miałam takie miejsce, na północnej stronie budynku, gdzie dociera zachodnie słoneczko. Pod murem budynku składałam wyciętą darń, formując trochę podwyższoną rabatę. Spodobało się tam takiej oto roślince:
Doniu i ja serdecznie gratuluję seteczki . A dzwonki wietrzne w ogródku to must have . Ja mam kilka, ale tak czasem w nocy, jak troszkę wieje zastanawiam się czy sąsiedzi przez te dzwonki psów na mnie nie wieszają . I kwiatuszek ode mnie. Bużka.
Aganiu, właśnie szkoda, że już się zrobiła taka gęstwina, nie ma gdzie upychać kolejnych, a Parade się nie wysiliła, ale wiesz, że nie pomyłka, a teraz pewnie pięknie rozbudowuje system korzeniowy.
Dla Ciebie widoczek.
Do róż jeszcze wrócę, ale teraz czas na liliowce, pierwsze które u mnie zakwitły, dwa podobne ale drugi troszkę ciemniejszy i z mniejszymi płatkami.
Poniżej, prawdziwa piękność, do tego duży kwiat, ale kłącze jedno od czterech lat.
Witajcie.
Mam problem z dziwaczkami. Pięknie rosły, miały ciemno zielone liście. Od pewnego czasu liście zaczęły tracić swoją zieleń. Robią się jasno zielone, niektóre żółkną. Co może być problemem?
Poniżej zdjęcia.
Hortki incrediball strasznie małe, nieskie
Dość długo podjadały je slimaki az wkońcu się wkurzylam i kupiłam niebieksie granulki, teraz o nieo lepej rosną,
Czemu one takie małe?
może w kolejnych latach jak się już zadomowią i rozkrzewią będzie lepiej, mam nadzieję bo one duzo wniosą do ogrodu
Marmaladki kwitną szybko... u mnie sie trochę położyły, muszę je podeprzeć.. chyba wiosenne przesadzanie je osłabiło
Tak samo liliowce po przesadzaniu mam osłabione.. a muszę je przetargać jeszcze raz.... bo nie zrobię raz a porządnie tylko tak fiksuję.. grrr
dziękuję Haniu
mam nadzieję, że u wszystkich mocno popadało
Dziś rano musiałam ciachnąć tego chipka i zostały mi tylko 2 pędy
ciekawe czy jakoś przeżyje
a taki był śliczny chlip chlip
U Ciebie malutkie oczko i chyba nawet nie ma gdzie filtra wstawić... ale jaka pompkę i obieg wody można zrobić.. to tez wodzie pomaga.. i eliminuje rozmnażalnie komarów.. bo one płynącej wody nie lubią .. Widziałam twoje oko.. ale jako nie pamiętam dokładnie jakie one jest.. Skleroza
W tym zbiorniku mam tylko fontannę i wypływ wody na kamień.. i nie mam rosłin, raz na jakiś czas po prostu myję i tyle.. kamień po któym leci woda jest do częstego mycia, bo osadzają się na nim glony.. Kiedyś z 3 kamieni woda płyneła, ale z powodu mycia tym razem leci tylko z 1
Hortka ukorzeniona z patyków które dostaąłm po cięciu od Motylka
Jak dostałam te patyki to nie pomyślalam żeby je skrócić i teraz mam takie wysokie gołe badyle od dołu, nie wiem co z tym teraz zrobić?
p.s widac w donicy też obciętą kłosownicę,cięta w sobote, dziś juz troszke podrosła, więc docelowo zakryje te patyki ale jendka chyab cos musiaąłbymz tym zrobić.
Ma ktoś pomysła?
Alinko zgadzam się z Tobą, bo mi jakoś na Chopina nie pasowałą czyli jakaś inna postaram się wrzucić zdjęcia skarpy, może coś mi doradzicie jak ten busz ogarnąć, bo ja to mam tutaj busz a nie Seba