kris_bialystok
19:25, 12 lip 2014
dawno mnie tu nie było - trochę wakacji i pracy nie pozwoliły zająć się ogrodem - dlatego dziś z żoną zrobiliśmy to czego nie powinniśmy
troszkę denerwujące było czekanie na kolejne zakupy więc od razu chcieliśmy nadrobiź - 2 kursy pełnym kombiakiem z rozłożonymi siedzeniami
tylko teraz problem co z tym zrobić - ale liczę na Waszą pomoc
coś tam układamy - jakiś zamysł jest - ale boimy się, że brzydko będzie zimą - to rabata wzdłuz ogrodzenia ale nie traktujemy jej jako ściany żywopłotu - raczej liściaki - tylko, może jakoż wymieszane iglakami, żeby zimą też to wyglądało
kupiliśmy:
2 x wiąz holenderski
3 x tuja stożki (jak przemarznie będziemy szukać zamienników)
8 x pęchęrznica (4 bordo i 4 żółto zielone)
5 x trzmielina fortunea
1 x tawlina jerzębnolistna
4 x tawułka japońska goldenmound
krzewuszka szczepiona na pniu
3 x krzewuszka cudowna variagata
perukowiec royal purple
rozplenice piórkowe pegasus x 3
jałowiec mały płożący
i jakaś żywotnik tedyy
mogę do tego coś dokupić - jakieś pojedyńcze tuje ?? i poprzeplatać?
nie wszystko musi iść też na tą rabatę - wymiary to 9,5 x 1,3 m
trochę ma to być inna od poprzedniej i kolejnej rabaty - raczej taki letni przeplataniec - powsadzamy w wolne miejsca byliny jednoroczne... troszke, żeby odbiegało od mocno geometrycznego naraożnika - a z wyrazistami wozrkami wróce po drugiej stronie
no i rozpoczałem prace nad wrzosowiskiem - ale tam juz zgodnie z duchem ogrodowiska - dam rade sam!
3 rodzaje wrzosów - kilka iglaczków - trawki i poluje na brzozy - być może jeszcze dojda \rh i berberysy czerwone

troszkę denerwujące było czekanie na kolejne zakupy więc od razu chcieliśmy nadrobiź - 2 kursy pełnym kombiakiem z rozłożonymi siedzeniami

tylko teraz problem co z tym zrobić - ale liczę na Waszą pomoc
coś tam układamy - jakiś zamysł jest - ale boimy się, że brzydko będzie zimą - to rabata wzdłuz ogrodzenia ale nie traktujemy jej jako ściany żywopłotu - raczej liściaki - tylko, może jakoż wymieszane iglakami, żeby zimą też to wyglądało
kupiliśmy:
2 x wiąz holenderski
3 x tuja stożki (jak przemarznie będziemy szukać zamienników)
8 x pęchęrznica (4 bordo i 4 żółto zielone)
5 x trzmielina fortunea
1 x tawlina jerzębnolistna
4 x tawułka japońska goldenmound
krzewuszka szczepiona na pniu
3 x krzewuszka cudowna variagata
perukowiec royal purple
rozplenice piórkowe pegasus x 3
jałowiec mały płożący
i jakaś żywotnik tedyy

mogę do tego coś dokupić - jakieś pojedyńcze tuje ?? i poprzeplatać?
nie wszystko musi iść też na tą rabatę - wymiary to 9,5 x 1,3 m
trochę ma to być inna od poprzedniej i kolejnej rabaty - raczej taki letni przeplataniec - powsadzamy w wolne miejsca byliny jednoroczne... troszke, żeby odbiegało od mocno geometrycznego naraożnika - a z wyrazistami wozrkami wróce po drugiej stronie
no i rozpoczałem prace nad wrzosowiskiem - ale tam juz zgodnie z duchem ogrodowiska - dam rade sam!
3 rodzaje wrzosów - kilka iglaczków - trawki i poluje na brzozy - być może jeszcze dojda \rh i berberysy czerwone