Agnieszka przepiękny zakątek, taki spod igły. AH!
A jak szpaler cisowy nabierze dojrzałości to jak cię znam będzie cięty w kancik i będzie jak brzytwa
Przyłączam się do opinii Kasi, wydaje się, że ogród skończony a Ty ciagle coś robisz
Zdradź jakie rośliny rosną na pierwszym planie?
A ja nie obejrzałam Mai, bo mi dzieci telewizor okupują . Ale za to nadrabiam zaległości w wątkach. Dolnoślązaczki twarde są, żadna pogoda im nie straszna, Ty też wczoraj się napracowałaś, tym swoim ADHD mogłabyś obdzielić parę osób, nie dziwię się, że M. nie może za Tobą nadążyć .
A wczoraj wiatr głowy urywał, co chwilę padał deszcz, raz drobny grad - jednym słowem warunki do pracy straszne, ale moi dzielni chłopcy posadzili wsystkie 40szt. cisów! Wygląda to teraz tak:
Ale czy to zawsze tak musi być, że stres towarzyszy tym pracom? Jak miło byłoby pracować z ludźmi, którzy robią swoją pracę dobrze. Każdy byłby zadowolony.Bez stresu.brrrrrrrrrrr.
o tych czarownicach doczytałam i u ciebie i u Noemi i Marzenki wczoraj do 16 było nieźle, potem wiadomo jak, dziś wiało, lało a teraz słońce, czyli czary działają
Irenko, u Ciebie też jestem na bieżąco, co wcale nie jest łatwe z tak nikłą ilością czasu i tak dużą ilością stron powstającą każdego dnia w Twoim Miłkowie . Pozdrawiam!
wiem Agnieszko jest coraz trudniej,, bo sezon, ale dzięki wątkom zima nam szybko zleciał
zakupy do wysadzenia, nie mam torfu muszę dziś kupić!!
Marzenko, cisy są na niskie żywopłoty, bo nie śmiem ich nazwać po Danusiowemu ekrany Krysiu dziękuję .
Tylko sadzić nie ma jak, bo wieje jakiś halny i do tego pada Masakra na dworze... A moje meble tarasowe nad ranem znów zrobiły sobie wycieczkę po ogrodzie, szyba ze stołu się zsunęła, na szczęście oparła się na ścianie i nie potłukła... Przewróciły 2 lampy ogrodowe i donicę z bukszpanem... Znów M. o 6 rano biegał i zbierał meble z całego ogrodu
U mnie to samo.... krzesla poszły na spacer po ogrodzie. Donice stoją w zaciszu od czwartku, bo nie zamierzam na nowo sadzić drzewek laurowych
Marzenko, u Kulasa powiedzieli: takie zwykłe taxus baccata . To dobra wiadomość, że szybko rośnie
W necie jest napisane, że rośnie powoli 10-15 cm ale mój miał jasne przyrosty 20-30 cm???
Kupiłas go na żywopłot czy stożki?
Marzenko, cisy są na niskie żywopłoty, bo nie śmiem ich nazwać po Danusiowemu ekrany Krysiu dziękuję .
Tylko sadzić nie ma jak, bo wieje jakiś halny i do tego pada Masakra na dworze... A moje meble tarasowe nad ranem znów zrobiły sobie wycieczkę po ogrodzie, szyba ze stołu się zsunęła, na szczęście oparła się na ścianie i nie potłukła... Przewróciły 2 lampy ogrodowe i donicę z bukszpanem... Znów M. o 6 rano biegał i zbierał meble z całego ogrodu
Następny widok do osłonięcia. Jesienią sporo tu wykarczowałam i trochę tu smutno. W planach do posadzenia brzozy
Dosadziłabym tu thuje wzdłuż płotu, żeby zasłonić się od sąsiadów i widoku na ich podwórko. A pomysł z brzozami rewelacyjny - widzę tu taką rabatę brzozowo-wrzosową jak w ogrodzie z lustrem, a między brzozami trawy...
Aga, no wreszcie !!! Cieszę się, że w końcu mogę zajrzeć do Ciebie! Fajnego masz pomocnika - jak to napisałaś "zasoby ludzkie" - dobrze rokujące na przyszłość . Nie przejmuj się, że zdjęcia teraźniejszego ogrodu nie są ładne - niewiele znam ogrodów poza ogrodowiskowymi, gdzie byłoby ładnie o tej porze roku... A co do zmian - wszyscy je planujemy, a z realizacją bywa różnie, sama wiesz, grunt to się nie poddawać ! Początek już jest!!!