Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogródek Hanusi - kolejny sezon

Ogrodeczek 20:04, 05 sie 2014

hanka_andrus napisał(a)

Haniu Cudnie!!! Piękne kwiaty!!! Jestem zakochana w nich
Bogdzia 20:31, 05 sie 2014

Kowale świetni. Kwiatki śliczne i fajnie ze deszcz Ci popadał, u mnie susza niesamowita, podlewanie z węża konieczne każdego dnia. Pozdrówka.
Karolinek 21:05, 05 sie 2014

Podlało nam zdrowo, całą noc i pół dnia. Przydało się, bo upały znowu w natarciu. Haniu, zostawiam pozdrowienia. Dobrej nocy!
an_tre 21:20, 05 sie 2014

Haniu piękne kwiatki, dobrze, że ci podlało u mnie nie chce padać chociaż wokoło słychać, że miejscami podlewa
super obrazek i wierszyk z młodym kow3alikiem
pozdrawiam Haniu
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
hanka_andrus 21:37, 05 sie 2014

Dzięki, Karolinko, i wzajemnie miłych snów.

hanka_andrus 22:06, 05 sie 2014

Aniu, Bożenko,Małgosiu,miło Was widzieć. U Bożenkiwidziałam,że dziś po Łodzi kursowała, Ania gościła koleżanki z O, a Małgosia? Muszę doniej zajrzeć, co za nowe nabytki ma. A może pomyliłam z kim innym?
lojalna_ 12:52, 07 sie 2014

Witam serdecznie przywitac sie przyszłam i poprzymilać trochę, bo pozwoliłam sobie juz przez długi okres spacerowac sobie po pieknym ogrodzie i poczytywac aforyzmy i wierszyki które budza spore zainteresowanie i usmiech na twarzy

Pozdrawiam Jola
Zuzula 13:40, 07 sie 2014

Boszzz, wszyscy bombardują hortensjami. Kupiłam przez Was dwie anabelki, ale kwitnienie, to póki co mogę sobie tylko wyobrażać i czekać, czekać.

Z seri pytań - a co to? - niebieskie kulki i różowe pałeczki wyglądające jak liatra.

To chyba to nie liatra, bo liatra kwitnie od góry do dołu, przynajmniej moja. Yyyy, nie da się posadzić kwiatka go góry nogami, prawda? Znaczy się da, ale nie zakwitnie...

Po ponownym obejrzeniu stwierdzam, że kwitnienie jest już na środku i to może być liatra.

A niebieskie obstawiam czosnkiem, choć się nie upieram.

Możesz się śmiać do woli, hihi.
hanka_andrus 13:56, 07 sie 2014

Jola lojalna, lojalna Jola-tak się kiedyś język szlifowało. Miło,że do mnie wpadłaś, ja ostatnio prawie nigdzie nie bywam, albo bywam bez wpisów. Nie mam już takiej szybkości jak młode Damy, i jeszcze młodsi Panowie gentelmeni.
Nawet w swoim ogródku bywam od przypadku, do przypadku.
Jeżeli nie zaglądnę do Ciebie natychmiast, to mi wybacz, a za komplementy dziękuję. Dobrze być rozrywką na stare lata
Pozdrawiam.

Zuzulko Różowe =dobrze zgadłaś to liatra, a niebieskie kulki- to przegorzan czyli echinops.
Echinops jest wieloletnia byliną ,zanikającą na zimę i nijak nie da się jej wyplenić. Usuwam te niebieskie kulki po przekwitnieniu,żeby sie bardziej nie rozsiewały, a z korzenia wiosną i tak wyrastają pędy wyższe ode mnie.
Z Anabelki będziesz zadowolona, niech się ukorzeni, i dać ją musisz do kwaśnej gleby i podlewać dużo.Jeżeli posadziłaś w zwykłą ogrodową, to podsyp j ej kwaśnego torfu.
Również macham ogrodowiskowo.
Zuzula 13:59, 07 sie 2014

Jak to dobrze madrego posłuchać. Hortki podsypię faktycznie, bo rośnie w "normalnej". A przegorzanem się zainteresuję chętnie, bo wdzięczniusi i już go widzę w pewnym miejscu.