Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Co z tym ogródeczkiem począć 22:03, 13 cze 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
A to zdjęcie zrobiłam w celu pochwalenia się jak równiutko przycięłam żywopłocik ,zaznaczam ze cięcie było na oko ,a w moim przypadku na cztery oka
Nieskromnie powiem że kuleczki tez mi wyszły

Super jak bujnie pamiętam ten kącik Buziole zostawiam
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:00, 13 cze 2014

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a ja już prawie byłem pilotem na szybkich tylko za dużo cm i chirurg mnie wykreślił- i bardzo dobrze bo właściwie to dla kawału się zgłosiłem

no właśnie " nie wiem sam nie wiem czy to warto było ..." spotkać je dzisiaj na swojej drodze

New Dawn ......................................Raffaello ?

ale przygarnąłem bidule bo mam litościwe serce

Mamy bardzo litościwe serca

Twoja New Down to nie New Down, drugiej rózy nie znam i nie znalazlam o takiej nazwie, ja nie jestem znawcą, ale są urocze twoje bidulki
Ogrodowe skarby 22:00, 13 cze 2014

Do góry
Dzisiaj pokażę wam co rośnie u mnie w donicach

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:57, 13 cze 2014

Do góry
Chyba przestane głośno mówić o swoich planach... przy M....
Bo jak M. chce pomóc to jak wszyscy wiemy - nie wolno odmawiac

Ledwie pomyslalam o posadzeniu host.... a one juz na miejscu....

NAjkrócej rozmyslana rabata w moim ogrodzie

I lubie z nim robić.... i jednocześnie nie lubie..... bo stoi nade mna z łopata i " to gdzie następną mam kopać? " zero czasu na zastanowienie się "gdzie"....

A czerwone to hortencje annabel - w rogu miało byc 4 (zapomniałam dopisać), potem jeszcze jedna
Kółka to oczywiście bukszpany
Puste miejsca na haconechloa

Od razu mówię - na ten właz do piwnicy M planuje zrobic wieko - żeby mozna byo po nim przejść (a nie po rabacie )

Martuś, jakbyc mogła...

Dla wszystkich dzisiejsza jeżówka

W cieniu - zacieniona 21:55, 13 cze 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ale ty masz różnych roślin ,ta rodgresja ładna ,nie znam
Bardzo ucierpiała podczas gradobicia...ma ciekawe liście.
Znowu na wsi 21:53, 13 cze 2014

Do góry

Haniu, sąsiad się od nas odgrodził zapasem drewna do palenia. Więc takiej szerokiej perspektywy już nie ma Aktualnych zdjęć nie mam bo efekt zobaczyłam dzisiaj po powrocie z pracy. Zrobiło się nieco bardziej kameralnie , ale muszę zrobić przegląd co mi niespodziewanie znalazło się w cieniu.
Rozpoznawanie chorób i szkodników 21:51, 13 cze 2014

Do góry
Zauważyłam że moje żywotniki Danika marnieją
czy wiecie co to jest ? W środku jest jakiś proszek i jajeczko a dzisiaj zauważyłam że zamiast jajeczka są małe larwy! Co z tym robić ?

Ogród dla Agusi 21:47, 13 cze 2014

Do góry

New Dawn

Ogród, który ciągle zmieniam 21:45, 13 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Spóźnione ale szczere GRATULACJA - setka minęła
Dla Ciebie rózyczka

Asiu serdeczne dzięki za przepiękną różę i wiem ,że szczere gratulacje
Asiu pięknie przedstawiłaś mi sposób cięcia jałowca on ma chyba z 5 m ,nie mierzyłam ,ale tak myślę ,ja tam w ubiegłym roku dosadziłam trzmielinę żółta zeby przełam tą wielką zieleń ,ale on jest jeszcze mały mój M nie za lubi cięte rośliny ,ale mnie juz ten jałowiec bardzo wkurza ,będę myśleć co zrobić Asiu jeszcze raz serdeczne dzięki
Znowu na wsi 21:44, 13 cze 2014

Do góry
Znowu z dalszej perspektywy

Przedogródek - czeka na moją wolną chwilę na wyrwanie chwastów

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:44, 13 cze 2014

Do góry
najpierw Edenka dla Zielonej

Mogłam zrobić zdjęcie jak MałaMi - widać by było jaka wysoka..
Podpory jak widać bardzo prowizoryczne, wykorzystane co tylko znalazło się pod ręka... pergola w trakcie malowania...

na tych zdjeciach te 2 pedy takie wybujałe, zwisające biednie, sa juz wyższe ode mnie...

