Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

Ania74 08:05, 14 lip 2014

asiach napisał(a)
W moim ogrodzie wszystko robi się samo
Nawet same wyrastają z ziemi paprocie
Czyż one nie są piękne ???

Nie usuwam ich. W końcu to ogród cichy i przytulny - krajobrazowy - otwarty na nowych przybyszy
Pełen spontan

A jak wiedziała skubana gdzie wyrosnąć...

Asiu Twój ogród podziwiam, podpatruję prawie codziennie. Lubię jego przytulność właśnie i niepowtarzalność.
A teraz do rzeczy...
Nadeszła chwila, o której wspominałam, czyli nowa rabata, a raczej cykl rabat.
Mogłabyś w wolnej chwili zajrzeć do mnie? Może coś zasugerować? Chciałabym... a może lepiej najpierw spojrzyj, to nasuną Ci się pytania.
iwonaal 09:35, 14 lip 2014

Hortensja na dzień dobry
Jag_58 10:02, 14 lip 2014

asiach napisał(a)
Zmienię temat na bardziej przyjemny - jedna z lepszych rabat w moim ogrodzie - młoda - w tym roku zmieniona - mam nadzieję, że z roku na rok będzie ...

Asiu młoda rabatka ,zmieniana w tym roku ,a wyglada juz na dojrzałą ,widac jak pięknie wkomponowałaś ja z rosnąca tam roślinnością wszystko zgrane i bardzo ładne i na pewno z roku na rok będzie cieszyć oczka dziękuje za piękny księżyc ,teraz pełnia to i on w pełnej krasie
Asiu miłego dnia
Donia72 16:45, 14 lip 2014

Witaj Asiu Gaski u Ciebie sa bardzo fajne. Ja natomiast zbieram kaczuchy i mam spora kolekcje w kuchni Sorki za pismo, ale taka mam dzika klawiature
MagdalenaK8 21:41, 14 lip 2014

asiach napisał(a)
Zmienię temat na bardziej przyjemny - jedna z lepszych rabat w moim ogrodzie - młoda - w tym roku zmieniona - mam nadzieję, że z roku na rok będzie ...

Asiu jestem zachwycona , powiedz mi gdzie kupowałaś swoje gąski bom w nich zakochana...
pozdrawiam
malgorzata_s... 21:55, 14 lip 2014

Nadrobiłam Asiu moi znajomi zadzwonili kiedyś nie na policję tylko anonimowo z komórki na kartę do straży że jadą samochodem i widzą pożar. Jak się sąsiedzi zdziwili jak czerwone autko zawyło przed ich domem i wypadli strażacy z wężem. Od tego czasu nie palą nawet ogniska na kiełbaski
Widoczki śliczne a gąski szczęśliwe w zieleni stoją i same nie wiedzą jaką furorę robiąBuziaczki
Viola 16:48, 15 lip 2014

Asiu,Twoje gąski są bardzo na czasie oglądałaś zdjęcia z artykułu Danusi o Hampton Court?
marta_d 21:29, 15 lip 2014

asiach napisał(a)
Na dzień dobry! Dla Was Wszystkich - moja najpiękniesza hortensja

faktycznie jest piękna
asiach 22:02, 15 lip 2014

Proszę wszystkich o pomoc
Mam problem z jodłą kalifornijską. Prawdopodnie jest to ochojnik korowojodłowy ( obiałka jodłowa ). Szczerze mówiąć jestem zdruzgotana bo to co przeczytałam w dostępnej przeze mnie literaturze i w internecie
to za kilka tygodni zacznie odpadać kora a drzewo skazane jest na powolne zamieranie
Ma swoje lata i ponad 12m wysokości. Pień i części gałęzi poczynająć od nasady pokryte są biało-szaro-srebrnym nalotem(coś w rodzaju wykwitów pleśni)
Prawdopodobnie można by było potraktować to preparatem MOSPILAN 20SP lecz został wycofany z rynku
Dlatego jeżeli ktokolwiek może coś doradzić i pomóc mi je uratować będę wdzieczna
Oto zdjęcia z objawami choroby !!!
zaatakowana jedna z wielu gałęzi

moja biedna-chora jodła

pień

Pień drugiej jodły w pobliżu tej mocno zaatakowanej - też choroba postępuje od dołu
asiach 22:15, 15 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu normalne to nie jest wiadomo,ale .... co zrobić ,pomyśleć ,ze ludzie potrafią zabić dla kilku złotych a co dopiero ukraść samochód ... smutne ,ale prawdziwe buziaki ide spać ,dobrej nocki Asiu

Szkoda, ze przyszło nam żyć w takich czasach
Pozdrawiam - choć dzisiaj nie jest mi do śmiechu - moja jodła umiera
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies