Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Agam 13:29, 12 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pokaż to jako rzut z góry, nie na zdjęciu i czy basen musi tu być?

Wiem że basen jest do bani, ale naprawdę innego miejsca dla niego nie mam. Muszę poczekać aż dzieci dorosną. Praktycznie całe wakacje w nim siedzą.

Między pasjami 13:27, 12 cze 2014

Do góry
rozkwitają kolejne roślinki

Pytałam o ten bluszcz, teraz zbliżenie, może ktoś rozpozna....

pozdrawiam
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 13:19, 12 cze 2014

Do góry

Chyba czas na zmianę awatarka, Hania zrobiła mi zdjęcie w makach po przeniesieniu spotkania u Szmitów do mojego ogrodu
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:12, 12 cze 2014

Do góry
A_gawa napisał(a)
Mam kostkę brukową.

ja osobiście dałabym korę, bo się zleje z kostką
u Danusi to co innego, ogólnie ma nieduże te aerały: kostka/żwir/kora
a Ty masz dużą rabatę
ale to na moje amatorskie oko

to masz lawendę z przodu?
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 13:08, 12 cze 2014

Do góry
mini tulipanowiec, troszkę się rozruszał...

po burzach niewiele kwitków zostało
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 13:05, 12 cze 2014

Do góry
Dzisiejszy zakup.Hosty,których nigdy za wiele

Moje spełniające się marzenie 12:56, 12 cze 2014

Do góry
Aniu pozdrawiam
Ja tak wykorzystałam kratownice

A od sąsiada tak
Nasz przydomowy ogródek 12:55, 12 cze 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Beatko odpisałem u Ciebie i działamy.

Mirella, Pszczółko dzięki. Staram się jak mogę.

Wróciłem rano ze spaceru z pieskiem - patrzę a tu zajeżdża wnusia samochodem do ogrodu pod same rabatki. I pyta się: dziadzio a co jest pilnego do roboty?

Mówię że wczoraj posadziłem jeżówki otrzymane od cioci Ani i trzeba podlać bo gorąco okrutne jest. Zobaczcie jak dziecko pięknie pracuje.

Urocza ogrodniczka

Tez bym chciała taka pomocnicę
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:54, 12 cze 2014

Do góry
Agania napisał(a)

Czuję tak samo jak ty, tę wrażliwość przede wszystkim i miłość do roślin i przyrody, to nas zliża do siebie.... dlatego na ogrodowisku, jest tak wiele wrażliwych i ciepłych sercem osób

Ja wszystko przyciągam, nawet te niechciane koty......

przywiązał się i nie potrafię, go przepędzić z ogrodu, większych szkód w ogrodzie nie zauważam, oprócz wielu nornic na tarasie

Myślę podobnie tu, na Ogrodowisku spotykam wiele ciepłych i wrażliwych osób. Podobno ogrodników wiele łączy z filozofami
Kotek śliczny Do nas przychodzą koty sąsiadów i chociaż unikają ludzi, niektóre z nich czują się u nas bardzo swobodnie.
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:51, 12 cze 2014

Do góry
ne mam, ale w takim razie się poprawię i zrobię z boku

Magda widziałam, że pytałaś u Izy o jej późno kwitnące czosnki, u mnie też dwa dopiero co pękły a kupowałam te

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 12:47, 12 cze 2014

Do góry

Ogród nad jeziorem 12:36, 12 cze 2014

Do góry
Dziękuję za wszystkie miłe odwiedziny. Trochę mnie tu nie było, ale wczoraj udało mi się zrobić kilka zdjęć. Róże zaczęły w końcu kwitnąć, peonie zabił piątkowy deszcz, rozwijają się za to borówki na kilku krzaczkach, które wsadziliśmy rok temu.

to moja "wiekowa" róża, w tym roku obsypała się kwiatami

kocimiętka jest w tym roku imponująca

nowe rośliny w doniczkach

róże....

oraz lilie

pozdrawiam znad jeziora
Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 12:36, 12 cze 2014

Do góry
to karmnik jest czy chwaścior jakiś? bo mam to w paru miejscach przy roślinkach i nie wiem czy wyrywać czy to jednak karmnik, który jest mile u mnie widziany?
Rozpoznawanie bylin 12:34, 12 cze 2014

