Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

Mala_Mi 11:00, 10 sie 2014

popcarol napisał(a)
Aniu, odpocznij! Na masaż się wybierz! Ja - uwielbiam, co jakiś czas sobie funduję godzinkę
Muminek w trudny wiek wchodzi - noszenie plus schylanie i bieganie za nim, jak już sam będzie chodził!
Buziam!

Zafunduję sobie.... ale chyba nie teraz.. plan oszczędnościowy obowiązuje .. się porobiło... ale masaż stóp po trawie też jest fajny
Tylko trawnik dopadł grzyb i wygląda jak nieszczęście.. trudno.. los tak chciał Bo nieszczęścia chodzą nie tylko parami, ale i stadami..

Mala_Mi 11:06, 10 sie 2014

Kasiek napisał(a)
No prosze prosze, ruch 24 na dobe Za Toba nadazyc to trza sobie turbo zamontowacWsycko ogladnelam, poczytalam, i teraz siedze i podziwiam. Kawal super roboty odwalilas, brawa sie naleza Mala Mi

Kasiek... teraz będzie spowolnienie i na moim wątku.. koniec rewolucji, gości sie nie spodziewam... czasem jakie fotki.. co do których też mam wątpliwości ile razy to samo pokazywać???

Wisteria ma nieliczne kwiaty... mało ale cieszą

Kałuża.. trzeba poprawić ściek..bo są przecieki.. ale oglądajać przeciek.. obejrzałam kałużę z góry

I widok z dołu... miło przejść sie po ogrodzie bez pośpiechu

I pierwsze pałki w tym roku... dostałam od Roberta z jesiennego ogrodu.. ciekawe co u niego... do nikogo nei zaglądam... i nie mam pojęcia już co sie gdzie dzieje

Mala_Mi 11:13, 10 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

A kiedy Szanowna Pani coś dla swojego zdrowia i siebie zrobiła? Odpoczęła? Poćwiczyla? Zamaist kopać, przenosić, targać, tyrać, jezdzić, nosić Muminka, pielęgnować chorego?
Odpoczynek sie Szanownej Pani należy i pilates W imieniu forum zabraniam rewolucji ogrodowych do wiosny, tylko cebulowe pozwalmy posadzić coby oczy nacieszyć
Jakaś marną porcyjkę cebul sobie zamowila, zamierzam janiny i L ogolocic i czekam na info od Ciebie nt posezonowych wyprzedaży

Ja w tym roku pauzuję z cebulami... powoli ograniczam liczbę roślin które są pracochłonne..

Pilates zrobię na jednej rabacie.. szkaradztwo naprzeciw pomarańczowej rabaty... ale kolory pasują do pomarańczu...
hibiskusa przeniosę gdzieś..

i przesadzę trawy, które nie pasują tu..

chociaz są fajne Między tujowe cycki się wkomponują...

Przesunę trochę tawuły.. i pomiędzy cycki i tawuły wsadzę pomarańczowe róże (w wolnej chwilo pogooglam jakie dać ) i jeżówki.. wczoraj kupiłam.. supreme cantalupe.. może kilka tulipanów?? Ale mam dużo wykopanych.. może które podejdą. tylko ..nie opisałam co wykopuję
Mala_Mi 11:21, 10 sie 2014

ane3ka napisał(a)
Domyślam się, że wszyscy ukochani

Dziękuję Aniu za poradę.
W takim razie poczekam do wiosny i teraz będę cieszyć się piórkami, których póki co na tych okazach nie widać.

Jeszcze raz dziękuję!

Rozplenice startują w różnym okresie.. moje niektóre już całe w szczotkach, a niektóre jeszcze nie zaczęły.

Najszybciej sie zbiera Hameln

Te zwykłe pierwsze kotki maja....

Moudry nawet nie widać niczego.. foty brak..
Mala_Mi 11:27, 10 sie 2014

kitek81 napisał(a)
u mnie w CO mają jeżówki, ale tylko 3 rodzaje i to te najpopularniejsze takich piękności jak Wasze to nie ma, może kiedyś się pojawią
raz jeszcze dziękuję za wszystko :*

nowa rabatka zapowiada się pięknie, oczywiście będę podglądać

U nas też już większość wykupiona...
Ale Honeydew.. była wiec chociaż jedną wzięłam.... godzina pilates czy jeżówka.. wybór oczywisty Foto brak...