Ogródeczek 21:43, 13 cze 2014

Do góry
Nowy klon
Ogródek Ewy 21:40, 13 cze 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

No tu mnie zaskoczyłaś, to miło z Twojej strony, być może się uda to chętnie skorzystam,

tylko co ja mogę Ci dać w zamian? Może jest w moich skromnych zbiorach jakaś roślinka, której Ty nie masz(chociaż wątpię)albo którą byś chciała, pospaceruj i popatrz a nóż....
Rodek, o który pisałyśmy wsadzony jest na rabatę gdzie słoneczko o tej porze roku dociera po godzinie 16. Martwię się tylko, że jeśli to początki tej choroby o której pisałaś to czy nie zarazi się ten drugi rodek, który rośnie obok.

Możesz wymienic ziemię , weż ja pod inne rosliny a tu nasyp nowej nie ruszajac tego który dobrze rośnie w ten sposób chorobę wyniesiesz na rabaty z roślinami na które ona nie dziala. Niczym mi się nie musisz odwdzieczac , niech sie tylko ukorzeni , mnie juz nie sa potrzebne , nie mam gdzie sadzic.
Co się stało kwiatom ... 21:40, 13 cze 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Czyż ja nie mówiłam, żeś ARTYSTKA. Róże i w nocy prezentują sie pięknie
Pozdrawiam , niech tradycji stanie się zadość wieczorową porą

Asia, to zmienimy klimat na polny
i pozdrawiam wieczorową
Kolorowy ogród na piasku 21:38, 13 cze 2014

Do góry

Piękne miejsce do leżenia ale zwróciłam też uwagę na piękną obwódkę z lewej strony leżaczka. Tam jest lawenda a co przed nią przy kostce????

Mój 4 arowy azyl... 21:38, 13 cze 2014

Do góry
Basiu, przyszłam
Na jednej kartce chciałam narysować wszystko i rzut i w prawym górnym rogu widok. Z Twego zdjęcia i z opisu narysowałam rzut - sporo domysłu.
Nie widzę całej rabaty, na której jest żywotnik i cis formowany w kulę. Nie wiem co jest dalej. Napisałaś, że jałowiec jest poza rabatą. Ale skoro jałowiec wszedł na żywotnik to już po części "łapie" rabatę. Czy nie mozna go wcielić do tej właśnie rabaty i po formowaniu jego dołem posadzić jakieś byliny?
Znowu na wsi 21:35, 13 cze 2014

Do góry
Bogusiu, Haniu dziękuję za odwiedziny. Co do kolorów i konsekwencji w ogrodzie to bliżej mi do Ani (Mala Mi) niż do Szefowej. Staram się tylko żeby rosnące obok siebie rośliny do siebie pasowały.Po prostu lubię jak jest kolorowo i wesoło.

Trochę foto sprzed kilku dni. W miarę aktualny widok znad zlewozmywaka (zdjęcie jak zwykle trochę krzywe)

Nieco bardziej szczegółowo

Dla odmiany czas na zmiany... 21:35, 13 cze 2014

Do góry
pomidorowo

ostróżkowo

więcej grzechów nie pamiętam
Mój mały raj na ziemi :) 21:32, 13 cze 2014

Do góry
moja rabata z iglakami

w zeszłym roku nieopodal zobaczyłam ogród z przepięknie prowadzonymi iglakami! postanowaiłam moje też ciąć w stożek zobaczymy czy mi się uda , póki małe to pikuś, ale potem.....

wybaczcie widok siatki, ale moje chłopaki grały w badmintona ...

i jeszcze Was na koniec pomęczę moją rabatą "kuchenną"

Co się stało kwiatom ... 21:30, 13 cze 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Pełnia.

Z ostatniej chwili.

Czyż ja nie mówiłam, żeś ARTYSTKA. Róże i w nocy prezentują sie pięknie
Pozdrawiam , niech tradycji stanie się zadość wieczorową porą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies