Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek

Bogdzia 06:50, 03 sie 2014

wiunia napisał(a)
Nasz codzienny gość - zajączek, rośnie jak na drożdżach niedawno był wielkości dłoni
Tak codziennie przesiaduje w lawendzie na tej lub innej rabatce, ale dziś lawenda została ścięta ciekawe gdzie teraz znajdzie sobie miejscówkę?

Fajne zdjecie, on sie wcale nie boi mimo że Cię widzi, a zajace to strachulce straszne sa. Napatrzec się nie moge. Pozdrówka.
iwonaal 10:02, 03 sie 2014

Wioletko, awatarek zmieniony widzę. A zając w lawendzie niesamowity, przykleiłaś go, hi, hi?
Alisonek 21:47, 03 sie 2014

Kochana Wiuniu, zauważyłam nowy awatarek i nie wiedziałam u kogo jestem
ale fajny kicaj u Ciebie gościł
wiunia 18:48, 04 sie 2014

Bogdzia napisał(a)

Fajne zdjecie, on sie wcale nie boi mimo że Cię widzi, a zajace to strachulce straszne sa. Napatrzec się nie moge. Pozdrówka.

Nie boi się to fakt, jakiś taki oswojony jest szarak jeden ale coś go od dwóch dni nie widzę?
wiunia 18:50, 04 sie 2014

iwonaal napisał(a)
Wioletko, awatarek zmieniony widzę. A zając w lawendzie niesamowity, przykleiłaś go, hi, hi?

Podoba mu się u nas ma duży wybór w mleczu,hi,hi,hi na trawniku więc spokojnie sobie czeka, aż sobie pójdę
wiunia 18:51, 04 sie 2014

Alisonek napisał(a)
Kochana Wiuniu, zauważyłam nowy awatarek i nie wiedziałam u kogo jestem
ale fajny kicaj u Ciebie gościł

No tak, gościł prawie codziennie ale od kiedy ścięłam lawendę nie widzę malucha, czyżby znalazł sobie nową miejscówkę w ogrodach u sąsiadów?
Zielona 18:57, 04 sie 2014

Wiunia - uważaj na pnie drzew. Kiedy u nas zagościł kicaj Dziewczynki miały wielką radochę. A potem okazało się, że nocami obgryzał wszystkie pieńki młodych drzewek.
wiunia 19:53, 04 sie 2014

Zielona napisał(a)
Wiunia - uważaj na pnie drzew. Kiedy u nas zagościł kicaj Dziewczynki miały wielką radochę. A potem okazało się, że nocami obgryzał wszystkie pieńki młodych drzewek.

No wlaśnie Martusia! Oglądam codziennie moje rośliny i właśnie rh mi pada muszę go jeszcze raz dokładnie obejrzeć, bo rośnie opodal lawendy , gdzie szarak lubił przesiadywać Dzięki za czujność ale to faky, że zające mi już kilka roślin w zeszłym roku zmarnowały nie mówiąc o sarenkach, które młode pąki róż zjadły w tym roku doszczętnie!
Zielona 22:10, 04 sie 2014

Łatwo się zabezpieczyć. Są takie specjalne plastikowe taśmy, którymi owijasz pnie i zwierzaki się nie mogą już do nich dobrać. To takie spiralnie skręcone taśmy do zabezpieczania drzew i krzewów.
wiunia 22:22, 04 sie 2014

Zielona napisał(a)
Łatwo się zabezpieczyć. Są takie specjalne plastikowe taśmy, którymi owijasz pnie i zwierzaki się nie mogą już do nich dobrać. To takie spiralnie skręcone taśmy do zabezpieczania drzew i krzewów.

Coś takiego zakupiłam wiosną do drzewek owocowych jak już im zwierzaki korę podgryzły ale doszły do siebie choć marnie rosną Mądra po szkodzie
Tylko te co ja mam to chyba do krzewów się nie nadają, raczej tylko do drzewek, ale poszukam w ogrodniczych - dzięki