Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blaski i cienie nowego życia

Blaski i cienie nowego życia

viva 00:12, 14 lip 2014

Ula, ależ pięknie kwitną u Ciebie hortensje Ja na swoje chyba się pogniewam, kwitną gorzej niż w ubiegłym roku.

Lista róż piękna, ciekawa jestem na czym się zakończy
Malutkie sprostowanie. Heritage nie jest biała, jest jasnoróżowa , Red Leonardo malinowy . O L.J. Silver napisałam już siebie, że to róża pnąca. Czy o taką Ci chodziło?
Urszulla 06:51, 14 lip 2014

Bogdziu- Kasia Ci odpowiedziała rzeczywiście była lekka zima więc hortensje miały super warunki do kwitnięcia i od razu przywiezione i od razu posadzone się u mnie przyjęły więc kwitną. Muszę im na zimę kapturki kupić.

Vivo-właśnie pytałam o gabaryty Silvera, bo mi się tak kojarzyło u AniASC że pnąca i dużo miejsca potrzebuje.... Heritage wiem że jasnoróżowa będzie pośrednia między bielą a bordem. Jeszcze mi się Edenka marzy, ale ona potrzebuje dużej pergoli bo ma długie przyrosty. I nie mam pomysłu na razie na miejsce dla niej. Dzięki za ten wpis u mniei idę zobaczyć co o Silverze napisałaś
Anita1978 09:05, 14 lip 2014

Ale horti masz!!! Bukietowe piękne, mam i ja, ale ten szpaler ogrodowych - piękny! Zazdraszczam pozytywnie! U mnie nie chcą rosnąc ogrodowe....po pierwsz nie mam cienia, po drugie przemarzają.... może masz jakiąś receptę na nie?
Urszulla 09:34, 14 lip 2014

Nie mam Anitko na razie żadnej recepty, bo je w tym roku od Kindzi dostałam
Rzeczywiście te ogrodowe są kapryśne. Bukietowe prawie bezproblemowe, ale też wybrane odmiany.

Na dziś Red Baron po zabiegach pielęgnacyjnych odtrawiania
Tuż obok będę dziś robiła porządki.
anna_g 09:49, 14 lip 2014

Urszulla napisał(a)
Dzięki Gosiu,
ale musisz uściślić którą masz na myśli, bo mam dwie: Kindziową z ogrodowymi i tarasową z bukietowymi. Na tej drugiej robiłam wczoraj kanciki. Niewiele jej już brakuje, ale mi się i tak już podoba z tym co jest za rok będzie piękniejsza. A Kindziową widać z daleka będzie fantastyczna jak ogrodówki podrosną.W tygodniu muszę i tam pokancikować i wyplewić i hortki będę wiosną przesuwać bo widzę że gęsto mają.

Dla wszystkich gości miłej niedzieli

Obie są super I jak fajnie Ci juka kwitnie. Ogrodowe kapryśne to fakt, a u mnie w tym roku to ogrodowa się kładzie pod kwiatami a bukietowe cosik nic a nic Ponoć mogłam za nisko przyciąć. Nic to czekam spokojnie. Dobrego tygodnia Ula
Milka 12:48, 14 lip 2014

Ula, mam różę Cathedral....jest świetna, kwitnie bez przerwy
z Chopinem dobry pomysł, bo rośnie wysoko i będzie miec naturalne oparcie

a hortensje bajkowe, uwielbiam je
a wiesz, że są ogrodowe, które kwitną na przyrostach jednorocznych? tak nam w szkółce pani powiedziała, osobiście mam takie i jeszcze dokupiłam, kwitną co rok coraz obficiej
Edi00 17:00, 14 lip 2014

Hortensji zazdraszczam, bo moje majowy przymrozek załatwił... A Twoje- piękne
Urszulla 09:35, 15 lip 2014

Milka napisał(a)
Ula, mam różę Cathedral....jest świetna, kwitnie bez przerwy
z Chopinem dobry pomysł, bo rośnie wysoko i będzie miec naturalne oparcie

a hortensje bajkowe, uwielbiam je
a wiesz, że są ogrodowe, które kwitną na przyrostach jednorocznych? tak nam w szkółce pani powiedziała, osobiście mam takie i jeszcze dokupiłam, kwitną co rok coraz obficiej

Irenko dzięki Ci za tę opinię
kwitnie Twoja hosta

Urszulla 09:36, 15 lip 2014

Edi00 napisał(a)
Hortensji zazdraszczam, bo moje majowy przymrozek załatwił... A Twoje- piękne

To szok, a tak łagodnie w tym roku było. o oglądaj moja, a właściwie Kindziowektóra najładniejsza

Urszulla 09:39, 15 lip 2014

Po wczorajszych ciężkich ogrodowych pracach w upale tęcza na niebo dla mnie wyszła. Cieszyłam się jak dziecko bo była cała