Do góry

Informacja: Wątek został przeniesiony przez moderatora z Ogród nie tylko bukszpanowy - część II

Danusiu może Ty wiesz co to za roślinka , szukałam jeżówki w kolorze żółtym w szkółce w moim mieście znalazłam i oto co urosło:

Pamiętam podobne chaszcze miała moja babcia w ogródku
Nie wiem czy w dobrym miejscu zadałam pytanie
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 12:31, 12 cze 2014

Do góry
Witaj Haniu! Wczoraj znowu kosiłam, a dzisiaj masakra jeśli chodzi o kregosłup. Ale może dzieki tym upałom dwa tygodnie odpoczynku bo ogródek wyplewiony,a w słońcu nawet chwasty szybko nie rosną. Twój ogródek czyściutki i piękny, lubię takie nasadzenia i przyglądam się uważnie wszystkim Twoim gatunkom roślin, zgdujac które już mam , a których jeszcze nie pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:31, 12 cze 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Zaczyna kwitnąć jaśmin

Aniu, co to za jaśmin? jaki cudny!!! i oczywiście tojeść masz, że hej! juz prawie wszyscy to mają, tez mam chęć na nią, ale brak pomysłu, ale jak popatrzę, jak Ty upychasz tyle u siebie, to chyba muszę specjalne przeszkolenie u ciebie przejśćTwój ogród jest doskonały, barwny i co, powinna Maja go pokazać, niewielki oród, ale jaki!
Działka prawie w Borach Tucholskich 12:27, 12 cze 2014

Do góry
na początek coś ładnego i ciekawego

no tak ani ładne ani ciekawe to może tak

kolor identyczny kształt inny

chyba Abraham D. przetrwał

pan kopciuszek delikatnie dał mi do zrozumienia że picie kawy na tarasie pod jego gniazdkiem nie jest szczytem dobrego wychowania(ekologicznego)

tu usiadł w odległości 2m i bacznie mnie obserwował (pod światło więc niezbyt wyszło)

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:16, 12 cze 2014

Do góry
Czy to jest właśnie żwir granitowy na tym pięknym zdjęciu?

Tylko tu jest inny rodzaj kostki niż u mnie. To może dam na odwrót?
Według własnych pomysłów - Ligustr nie tylko jako ogrodzenie 12:11, 12 cze 2014

Do góry
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:09, 12 cze 2014

Do góry
Bogdziu...takie one powinny być, ale pogoda raz im służy, raz nie, zresztą u mnie tylko te herbacinae róże celowo były kupione, reszta mimochodem
stipy zaraz zakwitną, pomiędzy chowają się liriope variegata, tracę do tych ostatnich cierpliwość, jak to wolno rośnie, a tak mi sie podobają..

ana_art......Aniu, nawet nie wiesz, jak wdzięczna jestem Justynie, że zadzwoniła i pomyślała o mnie, bo ten sumak cudny i jak zobaczyłam go u Anity, bardzo chciałam miećśliczna z niej dziewczyna, w wieku mojego syna i niesamowita ogrodniczka, u niej same okazy kolekcjonerskie podziwiam...uśmiech ma piękny
dużo róż w Anglii wspina się po domach i murach, mocowane różnie, na rozprowadzonych linkach i przywiązane do nich, na obeliskach, na innych roślinach, zerknę u ciebie, co tam sobie wymyśliłaś
Rhapsody Blue
nie tnę jej mocno i co rok jest większa, tak można ją też prowadzić

Kindzia....Kasiu, ja wysoko, bo inaczej limki by je zarosły, a tak wystają ponad hortkami; u nas miało lać, a jest nadal upał, czyli podlewanie nadal
Red Baron zaczyna rosnąć i czerwienić i miskanty ML już spore, sadziłam je rok temu w sierpniu chyba..

Reniu.....dokładnie tak coś za coś dziś zerknęłam tylko, werbena kwitnie już, ta mi tu przezimowała i nawet obok siewki znalazłam, służy jej tu to kwaśne miejsce, bo lepiej rośnie niż nie na kwaśnym podłożu...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies