Witaj Mira ja też czekam na swoje agapanty, mam w kilku donicach, najgorzej z Wolga bo ma po 1-3 kwiatki, Pinoccio ma 7-8 i innych donicach różnie ale widzę, że jeszcze wypuszczają łodygi z kwiatamipozdrówka
Wyniki twoich przemyśleń i analiz widać w ogrodzie, świetne zmiany, fajnie opisane czasami warto przystopować, aby więcej dostrzec a pracownia taka rasowa, nawet Monty byłby zachwycony
a jak roslina z Anglii, bo moje kordyliny stracone, lepiej było brąć różę albo dalie
Mira nie zostawiłam Ci kwiatka na 400, zapisałam się o agapantach i dałam plamęa tego bonsaia może podsadź runianką lub niskimi hostami jakieś pstre lub jasne
Centenaire de Lourdes do cieni róża
Comte de Chambord -liście jasne, matowe typowe dla historycznych. Kolor różowiutki w każdym stadium rozkwitu,ale moja rośnie w słońcu pełnym.
Ma różne fazy wyglądu kwiatka. Jak chcesz to Ci pokaże fotki.
a nic leżę i odpoczywam i czekam na wrzesień na wielkie przesadzanie bo od leżenia mi się w główce poprzekręcalo, jeszcze robię akcję dom czyli okna mycie itd. no i gości przyjmuję więc sprzątam przed i po i dumam czy ten kolor z tym pasuje jak przesadzę
W ub roku w lipcu wymyślałam zmiany w ogrodzie i plan był dobry zrealizowany więc teraz musowo też
Oj piękne to lato a inspekcja, urocza!
ja też się wstrzymałam z przsadzaniem, boję się, ze nie wytrzymają, musi się ochłodzić, chyba będzie burza...coś się chmurzy.