą okazję zwiedzić są wreszcie ,,luźniejsze" i można kontemplować w spokoju i bez przeciskania się przez wycieczki z Japonii W tym okresie człowiek nie jest też w oczach mieszkańców obarczony ,,piętnem" bycia turystą i może spokojnie podglądać prawdziwe życie toczące się (albo i nie) w mieście.
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:38, 14 cze 2014

Do góry
Kasia a one rosną, rosną, rosną ... dam im tu trochę podrosnąć

Agata pierwszy zwykły padł dawno temu po pierwszej zimie, ten był osłonięty i pięknie wypuścił listki i było bach -6 stopni albo i więcej

róża -widać różnice i to bardzo

a to już ostatnie z tamtej sesji

z tyłu jest osłonięty cieniówką zagon z hortensjami ogrodowymi a za nim liliowce ale do kwitnienia jeszcze troszkę
Ogród, który ciągle zmieniam 14:37, 14 cze 2014

Do góry
Jag_58 napisał(a)

Jagódko..ja się nei znam.... ale wydaje mi się, że to odmiana jałowca płożąc i z tego bonzaj będzie jak rozpłaszczona żaba..
Z moich dwóch jałowców zrobiłam 2 bonsaje dla ubogich.. bo musiałam coś z tym zrobić.. tzn wyciepać.... wiec postanowiłam uczyć się cięcia. i powiem Ci że bardzo mi się moje dzieło spodobało.. i zostały się na razzie oba.. jedne zostanie na 100%, a nad drugim myślę już 2 rok. Mam bonazja plaskatego na skalniaku, ale on od młodości był tak prowadzony by był bonzaj.

Mój głos za tym by go nie szpecić... jak za duży to podcinaj i skracaj...

A ciurkadełko z zegarem... nic tylko w ciemna noc sie zakraść .... cudne.. i chętnie takei bym chciała u siebie...

Moja trojesć też już dostaje pączki... będzie pomarańczowo i żarówkowato że hej..

A co do róż.. to podzielam Twoje zdanie
Pod słońcem Toskanii 14:34, 14 cze 2014

Do góry
Florencja pożegnała nas obłędnymi widokami, bo zniechęceni kolejką do kopuły Santa Maria del Fiore (nie rezygnujcie, naprawdę warto, ja tam tylko w tym celu muszę wrócić), poszliśmy na spacer pomiędzy okolicznymi willami i wzgórzami. Tam gdzie nie docierają leniwi turyści, a życie toczy się swoim wolnym biegiem.

Sady oliwkowe i ich mury.

Z obłędnymi widokami zza murku

Wydzielenie warzywniaka 14:31, 14 cze 2014

Do góry

Nadzieja na piękny ogród 14:22, 14 cze 2014

Do góry
Naprawdę u Ciebie są spore, ile lat potrzebowały żeby tak urosnąć?
Jak moje się tak rozrosną to chyba tę bordową gdzieś przesadzę albo będę przycinać.

Mam też żywopłot z nich zrobiony, ale mam zamiar go właśnie kształtować jak zwykły żywopłot, mam nadzieję że da radę
Pod słońcem Toskanii 14:22, 14 cze 2014

Do góry
Dominuje geometria i ciekawe akcenty

I z humorem.
Dla baaardzo kochających zieleń:

I kochających zwierzęta
Co się stało kwiatom ... 14:20, 14 cze 2014

Do góry
New Dawn.

Klon palmowy - Acer palmatum 14:18, 14 cze 2014

Do góry
To jedyny klon jakiego mam,(doświadczenia zero) ostatnio pojawiły się na liściach takie brązowe plamki. Czy to jakaś choroba?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies