Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

Ogrodowy powrót do dzieciństwa.

polinka 18:31, 13 lip 2014

asiach napisał(a)
Polinko, jeżeli to przedpłocie dalej jest aktualne to może pokaż zdjęcie przedpłocia ile tam masz miejsca na jakieś rośliny. Nie wiem czy dobrze widzę (patrząc od lewej strony) panel od strony sąsiada jest stały, później jest brama wjazdowa + furtka?

Asiu przedpłocie dalej aktualne ale zdjęcia wstawię dopiero jak kostkarze uporają się tam z brukiem bo na razie to jeszcze straszy. Przedpłocie będę robić dopiero na jesień bo tam pójdzie śliwa a ją muszę przesadzić z ogrodu.
Dzięki za zainteresowanie
polinka 18:36, 13 lip 2014

To już chyba ostatnia fotka z limkami nie do końca rozwiniętymi. Mam nadzieję, że za tydzień zacznie się spektakl

Chopenki moje ukochane

polinka 18:46, 13 lip 2014

Drabiniaste zdjęcia

Śliwę przycięłam o połowę, więcej nie miałam serca

Smaragdy w tym roku robią się miśkowe

A tutaj 6 maj 2013

aga_pe 18:50, 13 lip 2014

ładnie przybrały na masie przez rok.....prawie jak ja hahahaha

Paulina, dzięki za miłą sobotę. Na rybki jeszcze raz trzeba wyskoczyć
leon60 19:55, 13 lip 2014

polinka napisał(a)

Świetny ten zakątek pewnie już nie raz pisałaś ale przypomnij proszę jaka to żurawka
Zielona 20:12, 13 lip 2014

...zapomniałam zapytać: czy Twoje amsonie zakwitły? No i jak budleja? U mnie już wabi motyle
polinka 21:02, 13 lip 2014

Aga smaragdy rewelacyjnie przybrały na masie ale Ty?? Gdzie?

Ola żurawka Obsidian. Jest rewelacyjna, po zimie ekspresowo się regeneruje

Martuś nie mam amsonii. Chyba, że używam jakiejś potocznej nazwy. Budleja ładnie poszła do góry, ma kilka kwiatków ale motyli jeszcze nie zauważyłam.
Margarete 09:49, 14 lip 2014

Odpowiadam u ciebie na post u mnie zamieszczony żebym byłapewna że na pewno przeczytasz :

polinka napisał(a)
Małgosiu piękne widoki urlopowe. Przyjemnie odpoczywać gdy ma się takie krajobrazy.
Życzę bezstresowego powrotu do codzienności

Witaj, nie da sie bezstresowo........teraz inni na urlopie wiec zadania w pracy czekają do wykonania i za siebie i za innych........
Tobie zycze udanego urlopu, bo to juz tuz, tuż.........i jak jedziesz w Bieszczady ? Zapraszam po drodze na kawke i przerwę w podrózy do cienistego ogrodu, nieopodal lasku,leżaki czekają, chłodne napoje podaje albo kawkę....daj znać
Margarete 09:51, 14 lip 2014

polinka napisał(a)
To już chyba ostatnia fotka z limkami nie do końca rozwiniętymi. Mam nadzieję, że za tydzień zacznie się spektakl

Chopenki moje ukochane

Ale wypas te limki masz, pieknie ci wyszła ta rabata z kulkami, trawkami i limkami.....pamiętam jak Marta ci ja projektowała, cudnie wyszło....

Chopinki tez slicznie wyglądja na tle tej ciemnej zieleni
Milka 11:57, 14 lip 2014

polinka napisał(a)
Irenko za wszystkie rady, porady,krytyczne uwagi dziękuję
Berberysy, cisy, bluszcz ucięte wg wskazówek. Niestety ze śliwą nie byłam już taka konsekwentna Skróciłam tylko o połowę, nie miałam serca więcej ciąć

Spotkanie musimy koniecznie powtórzyć, teraz typowo krajoznawczo z lornetkami

Polinko, jakie krytyczne!!! w tak wymuskanym miejscu, to tylko rady, co do cięcia, bo wiem, ze się bojasz, jak ja kiedyś
śliwę obserwuj, jak przyrasta i się zagęszcza, najwyżej za 2 tygodnie znowu ciachniesz z 10 cm i znowu się zagęści

i tak myślałam, jakie drzewko w tym miejscu dać, co ma osłaniać i mam podpowiedź, ale obejrzyj sobie, pomyśl ...bo mnie ten wiąz Geisha u Justyny zachwycił, cudowny jest...niestety patyki od niej mi padły, ale nadal mam go w planie
http://rosliny.urzadzamy.pl/baza-roslin/krzewy-lisciaste/wiaz-drobnokwiatowy-geisha-nana-variegata,6_944/
cmokam i oczywiście czekam na rewizytę i podpowiedzi, bo sama utknęłam, jak po powrocie od was zaczęłam rewoltę