Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Anity

Ogródek Anity

bociek 12:07, 07 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
I takie jeszcze panoramy

Witam Pania po urlopie

Ale cudnie. Trawe masz wzorcowa zazdraszczam. A budleja piekna, szkoda, ze nie mam gdzie jej wcisnac Co do hortek, ja zawsze je bardzo krotko scinam i pieknie odbijaja. Im starsze tym wyzsze

JulkAd 16:13, 07 sie 2014

Anita1978 napisał(a)

Julka
W momencie jak je przycięłam ( ale jak wiesz to przycięłam je do ziemi, do zera) to spokojnie mozna było cos dosadzić. Ale teraz odrosły duże., tak jak maja już w korzeniach....im większy korzeń, tym zakodowana jest większa roślina......to tak jak z horti bukietowymi, jak przycinasz na wiosnę to odrastają co roku większe....także można cos dosadzić, ale moim zdaniem cos o strzelistym pokroju, sztywnego, żeby przebiło sie przez odrastającą fairy....a może najlepiej poczekaj do wiosny, jak je wtedy przytniesz, np o polowe, i bedą w stanie bezlistnym, to łatwiej bedzie dosadzać?
A co ty chcesz tam dosadzić? Jakieś róże? Byliny to chyba zostaną zagłuszone.....

Ja właśnie myślę o sadzeniu wiosną, ale też myślę o kolejnej róży...już się pytałam wcześniej Ciebie o kolor zbliżony do Fairy, myślałam wówczas o Bonice ze względu na pnącą obok NN (ciemny róż - ta na avataku)...teraz już sama nie jestem pewna, jaką wybrać, bo pnąca kwitnie tylko raz (pięknie, długo, ale tylko raz) Na tej pergoli z pnącą rośnie również powojnik biały, który zakwitł dość późno i może dołożę tam powojnika w ciemniejszym różu, no nie wiem....do wiosny mam czas
Kasya 18:45, 07 sie 2014

Fairy to jednak bardzo wdzięczna rożyczka
A twoje panoramki to moje marzenie
popcorn 09:00, 08 sie 2014

Anita1978 12:48, 08 sie 2014

Bociek

Julka
The fairy to róża okrywowa z natury, moim zdaniem pasują do niej tylko jakieś strzeliste wysokie róże....
Kasia
Moje panoramy z roku na rok są lepsze, Doczekasz sie i ty!
Karola
Oduśmiecham sie
Anita1978 12:49, 08 sie 2014

Takiego gościa dzisiaj miałam w ogródku, właściwie to jescze mam, bo chyba śpi....nie wiem co to za dziwak, nie widziałam nigdy takiego.....

Ktoś wie???
MagdalenaK8 13:11, 08 sie 2014

Anita1978 napisał(a)
Takiego gościa dzisiaj miałam w ogródku, właściwie to jescze mam, bo chyba śpi....nie wiem co to za dziwak, nie widziałam nigdy takiego.....

Ktoś wie???

Nie wiem co to za dziwak, ale na pewno piękny jest. Natura to potrafi ...
Pozdrawiam
Margarete 14:03, 08 sie 2014

Bogdzia może bedzie wiedziec kto to taki ?
Zna sie przeciez i na ptakach i na motylach jak nikt.....nie na prózno ma nik z motylkiem

Zmartwiłas mnie z tymi jezówkami..szkoda.....musze sie rozejrzeć za tymi "rasowaymi" gdzies wokół, w moich pabianickich szkółkach mały wybór...chyba ze z netu cos złape...

Buziam i pozdrawiam wekendowo !
Iwk4 19:05, 08 sie 2014

Witam się pięknie. Wpadłam do Ciebie Anitko w poszukiwaniu róży Novalis. Masz piękny ogród, zaznaczam i będę wpadać. Pozdrawiam
popcorn 20:22, 08 sie 2014

Małgoś, w szkółce w Łasku gdzie byłyście przy okazji impry u Magdy pani ma ze 3 chyba odmiany "rasowych" jeżówek, bodajże po 6 zł. Marne patyki, ale za rok będą piękne

Anitko, więcej fotek?? cudnie u Ciebie. I ten trawnik! ach i och