Ewa, w pierwszym sezonie też u mnie nie powalały, ale jak się zadomowią, to już potem są super
buziaki Ewa
lilie i miskanty ML
jedna taka wielka, ze nie wiem, jak ją sfocę, chyba z drabiny
Mam nadzieję, ze wyjdzie dobrze powinno komponować się z otoczeniem i domkiem, jutro miał być początek, ale dyżur z wnusiem
też jestem ciekawa limek, wiesz, cięłam drugi raz w wachlarz; sporo sadzonek mam, jak pójdą w las, to za 2 lata będzie raj, wyżej rh, niżej limki i jeszcze niżej hosty
nawet pobyczyłam się na leżakach
słońce w inny sposób juz operuje i wszystko takie ciekawe
kwitną trzcinniki
ostróżki z paulownią i metasekwoją
Irenko a ja właśnie nie czekałam bo czytałam, że po 15 latach. A mój jeszcze młodzieniaszek ma dopiero 8 lat 5 Lat u mnie i to jest pierwsze drzewo jakie posadził Mąż
Marta na żywo pierwszy raz widzę i chyba pół wsi wie, że zakwitł bo taka głośna była moja realcja
W buszu patyków nie widać, w innych miejscach z bambusów zabezpieczenia przed psami, dopóki rośliny nie urosną, potem znikną, ale w sumie mnie nie rażą, do mojego ogrodu pasują, u ciebie wszystko na błysk, więc nie pasują
zobacz, nie widać, widać te, gdzie ochraniane rh i nowe nasadzenia
kulki tawuły Gold Carpet, lubię ją, dołem jeszcze wkoło będzie cis, ten złoty
chodziło mi o ambrowca, widać jaki już pokrój kolumnowy i idzie w szerz, ale ciągle na pierwszy plan włazi naparstnica
Rozpoczęłam wirtualny spacer po twoim ogrodzie i zatrzymałam się na str. 14, i postanowiłam napisać, że są piękne, wyjątkowe i niepowtarzalne jak cały ogród, jak ci zimują asperki, ja w końcu zakupiłam 4 sztuki i już sobie rosną i nawet mi zakwitną, z czego bardzo się cieszę, róze imponujace i rosną u ciebie nawet rodgersje....uwielbiam je pięknie masz, lecę do oglądania
I jeszcze, co było dla mnie ogromnym zaskoczeniem, tulipanowiec zakwitł. Ale nie jednym kwiatem tylko wieloma. I ja ich nie widziałam. Mój Mąż dopiero dostrzegł. Ale się ze mnie śmiał, że patrzę tylko na chwasty a nie dostrzegam takiego piękna. Oto jego kwiatuszki
Ano chodzi, sam chce budować systemem gospodarczym, może przed starością zdążymusi coś stale wymyślać, lubi to, a ja nie bardzo...ma marzenia i dobrze
na takie maki czekam u siebie, coś jednak z siania mi wyszło, ciut mus poczekać na odsłonę, pozdrawiam Martuś
też światło odgrywa główną rolę..
sąsiadka zerwała winobluszcz z muru, aby patrzeć na nasz ogród
i w te donice dałam hosty z rabaty wiązowej
Dla mnie FOTKA TYGODNIA Extra ta ścieżka mieniąca się ech...
Twoje "pierdułka" zawsze ciekawe i zabawne ja nie mam ich w ogrodzie bo Synek grasuje ale kiedyś będą
Ps. śmiało dawaj znaka jak coś jeszcze muszę zrobić żeby mi nie umkło
Bardzo dziękuję za radę, czekam do następnego sezonu i wtedy sypnę 2 razy
będą się przeplataćpozdrówka
motyle na drzewach, kicz dla niektórych, ale mnie się podoba
magnolia odrasta, żurawki i rozwary wkoło niej szaleją
a tu z koła przesadzone żurawki, w końcu dochodzą do siebie
No i wykopałam na razie jedną żurawkę Oglądam i nic nie widzę. Ale wzięłam rękawiczki i dokładnie rozłożyłam korzonki i co ujrzałam??? Pełno żółtych kuleczek, które po naciśnięciu strzelają ble Czy to jest to co mi zżera żurawkę? Bo to chyba nie jest nawóz?
Tak akurat tych kwiatów,a ubiorki znalazłam w innym miejscu i zaczynają kwitnąć, chyba je wiatr tam przeniósł
...co do kreta, walka trwa, myślę, ze sobie poradzimypozdrawiam Ewo
tu też światło gra pierwszą rolę
hakone super się przyjęły, a głogowniki ścięte, nowe przyrosty znowu będą malinowe
centralnie widoczna wisteria, wspina się po linie, kiedyś nad głowami mają być girlandy kwiatów