Żółty i pomarańczowy oraz czerwony - to plany kolorystyczne na przyszłość Tutaj jeszcze szczątkowo jednak:
A tutaj też ciekawa paleta barw dla romantyków:
Takimi elfikami są dla mnie nowe roślinki, które podglądam. Jak zakwitną? Czy zakwitną? Oto nowość u mnie, róża LAWINIA i jej pierwszy kwiat.
Twoje hortensje przepiękne, a sąsiada takiego współczuję.
Róża LAWINIA
Lilia RED LOVE, nowa u mnie.
Mój nowy nabytek, tawuła o wyraźnych różowych kwiatach, jeszcze nie znam nazwy.
Z Kielc przywiozłam dwie nowe drzewkowe lilie, elfiki do rozpoznania gdy zakwitną, a ja nie zapomnę gdzie wsadziłam.
Nieśmiało zakwitają żółte lilie, które zakupiłam jako świecące lub niebieskie.
Od róży 'Dziedzictwo' wracamy do smaków i wiejskich klimatów.
Trzeba się dokształcić w kwestii porzeczek. Są, bo są, ale rzadkie i marniuśkie i już nieco wiekowe:
Ale szałwia Tricolor to jest ziółko.
Ta zwykła (co nie kwitnie) również:
To jeszcze raz moje miejsce , po prawej tawuła i nowa piwonia którą dostałam w prezencie i wsadziłam niedawno - Sarah
a następnie ma być ładny krzak róży
jeszcze nie wiem co wybrać bo serce by chciało ze 20 a ma być jedna
No staram się jak mogę:
Mariuszu z Ogrodu Przyjaznego, zobacz moje buraczki gdzieś pomiędzy czymś, co udaje pietruszkę. Do dziś widzę te Wasze ogromne, wielkie i tak dużo. Ale nie rezygnuję z posiadania.
A dzisiaj miałam trąbę powietrzną. Była akcja ratowania bocianów, bo gniazda już nie mam ;( bociany straciły gniazdo, młode boćki pojechały do schroniska.
Niestety jeden się utopił, bo wpadł do rowu ;(
Brzoskwinia złamana i parę cisów, bo spadło na nich gniazdo. No i dużo zostało do sprzątania.