Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja bajka

Moja bajka

Katkak 15:08, 11 sie 2014

Ania74 napisał(a)
O jakie fajne przepisy! Wszyscy Ci, którzy siali wiosną cukinie mają teraz ten sam problem - jak to wszystko przejeść ???
Każdy nowy przepis na wagę złota!

Zgadza się. Mój emuś ostatnio mówi: a może bigos z cukinii? A ja na to: nieeeee! tylko nie bigos!!! (ileż można)
Katkak 15:09, 11 sie 2014

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kasiu buziaki na nowy tydzień

Buziaki Gosiaczku
Katkak 15:11, 11 sie 2014

Zuzula napisał(a)
W życiu nie widziałam takiej fajnej cukinii jak Twoja. Moja jest długa i wąska przy ogonku, a grubsza przy kwiatku. Taka równiutka może rosnąć tylko w Twoim poukładanym ogródeczku. Smacznego, wcinaj na zdrowie.

Wiesz, że się nie znam, ale hostki powinny dać radę. Moje kupione w biedronce były mniejsze od koniczyny, ale rosną wesoło. Tak czy siak, kicuki trzymam.

A tak wogóle, to mnie zaraziłaś bluszczykową zarazą. Podkradłszy, wyjęczawszy i kupiwszy zgromadziłam ze dwadzieścia różnych malutkich sadzonek. Postanowiłam przetrzymać w domu przez zimę, a na wiosnę, jak już ruszę z pracami, wyeksmituję je w odpowiedznie miejsca.

Buziaki.

Co do cukinii to kupowałam gotowe sadzonki . Nie musisz kisić bluszczu w domu przez zimę. Wsadzaj śmiało, gwarantuję, że nic mu nie będzie . Mój ogródeczek poukładany??? Chyba za 100 lat . Ale dzięki
Katkak 15:13, 11 sie 2014

agatanowa napisał(a)

Hahaah, mam taką samą, moim zdaniem to mieszaniec z dynią (taki muł ) Mama moja pytała, co to za dynię dziwną masz... a to moja cukinia

A co do dyni, to mam na wiosnę dostać od koleżanki nasiona dyni, która z wierzchu jest zupełnie zielona, a w środku czerwona . Podobno to jakaś bardzo wartościowa pod względem zdrowotnym odmiana .
Katkak 15:19, 11 sie 2014

moja hortka NN z jasnej przebarwia się na taki ciemny róż

mój eksperymentalnie ukorzeniany w zeszłym roku buksik ma się całkiem dobrze i nawet troszkę urósł
agatanowa 17:45, 11 sie 2014

a jak ładnie się rozkrzewił, u mnie picznieją, ale żyją, tzn. częśc z nich

a'propos dyni zielonej z czerwonym wnetrzem, czy w przyszłym roku, jak się uda, będę mogła nasionka bardzo prosić ?
Katkak 18:37, 11 sie 2014

agatanowa napisał(a)
a jak ładnie się rozkrzewił, u mnie picznieją, ale żyją, tzn. częśc z nich

a'propos dyni zielonej z czerwonym wnetrzem, czy w przyszłym roku, jak się uda, będę mogła nasionka bardzo prosić ?

Kochana, no jasne
iwonaal 19:06, 11 sie 2014

Kasiu mam w piekarniku zapiekankę z cukinii, zobaczymy. Jak zje mój starszy syn to będzie sukces.
Katkak 19:23, 11 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Kasiu mam w piekarniku zapiekankę z cukinii, zobaczymy. Jak zje mój starszy syn to będzie sukces.

No tośmy się zgrały Iwonka , sama zobacz
Jag_58 19:44, 11 sie 2014

Oj dziewczyny ładnie zgrany z Was duecik zapiekanka wyglada smakowicie a ja dalej przerabiam ogórki ,brzoskwinie i dzięka Bogu ostatnie moje śliwki
pozdrówka