wieczorne zdjęcie Rapshody in Blue
Graham Thomas
Queen of Sweden
Avalon
Nathasa Richardson
Chandos Beauty ma piękne pachnące kwiaty nawet wieczorem a kwiat jest olbrzymi
ona nie jest nowa, ona jet stara, mam tam zaprojektowane 5 rh, ale one tam nie dają rady, to bardzo nasłonecznione miejsce, na górze gazonów, dość wąski pasek ok 60cm. Takie poglądowe zdjęcia
Oj mieliśmy bardzo aktywną sobotę. Bite 12 godzin w pełnym słońcu walki z kamieniami. Temperatura ok 40 w cieniu. Zrealizowaliśmy nasz plan i zrobiliśmy zamianę ziemi w obrębie działki. Wykopaliśmy wielką dziurę i wsypaliśmy w nią wybrane w innym miejscu kamienie. Nie obyło się bez problemów. Okazalo się że teren jest jeszcze gorszy niż myśleliśmy. Robilismy 4 wykopy żeby znaleźć miejsce z dobrą ziemią. Raz po ruszeniu terenu koparką okazało się że otworzyliśmy puszkę Pandory i tam zamiast ziemi są cegły i kamienie wymieszanie z ziemią. W innych miejscach okazywało się że po mniej wiecej 80cm zaczynala się glina.
Ostatecznie jakoś uzyskaliśmy minimalnie zadowalający stan. Ten "zadowalający" stan o którym piszę wyglada tak.
Później rozpoczęło się reczne wybieranie kamieni. Znaleźliśmy ich tyle: (na pierwszym planie widać 2 znalezione na działce krawężniki)
Ja też mam problem z Grandiflorą. Niedawno ją przesadziłam ze spora bryłą ziemi, ale ona w dalszym ciągu marna. Może potrzebuje czasu, aby się zaaklimatyzować?
A gość ciekawy, do mnie takie nie przylatują, nie ma w pobliżu większych zbiorników wodnych
Aniu, pokaż jak kwitnie ten kichawiec. Skręca mnie z ciekawości
Jagoda, dziękuję za kolejne podpowiedzi. Rabata z liliowcami już od dawna za mną chodzi. Jak tak się napatrzę na wasze cudownie skomponowane bylinówki to aż mi się ręce trzęsą, hamuje mnie tylko brak czasu, ale co się odwlecze to... Na dzisiaj grzebię w internecie w poszukiwaniu ciekawych ławeczek, zgadnij kto mnie natchnął ? Jedyną prośbą M to żeliwne nogi, więc szperam.... gdybyś miała jakieś ciekawe na oku, daj proszę znać.