Za to przepraszam różę Pastellę.... może kolor nijaki... ale najpiękniej powtarza kwitnienie.... ma najwięcej kwiatów.. i ani plamki na żadnym liściu... pierwsze 2 lata była taka sobie.. a w tym jest okazem zdrowia.. w dodatku ładny zwarty krzew.. a nie drapak.. może ją na pomarańczową rabatę przenieść???

Mala_Mi 11:31, 10 sie 2014

I jakieś migawki dzisiejsze..

Nowy rozchodnik... Sedum erythrosticum 'Frosty Morn' , kupiony wiosną.. niewiele urósł..

Za to te moje pospolite.. chociaż krewetki je zgnębiły..to odbiły i rosną szybko..

Pysznogłówka.. powoli kończy kwitnąć... fioletowa jest dużo późniejsza od czerwonej..

ane3ka 11:42, 10 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Aniu, wrzuciłam teraz nowe zdjęcia https://www.ogrodowisko.pl/watek/4748-ogrod-z-pompa?page=21#post_4

Rozplenice widać jeszcze tu: https://www.ogrodowisko.pl/watek/4748-ogrod-z-pompa?page=4

Dziękuję za odwiedziny.

Czy mogłabym się dowiedzieć co to za różowe "kłosy: pod jeżówkami po prawej? Czy to rdest?
Mala_Mi 11:54, 10 sie 2014

ane3ka napisał(a)

Czy mogłabym się dowiedzieć co to za różowe "kłosy: pod jeżówkami po prawej? Czy to rdest?

To rdest.

A to mały Luciferek.... od wielkiego jest niższy kilka razy... i wcale nie zwiększa sie z wiekiem... są chyba jednak różne odmiany Lucifera

I róża która byłą gratisem do zakupów..Róża Moonlight (Pemberton).. piękna... mus poszukać jej dobrego lokum

JulkAd 17:21, 10 sie 2014

Marzena2007 napisał(a)

A kiedy Szanowna Pani coś dla swojego zdrowia i siebie zrobiła? Odpoczęła? Poćwiczyla? Zamaist kopać, przenosić, targać, tyrać, jezdzić, nosić Muminka, pielęgnować chorego?
Odpoczynek sie Szanownej Pani należy i pilates W imieniu forum zabraniam rewolucji ogrodowych do wiosny, tylko cebulowe pozwalmy posadzić coby oczy nacieszyć
Jakaś marną porcyjkę cebul sobie zamowila, zamierzam janiny i L ogolocic i czekam na info od Ciebie nt posezonowych wyprzedaży

A ja cały czas mówiem...Ania przystopuj troszku Kochana ....ogród przez dwa dni nie ucierpi, a Ty zrób cosik dla siebie....Madżen dobrze radzi, a narty zimą nie wystarczą....kilka ćwiczeń rozciągających rano też nie zawadzi...buziolki

...a disc jockey w takich wypadkach jak najbardziej dla poratowania Twojego kręgosłupa
JulkAd 17:29, 10 sie 2014

Mala_Mi napisał(a)

Za to przepraszam różę Pastellę.... może kolor nijaki... ale najpiękniej powtarza kwitnienie.... ma najwięcej kwiatów.. i ani plamki na żadnym liściu... pierwsze 2 lata była taka sobie.. a w tym jest okazem zdrowia.. w dodatku ładny zwarty krzew.. a nie drapak.. może ją na pomarańczową rabatę przenieść???

Aniu ja jej nie widzę na żywo, ona bardziej różowa?, czy bardziej morelowa jest?, bo jeżeli róż to chyba nie będziesz zadowolona jak ją na pomarańczowej posadzisz, ale....zawsze możesz uciąć jeden, najbardziej charakterystyczny dla niej kwiat i sprawdzić, czy pasuje i w którym miejscu