Moje narzędzia na razie nigdzie nie wiszą, a stoją w metalowych baniakach lub mają pod metalowym warsztatem zabytkowym taką półkę i leżą poziomo. Stoją też w wózku takim
Rok 2006 Maja w ogrodzie, jeden z pierwszych odcinków
W garażu mamy specjalne uchwyty kupowane w Anglii, nie wiem czy mam zdjęcie, poszukam.
Ja ten sposób ściągnęłam do posadzenia hortensji w miejscu po chorej hortensji. Właśnie tu, u Ciebie Danusiu to zobaczyłam.
W ubiegłym roku chyba w sierpniu, wrześniu, w każdym razie latem padła mi hortensja piłkowana. Na jej miejscu pasowało mi posadzić inną, hortensję Magic Candle. Posadziłam ją właśnie w kartonie. Zobaczymy jak będzie rosła.
Wiecie, że nawet zapomniałam, że tam jest karton, latem był trochę widoczny a teraz nie.
Zaraz odszukam na której to było stronie bo zrobiłam zdjęcie.
Już mam. Chora hortensja jest na str 181 zdj 31, 32, 33. A zastosowany karton i nowa hortensja są na str 186 zdj 5 i 6.
Pani Danusiu proszę o podpowiedź jakie rośliny w tych pięknych i moich ulubionych kolorach mogę posadzić, załączam mapkę gdzie widać z góry układ tej strony, zaznaczyłam na brązowo rabatę, której kształt zmieniłam, aby nie była taka śmieszna plamka. Drzewa nie wrzucałam w rabatę, ponieważ to orzech i łatwiej ogarnę z trawnika zbieranie orzechów i liści
Podoba mi się drzewko i myślę o śliwie wiśniowej i mam ochotę na 3 szt.
Dodaję też moją radosną twórczość pod kolory i proszę o podpowiedź czy to dobry kierunek. Nie wiem co posadzić pod różowymi hortensjami. Jestem otwarta na krytykę bo zależy mi aby wyglądało to gustownie, a Pani ogrody są dla mnie wzorem. Wcześniej na 930 stronie wrzuciłam jeszcze kilka zdjęć.
Ech nie Kasiu, glina to tylko jest na drodze, ale tutaj to my sypiemy gruz a potem pospółkę Glina moja jest mieszana z ziemią urodzajną, cały teren był nawożony obornikiem, siane nawozy zielone etc. więc ziemia jest świetna do sadzenia. Tu gdzie sadzimy świerki nie jest tak jak są te kałuże. Jeszcze ziemia nie jest utwardzona.