Tego nie daruję! Ktoś coś tu wykopal! na szczęście mamy monitoring
musi być kara za taką samowolę ....
Wiem już będzie musiał zrobic 200 pierogów do naszej zamrażarki
Małgoś tak tak to orientalna siałam w tym roku a damaceńską miałam i tak mi się rozsiała że dywan był i wyrwałam wszystko doszłam do wniosku że kiedyś wysieję gdzieś na boku ładna jest ale strasznie jej dużo wychodzi pewnie ta orientalna będzie tak samo szalona zobaczymy nie lubię zbierać nasionek z makami kalifornijskimi mam tak samo i same się sieją ja tylko je przerzucam gdzie mi pasuje taki jestem drań ha ha
Czy mogłabym prosić o opisanie nazw roślin z tego zdjęcia? Paprocie widzę, ale reszta... Wystarczą nazwy, co jest co już sobie znajdę Ktoś coś rozpoznaje?
Ja kiedyś w ogrodniczym podchodze z taką doniczką do sprzedawcy i pytam: jaka to odmiana?, a on "żurawka"...
A ja na to że tyle to i ja wiem, chodzi mi o to jaka konkretnie?
A on: " pani kochana, a kto by to spamiętał jak tego tyle jest....."
Dostałam w zeszłym roku takiego biedaka. To już jego drugie miejsce u mnie.
Czy rozpoznajecie co to za odmiana i czy da radę coś fajnego z niego zrobic?
Witam, od jakiegoś czasu mam problem z moją Magnolią (George Henri Kern') Liście jakby na brzegach są pofałdowane, zbladły troszeczkę a młode pędy i liście brązowieją i usychają. Załączyłem zdjęcia do wglądu. Co to może być? Dodam tylko że roslina rośnie na tarasie w donicy, została posadzona w kwietniu jako malutki pęd i od tego czasu bardzo się rozrosła.