Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Dwa ogrody 00:28, 14 cze 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za widok z ławeczki.. ale to tylko widok w jedna stronę... a w drugą/????

Aniu, widok może nie z ławeczki, ale dla Ciebie katalpa

pod magnolią coraz więcej cienia, piwonię drzewiastą chyba będę musiała przesadzić, podobnie powojnik bylinowy, akant, z liliami już uciekałam, dobrze, że były w doniczkach. Za to języczki czują się tam znakomicie, jesienią lub wiosną dosadzę hosty.

i ciekawy w kolorze kwiatostan rodgersji kasztanowcolistnej też woła o światło

Mój 4 arowy azyl... 00:24, 14 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Basiu, przyszłam
Na jednej kartce chciałam narysować wszystko i rzut i w prawym górnym rogu widok. Z Twego zdjęcia i z opisu narysowałam rzut - sporo domysłu.
Nie widzę całej rabaty, na której jest żywotnik i cis formowany w kulę. Nie wiem co jest dalej. Napisałaś, że jałowiec jest poza rabatą. Ale skoro jałowiec wszedł na żywotnik to już po części "łapie" rabatę. Czy nie mozna go wcielić do tej właśnie rabaty i po formowaniu jego dołem posadzić jakieś byliny?

Asiu, niemal idealnie to rozrysowałaś, ale na razie daję sobie spokój z tym jałowcem - cały czas myślę, kombinuję. Widzę, że i Tobie problem nie daje spokoju. Myślę, że uda nam się wybrać optymalne rozwiązanie, ale odłóżmy sprawę na kilka dni.
Jak uporam się z cięciem siedmiu bukszpanów i dwóch cisów, to zrobię kilka bardziej czytelnych ujęć tego miejsca. Jedno jest pewne, ten jałowiec kończy rabatę równą jego szerokości. I nie powinien być ażurowy. Rabata jest zagospodarowana. Aż się zdziwisz co na niej upchałam

Cis formowany w kulę jest zupełnie poza tą rabatą.
Moje spełnione marzenie Małgocha 1960 00:22, 14 cze 2014

Do góry
Małgosiu, wierzba z twojego ogrodu. Piękne te białe przyrosty.
To właśnie tu 00:20, 14 cze 2014

Do góry

Ogród prawie romantyczny 00:18, 14 cze 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Bodziszki, już przekwitają:To zdjęcie sprzed tygodnia albo dwóch.
(

Uwielbiam takie zdjęcia widziane z perspektywy żaby
Zapowiada się świetnie
Pozdrawiam
To właśnie tu 00:15, 14 cze 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
O rany!!!
Nie byłam wieki, a tu było spotkanie, juz kawałek cudów zobaczyłamale chcę więcej

To zapraszam na róże.

Róża 'Ghislaine de Féligonde'.

W Gąszczu u Tess 00:07, 14 cze 2014

Do góry
Tess napisał(a)

I prawie kwitnący powojnik bylinowy

Właśnie chodzi mi po głowie ten powojnik,czy on pachnie? bo gdzieś czytałam,że ma pachnieć
Chwasty w trawniku 00:04, 14 cze 2014

Do góry
Arturro napisał(a)
Witam trawnik ma kolo 3 tygodni i pojawiło się tego mnóstwo pytanie co to może być i czy po koszeniu bedzie zanikać. Dziekuje i pozdrawiam

Co to może być? brak ugorowania terenu przed wysiewem trawnika, Po prostu były nasiona w glebie i wzeszły chwasty sobie i rosną, bo mają wodę i dobre warunki. I będą rosły jak ich nie wyrwiesz

A jak nie będziesz kosił, to wysieją się i będzie ich 100 razy więcej.
To właśnie tu 00:03, 14 cze 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

Ja byłam, w miniony wekend, szkoda że juz nie było tylu kwitnących rh i azalii, ale cąła reszta i tak śliczna....
Szykuje sie na lipiec, na liliowce.....szkoda że to tak daleko ode mnie....
Pozdrawiam!

Doradzam, na wszelki wypadek, zaopatrzenie się w specyfik od bólu głowy.
Mnie od tej mnogości kwiecia, aż głowa rozbolała.

A miało być tak pięknie.... 00:03, 14 cze 2014

Do góry
Najnowszy nabytek, rózyczka Milano
A miało być tak pięknie.... 00:00, 14 cze 2014

Do góry
Niespotykany kolor ostróżki, czyżby się przepyliły biała z niebieską ?
Dwa ogrody 23:58, 13 cze 2014

Do góry
jotka napisał(a)

No to razem czekamy

Jolu
, u Edenki coś zaczyna się dziać, White Cover pokazały w mikroskopijnych pączkach biały kolor, ale nie zrobiłam fotki. Za to widziałam Ciebie na ławeczce
Dwa ogrody 23:53, 13 cze 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Mnie Edenka kupiona w Kutnie juz kwitnie , ma sporo kwiatów i pąków jak na takiego młodziaka.

Edenka u mnie w fazie pąka. Jak na razie z zakupów na Święcie Różanym jestem zadowolona. Jednak poprzednie deszcze i temperatury zrobiły swoje, pojawia się czarna plamistość, mus zbierać liście
Bogdziu, Ascot od Was w rzeczywistości jest ciemniejszy, niż na zdjęciu, nie umiem uchwycić koloru, może pora i oświetlenie nie takie.

A miało być tak pięknie.... 23:48, 13 cze 2014

Do góry
Rozkwitają kolejne różyczki
Nostalgia jest niesamowita

Pomarańczowa symfonia

Bordowo-różowa

Niebiesko-żółto
Czym wyłożyć taras i balkon? 23:46, 13 cze 2014

Do góry
Również robiliśmy taki taras z drzewami w tarasie, tylko wycinaliśmy kółka, zamiast kwadratów

Dwa ogrody 23:43, 13 cze 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ja, dwie - te z patyczków - już zobaczyłam.

Basiu, jakie róże ukorzeniałaś i w jaki sposób? Nigdy nie próbowałam. Z innej beczki, zakwitł pierwszy liliowiec z sadzonek kupowanych wiosną. Kupowałam w mixie, więc znów będą niespodzianki, na siedemnaście sadzonek trzynaście ma pąki

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:39, 13 cze 2014

Do góry

Dwa ogrody 23:36, 13 cze 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Czas oczekiwania na pierwsze kwitnienie nowych róż jest ekscytujący, bo przecież zdjęcia to zdjęcia, a na żywo to na żywo.

Gabrysiu, masz absolutną rację, ten dreszczyk emocji fajny jest, właściwie dotyczy wszystkich roślin, które mamy po raz pierwszy.
Dziś pracowałam intensywnie w nowym, deszczyk pokropił tyle o ile. Przycięłam i przesadziłam szałwie, posadziłam siewki białych naparstnic, jak zawsze wypieliłam kolejną rabatkę, zasiliłam rośliny pokrzywą. I najprzyjemniejsza czynność - "wsadzałam" nos w każdą różę po kolei
Kronenburg

Novalis

I dzisiejszy zakup

Ogródeczek 23:35, 13 cze 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)

Przecudny, znasz jego imię?
Ogród zapachów u Jasi 23:34, 13 cze 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Byłam wcześniej, tylko nie pisałam. Zachwyciłam się jak zawsze, a przecież z tego względu tu zaglądam

Dziękuję, to bardzo miłe co napisałaś bo ja ciągle widzę w swoim ogrodzie niedoróbki.

Pozdrawiam Jasia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies