Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój kawałek planety

Mój kawałek planety

agatanowa 11:51, 07 sie 2014

Kondzio napisał(a)

Kondziu, ja nie o Tobie pisałam tylko o fachowcach od tarasów czy też płytek, a nie ogrodowiskowych, bo Katia pisała, że coś kombinują jak przysłowiowy koń pod górkę, że: albo się nie da, albo się da, ale za dramatyczne pieniądze

Ja już takich mam po dziurki w nosie, zwłaszcza stolarzy chyba, prawdziwego, zaangażowanego fachowca trudno namierzyć

Sorry za nieporozumienie, mogłam zacytować, do czego się odnoszę
Iwk4 14:32, 07 sie 2014

katiaxx napisał(a)

od bidy ... może bardziej do wnętrza niż elewacji ( której zresztą też jeszcze nie ma ) ale będzie biała więc nie wiele się zmieni.
Natomiast mam okna - ja je nazywam sraczkowatymi - inni "złotym dębem" , (przepraszam posiadaczy) i b. żałuję nie zrobiłam jasno-szarych albo grafitowych ale pomyślałam że moda przychodzi odchodzi a złoty dąb zostaje.

No trudno - jakoś muszę z tym żyć

A ja mam w domu meble, schody , drzwi w kolorze "złoty dąb", więc ciebie rozumiem. I muszę przyznać, że w swoim czasie była to ucieczka od mahoniowego wykończenia drewna do elewacji.
Moda się zmienia i nic nie poradzimy. Na szczęście do złotego dębu szarości pasują i można pewnymi jej odcieniami złamać ten "sraczkowaty" kolor
katiaxx 15:19, 07 sie 2014

ja mam tylko parapety bo jedna taka co się znała powiedziała "trzeba iść za ciosem" a resztę mam dąb naturalny lub bielony a meble białe. Lubię jasno
ewakatowice 19:23, 07 sie 2014

Może do cisów turzyce Everest?
Bogdzia 21:07, 07 sie 2014

Iwk4 napisał(a)

A ja mam w domu meble, schody , drzwi w kolorze "złoty dąb", więc ciebie rozumiem. I muszę przyznać, że w swoim czasie była to ucieczka od mahoniowego wykończenia drewna do elewacji.
Moda się zmienia i nic nie poradzimy. Na szczęście do złotego dębu szarości pasują i można pewnymi jej odcieniami złamać ten "sraczkowaty" kolor

Nie ma się co przejmowac moda bo co pół roku trzeba by wszystko wymieniac. Trzeba kupowac to co się lubi i nie kierowac gustem innych.Pozdrówka.
katiaxx 09:30, 08 sie 2014

tak teraz rzuciło mi się w oczy i myślę że może bym sobie pojechała popatrzyła ? byłyście, pewnie warto ...

mogę ale w sobotę, ewentualnie w piątek ale co to znaczy w godzinach otwarcia "czwartek, piątek - dni dla profesjonalistów" że ignorant nie może ?

http://www.zielentozycie.pl/index.php/pl/dla-zwiedzajcych/bilety-godziny-otwarcia.html
agatanowa 09:31, 08 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Nie ma się co przejmowac moda bo co pół roku trzeba by wszystko wymieniac. Trzeba kupowac to co się lubi i nie kierowac gustem innych.Pozdrówka.

otóż to! świete słowa, bo potem samemu się z tym zyje
11:19, 08 sie 2014
Witaj Katiu
Napisałaś o swoich oknach..uśmiałam się
Nasze okna gdy je wstawialiśmy ...dawno temu...zdecydowałam się na bardzo ciemny brąz..ludzie przychodzili oglądali i pukali w czoło..ło matko co to za kolor bo wszędzie panowały białe...nam się podobały i podobają do dziś
A za jakiś czas na naszym osiedlu ludzie zaczęli wymieniać swoje stare białe...właśnie na ciemne i na "złoty dąb".tak więc cały czas te kolory podobają się
Miłego dnia
anka_ 14:06, 08 sie 2014

Aniulka napisał(a)
Witaj Katiu
Napisałaś o swoich oknach..uśmiałam się
Nasze okna gdy je wstawialiśmy ...dawno temu...zdecydowałam się na bardzo ciemny brąz..ludzie przychodzili oglądali i pukali w czoło..ło matko co to za kolor ....

No i ja się uśmiałam i od razu wspomnienia wróciły. My też wstawialiśmy ciemny brąz i ludzie się za głowę łapali z komentarzem - "ta, okien jej się nie chce myć to se ciemne wstawiła, żeby nie było widać..."
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
katiaxx 19:13, 08 sie 2014

ewakatowice napisał(a)
Może do cisów turzyce Everest?

Dziękuję Ewa, jest świetna !