Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Co z tym ogródeczkiem począć

Co z tym ogródeczkiem począć

ewa004 09:54, 11 sie 2014

Basiu a już mi się wydawało że te rabatki nie do ruszenia są

Juziu no muszę poszeżyć ...trawki się nie mieszczą
agatanowa 09:55, 11 sie 2014

ewa004 napisał(a)
..A psiowa rabata już w części się tworzy ...pies podziwia róże Chpin.
Ale muszę przenieść wejście do kojca na druga stronę wtedy połączę rabatkę z kwadracikiem bukszpanowym

To zdjęcie zrobiłam stojąc koło drzwi do kojca
Łapiesz o co loto ?

Zobacz sporo pracy żeby to wszystko na całej linii poszeżyc ...ale co tam i tak nic innego nie mam do roboty

mi się już podoba, tu klimat śródziemnomorski: oleander, agawa w ceglastej donicy, bukszpan, trawa i róża, zapewne bonica, dla mnie to wygląda super! wolę taki styl niż formalny, minimalistyczny
BarbaraM 10:00, 11 sie 2014

Działaj,jestem z tobą
ewa004 10:09, 11 sie 2014

Agatko róża to Larisska ,a styl (jeżeli można tu takiego słowa użyć ) to jakoś sam się tworzy

Basiu poczekam aż będzie można rośliny przesadzać ,będę musiała buksiki dokupić żeby uzupełnić zywopłociki .
Buksiki na mojej plantacji będą kopane chyba dopiero we wrześniu ,wiec spokojnie poczekam .
A może.....tak nieśmiało myślę uda się Emusia namówić teraz na poszerzenie tego tarasu ...chociaz watpię ...wybraliśmy opcje wymarzonego urlopu....
BarbaraM 10:11, 11 sie 2014

Kindzia 11:49, 11 sie 2014

O leżaczkach czytam sobie u Ciebie do pary...ja ostatnio się na taki jeden napaliłam...eMuś w czasie ogrodowego snu mój rozwalił...i kupiłam wypaśny, ale jak kurier przywiózł elegancko zapakowany to się okazało, że w środku już taki elegancki nie jest, bo pęknięty...firma odebrała, przysłała drugi...i co??? Znowu pęknięty!!! Czyżby mi nie było dane w tym roku leżeć sobie w ogrodzie???!!!

Dawkowanie czarodziejstwa u mnie
Milka 13:02, 11 sie 2014

Klimatyczne to miejsce z leżakiem, chyba oleandry przyuważyłam... co twój eMuś taki nerwowy,najlepiej przy pracy nadmiar energii się gubi
dziś poszło, trawka, to rozplenica Black, siewki, sobie tez je przesadziłam, dalej, po więcej nie udało się zanurkować, chyba jak hosty skończą żywot, będę dalej szukać
Urszulla 16:05, 11 sie 2014

ewa004 napisał(a)
Marta tylko żeby dodac te 40 cm muszę zrobić rewolucje wszystkich rabat

Ale to jest do zrobienia
Jak będe powiekszała taras to zobacz jak mi się samo to 40 cm wprosi

Ewciu, bardzo mi się wszystko podoba. Walczyłaś do tej pory jak lew i efekty są. A teraz powalczysz z przesadzaniem żeby było luźniejPo prostu nazwij to dopieszczaniem i tyle
ewa004 20:08, 11 sie 2014

Kasiu to miałaś pecha z leżaczkami ...a może tak miało być ,trafi Ci się lepsza okazja

Irenko oleandra mam jednego, ale chyba w tym roku go wydam ,nie mam go gdzie przechować, a jest już dość duży.
Za roślinki bardzo Ci dziękuję

Ulcia i dalej muszę walczyć ,ale mam wrażenie że przeciwnik słabnie
Tu nie będzie problemu ,samo się poszerzy
nicol21 21:50, 11 sie 2014

ta szersza rabata będzie extra!ale już teraz widać staranność w ogródeczku na pewno jest wielu chętnych na poleżenie na takiej ławce. Ba, sama bym sobie poleżała!!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies