Odwodnienie ogrodu i odprowadzenie deszczówki
17:20, 07 cze 2012
W dół wkłada się kręgi - studzienki chłonne.
Czyli, o ile dobrze rozumiem, zwykły nawóz dałby mi znacznie szybciej widoczny efekt?
A czy jest cos jeszcze oprócz podlewania i koszenia czym mogłabym polepszyć jej stan? Widzę, że po wczorajszym deszczu jej stan jest znacznie lepszy
Poczęstowałam swój trawnik florowitem do trawników, 100 dni około 2-3 tygodnie temu.Niestety rezultat marniutki, tworzą się jaśniejsze miejsca. Słowem szału nie ma.Po saletrze był jednakowy i bardzo fajny. Czy mogę posypać mu teraz jeszcze coś, czy przez trzy miesiące będę patrzeć jaki jest marny?
Super wątek, bardzo się cieszę. Na moich cisach jest ogrom miseczników cisowców. Opryskałam je już dwa razy ale efekty są mizerne. Czekam teraz na wylęg larw i jeszcze raz spróbuje. Szkoda mi tych ciskówJakim środkiem najlepiej wykonać oprysk?
Witam serdecznie.
W zeszłym roku kupiłam taki krzew, nie pamiętam co to jest![]()
Prawdopodobnie jaśminowiec lub kalina...
Ma coraz więcej czarnych plam, kropek.... słaby ze mnie ogrodnik, to moje marne początki....
kompletnie nie wiem co z tym zrobić i co to jest ?
Pomożecie ?
By mugatka
By mugatka at 2012-05-18[/img]
No to ja zdjęć nie mam ale spróbuję to obrazowo opisać - jak aparat naładuję to jutro dołączę.
Dzis na moim maluczkim buku 'Purple Fountain' zobaczyłam coś, co skojarzyło mi się z mszycami - małe zielonkawe, przyklejone robaczki. Ale oprócz nich w okolicach gdzie były też był taki biały ni to nalot, ni to pajezynka, takie tez lepiące raczej... Na spodniej stronie liści to zauważyłam
Ściągnęłam to chusteczką.
Czy mszyca "produkuje" "takie coś białe"?
I jeszcze jedno - czy mszyca to tez takie małe, lepkie, czarne?
Bo mam to wiśni 'Umbraculifera'