Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:41, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
A wczoraj wiatr głowy urywał, co chwilę padał deszcz, raz drobny grad - jednym słowem warunki do pracy straszne, ale moi dzielni chłopcy posadzili wsystkie 40szt. cisów! Wygląda to teraz tak:

Piękne te cisy .... takie potrzebuję Ciekawa jestem czy to odmianowe czy nie .... pozdrawiam
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 11:33, 01 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?
Ogrodnik mimo woli 10:20, 01 kwi 2012

Do góry
Aniu, ale miałyście fantastyczne spotkanie!!! Fajne ogrodniczki w przepięknych ogrodach !
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:57, 01 kwi 2012

Do góry
Dzięki Pola! M. był przeciwny cisom w tym miejscu, ale jak posadził, to sam pochwalił, że ładnie wyszło .
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:56, 01 kwi 2012

Do góry
A ja nie obejrzałam Mai, bo mi dzieci telewizor okupują . Ale za to nadrabiam zaległości w wątkach. Dolnoślązaczki twarde są, żadna pogoda im nie straszna, Ty też wczoraj się napracowałaś, tym swoim ADHD mogłabyś obdzielić parę osób, nie dziwię się, że M. nie może za Tobą nadążyć .
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:43, 01 kwi 2012

Do góry
A wczoraj wiatr głowy urywał, co chwilę padał deszcz, raz drobny grad - jednym słowem warunki do pracy straszne, ale moi dzielni chłopcy posadzili wsystkie 40szt. cisów! Wygląda to teraz tak:

Przy altanie z obu stron:

I obiecane zdjęcia wiśni umbraculifera:

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:29, 01 kwi 2012

Do góry
Marzenko, a propos spokojniejszej dziś pogody, ja za oknem mam tak (zdjęcie zamazane, bo tak sypie śnieg):

Ogród z perspektywą na przyszłość 20:23, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Moniko, mnie takie zmiany w trakcie budowy i podejmowanie decyzji na szybko też doprowadzały do szału, a czasem łez... U mnie odwrotnie - zamiast jednego schodka na wejściu do domu mam 3... Brukarze robiąc drogę dojazdową nie trzymali się projektu, ale od razu tego nie zauważyliśmy Twoja kostka będzie bardzo ładna i ten domek na zdjęciu też (ładny i nowoczesny). Niestety nieprzewidziane wydatki na budowie to przykra norma. Ale za to jakie będziesz mieć bukszpany!!! Też chcę takie kule jak na zdjęciu i takie słoneczko jak na zdjęciu, bo u nas dzisiaj jakieś sztormowe wichury

Ale czy to zawsze tak musi być, że stres towarzyszy tym pracom? Jak miło byłoby pracować z ludźmi, którzy robią swoją pracę dobrze. Każdy byłby zadowolony.Bez stresu.brrrrrrrrrrr.
Hirutkowy raj:)) 19:08, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Krysiu, potwierdzam słowa Karoliny - barwinek po zimie potrzebuje czasu na regenerację, a runianka od razu wygląda ładnie

Agnieszka dzięki
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:50, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Ładne te cisy!
mnie też foty byle jakie wychhodzą, im bardziej sie staram tym gorzej! ale macie pracy, nie zazdroszczę, zwłaszcza po dzisiejszym dniu!

Właśnie przed chwilą próbowałam zrobić zdjęcie wiśni, ale ciemno choć oko wykol i leje jak z cebra . Jutro od rana M.z moim bratem sadzą cisy, a ja przesadzam 20szt. krzewuszek... Mam nadzieję, że teraz się wypada i jutro będzie sucho, bo musimy jutro posadzić wszystkie 40szt.
Nie wiem, czy masz ku temu zdolności, ale czaruj już, żeby jutro nie padało Ja już czaruję, co dwie czarownice to nie jedna hihihi

o tych czarownicach doczytałam i u ciebie i u Noemi i Marzenki wczoraj do 16 było nieźle, potem wiadomo jak, dziś wiało, lało a teraz słońce, czyli czary działają

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 11:51, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Irenko, u Ciebie też jestem na bieżąco, co wcale nie jest łatwe z tak nikłą ilością czasu i tak dużą ilością stron powstającą każdego dnia w Twoim Miłkowie . Pozdrawiam!

wiem Agnieszko jest coraz trudniej,, bo sezon, ale dzięki wątkom zima nam szybko zleciał

zakupy do wysadzenia, nie mam torfu muszę dziś kupić!!

