Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z widokiem na jezioro

Ogród z widokiem na jezioro

EPODLAS 20:56, 21 lip 2014

Jolu, mój podziw wzbudził agrest. Ile owoców na gałązkach!!! Nawet kapustę masz!! Jestem wielką fanką uprawy warzyw. Nie ma to jak swoje własne, na kompoście. Hortensje imponujące. Ja jestem zadowolona, bo w tym roku zebrałam borówki amerykańskie, to ich pierwsze owocowanie, a było ich sporo.
yolka 21:58, 21 lip 2014

Dajano, chwasty w warzywniku są, tylko na foto ich nie widać, staram sie na bieżąco usuwać, ale się nie da. Hortensje niebieskie i rózowe niestety nie lubią naszego klimatu i trzeba je starannie okrywać. Z hortencji bukietowych najmniej biała jest Magical Flame-najpierw biała, potem różowieje, ostatecznie osiaga kolor czerwony-ja jej nie mam - to są wieści wyczytane. Agrest miałam pierwszy rok i było całkiem sporo owoców, ale coś z nim nie halo bo stracił wszystkie liscie i nie ma nowych odrostów. Poza tym u mnie sucho, trawy mimo podlewania prawie juz nie mam, czekam na deszcz ja na zmiłowanie. Roboty ciągle pełno, mam zaległości zawodowe, że juz pod tyłkiem czaczęło sie palić Tak wogóle to czas mi przecieka miedzy palcami. Pozdrawiam i bedę do Ciebie zaglądać
yolka 22:09, 21 lip 2014

EPODLAS napisał(a)
Jolu, mój podziw wzbudził agrest. Ile owoców na gałązkach!!! Nawet kapustę masz!! Jestem wielką fanką uprawy warzyw. Nie ma to jak swoje własne, na kompoście. Hortensje imponujące. Ja jestem zadowolona, bo w tym roku zebrałam borówki amerykańskie, to ich pierwsze owocowanie, a było ich sporo.

Agrest miał sporo owoców, ale stracił wszystkie liście, ciekawe na czym będzie owocował w przyszłym roku bo nowych przyrostów narazie nie widać. Borówki tez mam, podlewam deszczówką jak popada, a że u mnie prawie nie pada w tym roku, przywozimy więc wodę z jeziora. U mnie woda z sieci ma zbyt wysokie ph, a one tego nie lubią. Kapusta pogryziona musze duzo lisci zdejmować. Mój warzywnik mozna nazwac przyjaznym robakom i innym owadom, ale nie stosuje chemii, ani nawozów - jesienia był obornik.Pozdrawiam
yolka 22:24, 21 lip 2014

Troche nowości

yolka 22:25, 21 lip 2014

maruder rodek

yolka 22:26, 21 lip 2014

kosolka 22:47, 21 lip 2014

Jestem z rewizytą Będę zaglądać! Piękne kwiaty!
ModraSowa 01:07, 25 lip 2014

Witam, no jakie pikne pomidorki. A czosnki masz(miałaś) chyba najwyższe jakie widziałam.
Pozdrawiam
yolka 10:47, 25 lip 2014

ModraSowa napisał(a)
Witam, no jakie pikne pomidorki. A czosnki masz(miałaś) chyba najwyższe jakie widziałam.
Pozdrawiam

Te czosnki to suche kwiatostany wetkniete przy altanie, jak rossły i kwitły to miały ok 1 m wysokości . A pomidorki owszem, nawet smakują.
yolka 11:03, 25 lip 2014