Kiedyś będzie tu pięknie ... 11:30, 31 mar 2012

Do góry
Marzenko, prawdę pisze i Ania i Wieloszka, twój wątek zasuwa, że nie można nadążyć!!

ale jestem na bieżąco, cały czas kibicuję i podziwiam!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 09:36, 31 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Wichura dzisiaj straszna i pada co chwilę, aż się nie chce nosa z domu wystawiać Coś słabo czarowałyśmy

I co może mam dzisiaj dom sprzątać zamiast szaleć w ogrodzie??? Takie z nas czarownice jak z ....

oj, też nie lubię takich dni, zwłaszcza jak zaplanuję pracę w ogródku. Moja mama się śmieje i mówi, że "dom mnie parzy"
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:14, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Marzenko, cisy są na niskie żywopłoty, bo nie śmiem ich nazwać po Danusiowemu ekrany
Krysiu dziękuję .

Tylko sadzić nie ma jak, bo wieje jakiś halny i do tego pada Masakra na dworze... A moje meble tarasowe nad ranem znów zrobiły sobie wycieczkę po ogrodzie, szyba ze stołu się zsunęła, na szczęście oparła się na ścianie i nie potłukła... Przewróciły 2 lampy ogrodowe i donicę z bukszpanem... Znów M. o 6 rano biegał i zbierał meble z całego ogrodu

U mnie to samo.... krzesla poszły na spacer po ogrodzie. Donice stoją w zaciszu od czwartku, bo nie zamierzam na nowo sadzić drzewek laurowych
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:02, 31 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Wichura dzisiaj straszna i pada co chwilę, aż się nie chce nosa z domu wystawiać Coś słabo czarowałyśmy

I co może mam dzisiaj dom sprzątać zamiast szaleć w ogrodzie??? Takie z nas czarownice jak z ....
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:47, 31 mar 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Marzenko, u Kulasa powiedzieli: takie zwykłe taxus baccata . To dobra wiadomość, że szybko rośnie

W necie jest napisane, że rośnie powoli 10-15 cm ale mój miał jasne przyrosty 20-30 cm???
Kupiłas go na żywopłot czy stożki?

Marzenko, cisy są na niskie żywopłoty, bo nie śmiem ich nazwać po Danusiowemu ekrany
Krysiu dziękuję .

Tylko sadzić nie ma jak, bo wieje jakiś halny i do tego pada Masakra na dworze... A moje meble tarasowe nad ranem znów zrobiły sobie wycieczkę po ogrodzie, szyba ze stołu się zsunęła, na szczęście oparła się na ścianie i nie potłukła... Przewróciły 2 lampy ogrodowe i donicę z bukszpanem... Znów M. o 6 rano biegał i zbierał meble z całego ogrodu
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:41, 31 mar 2012

Do góry
monteverde napisał(a)

poproś sąsiada o rozebranie tej szopki, bo ona już się wali i zagraża Waszemu bezpieczeństwu

Ania ma rację! Czy to taki sąsiad, z którym można się dogadać? Bo rzeczywiście widok przez tę jego szopę masz nieciekawy...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:40, 31 mar 2012

Do góry
aga_pe napisał(a)

Następny widok do osłonięcia. Jesienią sporo tu wykarczowałam i trochę tu smutno. W planach do posadzenia brzozy

Dosadziłabym tu thuje wzdłuż płotu, żeby zasłonić się od sąsiadów i widoku na ich podwórko. A pomysł z brzozami rewelacyjny - widzę tu taką rabatę brzozowo-wrzosową jak w ogrodzie z lustrem, a między brzozami trawy...
Niewielki kawałek wsi pośrodku lasu 07:33, 31 mar 2012

Do góry
Aga, no wreszcie !!! Cieszę się, że w końcu mogę zajrzeć do Ciebie! Fajnego masz pomocnika - jak to napisałaś "zasoby ludzkie" - dobrze rokujące na przyszłość . Nie przejmuj się, że zdjęcia teraźniejszego ogrodu nie są ładne - niewiele znam ogrodów poza ogrodowiskowymi, gdzie byłoby ładnie o tej porze roku... A co do zmian - wszyscy je planujemy, a z realizacją bywa różnie, sama wiesz, grunt to się nie poddawać ! Początek już jest!!!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 07:21, 31 mar 2012

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies